Is Clean Coal Energy in onze toekomst?

Kijk als Ed Morris, senior engineer voor We Energies, etische en marlijn, field manager voor Alstom Power, Inc, toon ons rond de Pleasant Prairie Power Plant (P4).

We krijgen een vogelperspectief van de stikstofoxide-en SO2-reductie systemen – die zowel capture meer dan 90 procent emissies – en CO2 proefproject van Alstom, die vastleggen 90 procent van de CO2 uit 1.5 procent van de totale rookgassen van de installatie. Voor meer bezoek tour.americaspower.org.


ThermoEnergy en ITEA S.p.A. Kondigen Plan voor ontwikkeling van schone kolencentrales Versnelling in de Verenigde Staten; De bedrijven zullen patenten te delen en samen te werken aan het bevorderen van de ontwikkeling van schone kolengestookte elektriciteitscentrales met druk oxy-combustion technologie.

ThermoEnergy Corp. (OTCBB: Tmen) en ITEA S.p.A. aangekondigd dat zij zullen samenwerken om te bevorderen, financieren, ontwerpen en bouwen van een 50 Megawatt (MW) proeffabriek en een 320 MW commerciële faciliteit in de Verenigde Staten met behulp van een schone kolen-technologie genaamd druk oxy-combustion.

Het doel is om de ontwikkeling van kolengestookte emissie-vrije elektriciteitsproductie te versnellen. Deze schone kolencentrales kan stellen nutsbedrijven te blijven branden goedkope en overvloedige kolen, terwijl vrijwel elimineren van zowel de traditionele vervuiling (zoals zwaveldioxide) van kolencentrales en de uitstoot van kooldioxide die veroorzaken klimaatverandering. Bovendien, de technologie kan worden ingebouwd in bestaande kolencentrales. Door het omzetten onder druk oxy-combustion, de energie-industrie kon vermijden afsluiten van scores van veroudering kolengestookte installaties nu bedreigd door strenge nieuwe EPA verontreinigingsvoorschriften, het opslaan van duizenden banen en miljarden dollars aan belastinggeld. Lees meer.


Clean Coal Techniek
door: Bruce G. Molenaar
uitgever: Butterworth-Heinemann, gepubliceerd: 2010-10-25
ASIN: 1856177106
EAN: 9781856177108
Verkooprang: 1226463
prijs: $78.29 (nieuw), $60.00 (gebruikt)

Bezorgdheid over de gevolgen van luchtvervuiling, broeikasgassen, en de gevolgen van de opwarming van de aarde is uitgegroeid tot een wereldwijd probleem dat internationale grenzen overstijgt, politiek, en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De 2e editie van de Coal Energy Systems: Clean Coal Technology beschrijft een nieuwe generatie van energie-processen die sterk verminderen luchtemissies en andere verontreinigende stoffen uit kolen gestookte energiecentrales.

Steenkool is de smerigste van alle fossiele brandstoffen. Bij verbranding, het produceert emissies die bijdragen aan de opwarming van de aarde, creëren zure regen, en vervuilen het water. Met alle van de rente en het onderzoek rond kernenergie, waterkracht, en biobrandstoffen, velen denken dat kolen is eindelijk op zijn weg naar buiten. Echter, steenkool genereert de helft van de elektriciteit in de Verenigde Staten en over de hele wereld van vandaag. Het zal waarschijnlijk blijven doen, zolang het is goedkoop en overvloedig [Bron: Energy Information Administration].

Steenkool zorgt voor stabiliteit in de prijs en beschikbaarheid, blijft een belangrijke bron van de opwekking van elektriciteit zijn, de belangrijkste bron van waterstof voor de komende waterstof economie, en heeft het potentieel om een ​​belangrijke bron van vloeibare brandstoffen. Behoud en hernieuwbare / duurzame energie zijn belangrijk in de totale energie-beeld, maar zal een minder grote rol spelen in het helpen ons aan onze energie-eisen van vandaag.

Drastisch aangepast aan de behoeften van een steeds veranderende energiemarkt voldoen, Coal Energy Systems, 2nd Edition is een enkele bron bedekking beleid en de ingenieurs die betrokken zijn bij de uitvoering van dat beleid. Het boek behandelt vele kolen-gerelateerde onderwerpen die van belang, variërend van de chemie van kolen en de toekomstige technische anatomie van een kolen gestookte plant om het snijvlak schone kolen technologieën van vandaag worden onderzocht en benut.

Een 50% bijwerken via de eerste editie, Dit nieuwe boek bevat nieuwe hoofdstukken over processen zoals CO2-afvang en-opslag, Geïntegreerde Vergassing Combined Cycle (STEG) systemen, Verpulverd-kolencentrales en Carbon Emission Trading. Bestaande materialen op de wereldwijde kolen distributie en hoeveelheden, technische en beleidsmatige kwesties met betrekking tot het gebruik van steenkool, gebruikte technologieën en de in ontwikkeling voor het gebruik van kolen om warmte te produceren, elektriciteit, en chemicaliën met een lage milieu-impact, visie voor het gebruik van kolen tot ver in de 21e eeuw, en de veiligheid kolen presenteert.

Schoon Vloeistoffen en gasvormige brandstoffen uit kolen voor Electric Power
Geïntegreerde Vergassing Combined Cycle (STEG) systemen
Verpulverd-kolencentrales
Geavanceerde kolengestookte Planten
Wervelbed Combustion Technology
CO2-afvang en-opslag

Laat een reactie achter