Është energji të pastër qymyrit në të ardhmen tonë?

Shikojnë si Ed Morris, Inxhinier i lartë sepse ne Energjive, etic dhe marlin, menaxher fushë për Pushtetin Alstom, Inc, na tregojnë rreth termocentralit Pleasant Prairie (P4).

Ne kemi marrë një pamje zogj sy e oksidit të azotit dhe SO2 sistemet e reduktimit – që të dy të kapur më shumë se 90 për qind e emetimeve – dhe projekti i CO2 Alstom pilot, e cila është kapjen 90 përqind e CO2 nga 1.5 për qind e uzinës së gazrave qyngjeve përgjithshme. Për më shumë vizitoni tour.americaspower.org.


ThermoEnergy dhe ITEA S.p.A. Njoftojnë planin për të përshpejtuar zhvillimin e bimëve të pastra të energjisë qymyrit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës; Kompanitë do të ndajnë patentave dhe të bashkëpunojnë për të promovuar zhvillimin e qymyr termocentralet me teknologji të pastra presion oxy-djegje.

ThermoEnergy Corp. (OTCBB: TMEN) dhe ITEA S.p.A. njoftoi se ata do të punojnë së bashku për të promovuar, financoj, projektimit dhe të ndërtojnë një 50 Megavat (MW) fabrikë pilot dhe një 320 MW objektit komercial në Shtetet e Bashkuara duke përdorur një teknologji të pastër qymyr quajtur doe oxy-djegie.

Qëllimi është për të përshpejtuar zhvillimin e qymyr brez emisionet pa energji elektrike. Këto bimë të pastra të energjisë thëngjillit mund të mundësojë shërbimet për të vazhduar djegia e qymyrit të lira dhe të bollshme, ndërsa praktikisht duke eliminuar dy ndotjen tradicionale (të tilla si dioksidi i squfurit) nga bimët e qymyrit dhe emetimet e dioksidit të karbonit që shkaktojnë ndryshimin e klimës. Për më tepër, teknologjia mund të retrofitted për impiantet ekzistuese të thëngjillit. Me konvertimin për presion oxy-djegia, industria e energjisë mund të shmangë mbylljen rezultatet e plakjes qymyr objektet kërcënuar tani nga rregullat e reja të vështira të ndotjes EPA, Kursimi i mijëra vendeve të punës dhe miliarda dollarë të taksapaguesve. Lexo më shumë.


Inxhinieri Clean Coal Teknologji
nga: Bruce G. Mullixhi
botues: Butterworth-Heinemann, botuar: 2010-10-25
Asin: 1856177106
EAN: 9781856177108
Shitjet Rank: 1226463
çmim: $78.29 (i ri), $60.00 (i përdorur)

Shqetësim në lidhje me efektet e ndotjes ajrore, Gazet serë, dhe ndikimi i ngrohjes globale është bërë një çështje e të gjithë botën që kapërcen kufijtë ndërkombëtare, politikë, dhe përgjegjësia sociale. 2nd Edition i Sistemeve të Energjisë qymyrit: Teknologji Clean Coal përshkruan një brez të ri të proceseve të energjisë që ndjeshëm të reduktuar emetimet e ajrit dhe ndotësit e tjerë nga me qymyr termocentralet.

Qymyri është dirtiest e të gjitha lëndëve djegëse fosile. Kur djegur, ajo prodhon emisionet që kontribuojnë në ngrohjen globale, krijuar shiun acid, dhe ndotin ujin. Me të gjitha të interesit dhe hulumtim përreth energjinë bërthamore, hidroenergji, dhe biokarburanteve, Shumë mendojnë se qymyri është më në fund në rrugën e saj jashtë. Megjithatë, qymyr gjeneron gjysmën e energjisë elektrike në Shtetet e Bashkuara dhe në mbarë botën sot. Ajo do të ngjarë të vazhdojë të bëjë kështu për aq kohë sa është e lirë dhe plentiful [Burim: Informacione Energjisë Administrata].

Qymyrit siguron stabilitet në çmim dhe disponueshmërinë, do të vazhdojë të jetë një burim i madh i prodhimit të energjisë elektrike, do të jetë burim i madh i hidrogjenit për ekonominë hidrogjenit ardhshëm, dhe ka potencial për t'u bërë një burim i rëndësishëm i lëndëve djegëse të lëngëta. Konservimi dhe energjia e ripërtëritshme / e qëndrueshme janë të rëndësishme në foto e përgjithshëm të energjisë, por do të luajë një rol më të vogël për të ndihmuar të na plotësojë kërkesat tona të energjisë sot.

Përditësuar në mënyrë dramatike për të plotësuar nevojat e tregut të energjisë gjithnjë e në ndryshim, Sistemet e Energjisë Qymyrit, 2nd Edition është një e vetme mbulesë burim Politika dhe inxhinierike të përfshirë në zbatimin e politikave që. Libër trajton shumë qymyr-lidhura subjektet e interesit variojnë nga kimia e qymyrit dhe anatomi ardhshëm inxhinierike të një centrali me qymyr të prerjes teh teknologjive të pastra të thëngjillit duke u hulumtuar dhe shfrytëzohet sot.

Një 50% Përditëso mbi edicionin e parë, ky libër i ri përmban kapituj të rinj në procese të tilla si kapjen e CO2 dhe sekuestrimi, Cikli i Integruar Gazifikim Kombinuar (IGCC) sistemet, Pluhur-qymyrit Bimët energjisë dhe emetimit të karbonit Trading. Materialet ekzistues për shpërndarjen e qymyrit në mbarë botën dhe sasitë, çështje teknike dhe të politikave në lidhje me përdorimin e qymyrit, teknologjitë e përdorura dhe në zhvillim për shfrytëzimin e qymyrit për të prodhuar të ngrohjes, elektricitet, dhe kimikate me ndikim të ulët mjedisor, Vizioni për shfrytëzimin e qymyrit edhe në shekullin e 21-të, dhe qymyr sigurisë paraqet.

Lëngjet pastër dhe të lëndëve djegëse të gazta nga qymyri për energjinë elektrike
Cikli i Integruar Gazifikim Kombinuar (IGCC) sistemet
Pluhur-Qymyrit Hidrocentralet
Avancuar qymyrit bazuar Hidrocentralet
Lëngëzuar shtrati-Djegie Teknologji
Kapja dhe sekuestrimi CO2

Lini një Përgjigju