Има чисти въглища енергия в нашето бъдеще?

Внимавайте, тъй като Ed Morris, старши инженер Защото ние Energies, етическата и марлин, областта мениджър за власт Alstom, Инк., да ни покаже около Pleasant Prairie Завод Мощност (P4).

Ние получаваме птици поглед на азотен окис и системи за намаляване на SO2 – които както улавяне повече от 90 процента от емисиите – и CO2 пилотен проект на Alstom, която е улавяне 90 на сто от емисиите на СО2 от 1.5 процента от общия газове на централата димните. За повече посещение tour.americaspower.org.


ThermoEnergy и ITEA S.p.A. Обяви план за ускорено разработване на чисти въглищни електроцентрали в САЩ; Дружествата ще споделя патенти и да си сътрудничат за насърчаване на развитието на чисти въглищни централи с налягане кислородно горене технологии.

ThermoEnergy Corp. (OTCBB: TMEN) и ITEA S.p.A. обявиха, че ще работят заедно за насърчаване, финанси, проектиране и изграждане на 50 Мегават (MW) пилотна инсталация и 320 MW търговски обект в САЩ с помощта на чисти технологии въглища нарича налягане кислородно горене.

Целта е да се ускори развитието на въглища без емисии на електроенергия. Тези чисти въглищни електроцентрали може да позволи комунални услуги да продължи да гори, евтин и изобилен въглища, като на практика елиминира както традиционни замърсяването (като серен двуокис) от централи на въглища и емисиите на въглероден диоксид, които причиняват климатичните промени. Освен това, технологията могат да се приспособят към съществуващите въглищни централи. Чрез превръщане на налягане кислородно горене, на енергетика може да се избегне спиране резултати от стареене въглища съоръжения сега са застрашени от новите строги разпоредби замърсяване СИП, спестяване на хиляди работни места и милиарди долари на данъкоплатците. Прочетете повече.


Clean Coal Engineering Technology
от: Bruce G. Мелничар
издател: Butterworth-Хайнеман, публикувана: 2010-10-25
Пуснато: 1856177106
EAN: 9781856177108
Позиция по продажби: 1226463
цена: $78.29 (нов), $60.00 (употребяван)

Загриженост за въздействието на атмосферно замърсяване, парникови газове, и влиянието на глобалното затопляне се превърна в световен проблем, който надхвърля международните граници, политика, и социалната отговорност. На 2-ро издание на Systems Въглища енергетически: Clean Coal Technology описва новото поколение на енергийните процеси, които рязко да намали вредните емисии във въздуха и други замърсители от въглищните електроцентрали.

Въглищата са най-мръсната от всички изкопаеми горива. Когато се изгаря, тя произвежда емисии, които допринасят за глобалното затопляне, създаване на киселинни дъждове, и замърсяват водата. С всички на интерес и изследвания около ядрената енергия, водноелектрически централи, и биогоривата, много хора мислят, че въглищата са най-накрая по пътя си навън. Обаче, въглища произвежда половината от електричеството в САЩ и по целия свят днес. Това най-вероятно ще продължи да го прави, докато тя е евтина и изобилна [Източник: Администрация за енергийна информация].

Въглищата осигуряват стабилност на цените и наличността, ще продължи да бъде основен източник на електроенергия, ще бъде основният източник на водород за следващата водородна икономика, и има потенциал да се превърне във важен източник на течни горива. Опазване и възобновяема / устойчива енергия са важни за цялостната картина на енергия, но ще играе по-малка роля в подпомагането ни задоволи енергийните ни нужди днес.

Драматично актуализирани, за да отговарят на нуждите на непрестанно променящия се енергиен пазар, Systems Въглища енергетически, 2ри Edition е единна политика източник покритие и инженеринг участват в прилагането на тази политика. В книгата се разглеждат много въглища свързани теми, представляващи интерес, вариращи от химията на въглища и бъдещето анатомия инженеринг на въглища централа към режещия ръб чисти въглищни технологии се проучват и използват днес.

A 50% актуализира през първото издание, тази нова книга съдържа нови глави на процеси като CO2 улавяне и отвеждане, Интегриран комбиниран цикъл на газификация (IGCC) системи, Прахообразни въглища електроцентрали и търговия с въглеродни емисии. Съществуващите материали по света въглища разпределение и количества, техническите и политическите въпроси, свързани с използването на въглища, използваните технологии и в процес на разработка за използване на въглища за производството на топлоенергия, електричество, и химикали с ниско въздействие върху околната среда, визия за използване на въглища и в 21-ви век, и сигурността въглища представя.

Чистота Течности и газообразни горива от въглища за Electric Power
Интегриран комбиниран цикъл на газификация (IGCC) системи
Прахообразни въглища електроцентрали
Разширено базата на въглища електроцентрали
Кипящ слой технологията на изгаряне
CO2 улавяне и отвеждане

Вашият коментар