Apakah Tenaga Arang Bersih di Masa Depan kami?

Watch sebagai Ed Morris, jurutera kanan Kami Tenaga, dan Arlyn Petig, pengurus medan untuk Alstom Power, Inc, menunjukkan kepada kita seluruh Prairie Menyenangkan Loji Kuasa (P4).

Kita mendapat pandangan mata burung nitrogen oksida dan SO2 sistem pengurangan – yang kedua-dua menangkap lebih daripada 90 peratus pelepasan – dan projek perintis CO2 Alstom, yang menangkap 90 peratus CO2 daripada 1.5 peratus gas serombong keseluruhan tumbuhan. Untuk lawatan lanjut tour.americaspower.org.


ThermoEnergy dan S.p.A Itea. Mengumumkan Rancangan untuk Mempercepatkan Pembangunan Loji Janakuasa Arang Bersih di Amerika Syarikat; Syarikat akan berkongsi paten dan bekerjasama untuk menggalakkan pembangunan loji janakuasa arang batu yang bersih dengan teknologi pembakaran oksi bertekanan.

ThermoEnergy Corp. (OTCBB: TMEN) dan Itea S.p.A. mengumumkan bahawa mereka akan bekerjasama untuk mempromosikan, membiayai, merekabentuk dan membina 50 Megawatt (MW) loji perintis dan 320 Kemudahan komersial MW di Amerika Syarikat menggunakan teknologi arang batu bersih dipanggil bertekanan oksi-pembakaran.

Matlamatnya adalah untuk mempercepatkan pembangunan penjanaan elektrik arang batu pelepasan bebas. Ini kuasa bersih loji arang batu boleh membolehkan utiliti untuk terus membakar arang batu murah dan banyak, manakala hampir menghapuskan kedua-dua pencemaran tradisional (seperti sulfur dioksida) daripada loji arang batu dan pelepasan karbon dioksida yang menyebabkan perubahan iklim. Lebih-lebih lagi, teknologi boleh dipasang kepada loji arang batu yang sedia ada. Dengan menukar kepada bertekanan zat-pembakaran, industri tenaga boleh mengelakkan menutup skor penuaan kemudahan arang batu yang kini diancam oleh peraturan-peraturan baru yang sukar pencemaran EPA, menyelamatkan beribu-ribu pekerjaan dan berbilion-bilion dolar pembayar cukai. Baca lebih lanjut.


Arang Bersih Teknologi Kejuruteraan
oleh: Bruce G. Miller
penerbit: Butterworth-Heinemann, diterbitkan: 2010-10-25
ASIN: 1856177106
EAN: 9781856177108
pangkat jualan: 1226463
harga: $78.29 (baru), $60.00 (digunakan)

Kebimbangan terhadap kesan pencemaran udara, rumah hijau gas, dan kesan pemanasan global telah menjadi satu isu di seluruh dunia yang melampaui sempadan antarabangsa, politik, dan tanggungjawab sosial. Edisi 2 Sistem Tenaga Arang: Teknologi Arang Bersih menerangkan satu generasi baru proses tenaga yang mendadak mengurangkan pelepasan udara dan bahan pencemar lain daripada loji kuasa pembakaran arang batu.

Arang adalah tercemar semua bahan api fosil. Apabila dibakar, ia menghasilkan pelepasan yang menyumbang kepada pemanasan global, mewujudkan hujan asid, dan mencemarkan air. Dengan semua faedah dan penyelidikan sekitar tenaga nuklear, kuasa hidro, dan biofuel, banyak berfikir arang batu yang akhirnya di jalan keluar. Walau bagaimanapun, arang batu menjana separuh daripada elektrik di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia hari ini. Ia mungkin akan terus berbuat demikian selagi ia murah dan banyak [Source: Pentadbiran Maklumat Tenaga].

Arang menyediakan kestabilan dalam harga dan ketersediaan, akan terus menjadi sumber utama penjanaan elektrik, akan menjadi sumber utama hidrogen untuk ekonomi hidrogen akan datang, dan mempunyai potensi untuk menjadi sumber penting bahan api cecair. Pemuliharaan dan tenaga boleh diperbaharui / mampan adalah penting dalam gambar keseluruhan tenaga, tetapi akan memainkan peranan yang lebih rendah dalam membantu kami memenuhi permintaan tenaga kita hari ini.

Dramatik dikemaskini untuk memenuhi keperluan pasaran tenaga yang semakin berubah, Arang Sistem Tenaga, 2nd Edition adalah sumber tunggal meliputi dasar dan kejuruteraan yang terlibat dalam melaksanakan dasar itu. Buku alamat banyak arang batu yang berkaitan dengan subjek kepentingan yang terdiri daripada kimia arang batu dan anatomi kejuruteraan masa depan loji arang batu dipecat canggih teknologi arang batu bersih sedang dikaji dan digunakan hari ini.

A 50% dikemas kini lebih edisi pertama, buku ini baru mengandungi bab-bab baru pada proses seperti pengumpulan CO2 dan pemencilan, Pengegasan bersepadu Gabungan Kitaran (IGCC) sistem, Kuasa Tumbuhan terhancur Arang dan Karbon Dagangan Pelepasan. Bahan-bahan yang sedia ada mengenai pengagihan arang batu dan di seluruh dunia kuantiti, teknikal dan dasar isu-isu mengenai penggunaan arang batu, teknologi yang digunakan dan di bawah pembangunan untuk menggunakan arang batu untuk menghasilkan haba, elektrik, dan bahan kimia dengan kesan alam sekitar yang rendah, visi untuk menggunakan arang batu ke dalam abad ke-21, dan arang batu keselamatan membentangkan.

Cecair Bersih dan Bahan Api Gas dari Arang Electric Power
Pengegasan bersepadu Gabungan Kitaran (IGCC) sistem
Kuasa Tumbuhan terhancur Arang
Advanced Kuasa Arang Berasaskan Tumbuhan
Pembakaran Teknologi dibendalirkan Katil
CO2 menangkap dan pemencilan