Компании кои можеби ќе сакате да лиценца или купи вашиот пронајдок!

Една од најтешките предизвици со кои се соочуваат од страна на независни пронаоѓачи и претприемачи е да се најде компании кои сакаат да ги лиценцираат или купи правата за нивните пронајдоци или нов производ идеи.

И, нашите Крајната Пронаоѓач ресурси вклучува дел Компаниите кои што земале производ поднесоци од независни пронаоѓачи што наведува на такви компании. Имајте на ум дека овие не се изум маркетинг компании. Наместо тоа, тие се вистински производители со свои производни линии кои сакаат да додадете нови производи и покажале дека тие се подготвени да разговараат со пронаоѓачи за додавање на нивните производи.

Но, прво, не заборавајте да се заштити вашиот пронајдок со поднесување на привремени патент па имате “патент” (ИЕ. сериски број и датум на поднесување за вашиот пронајдок на патент канцеларија). Може да поднесе привремена патент за користење на нашата патент подготовка услуга или користење на нашата Привремени патент поднесување комплет.

Дополнително, можете да го користите Non-Disclosure/Non-Compete (НД / NC) Договор (види вашиот патент адвокат или да направите пребарување на интернет, за слободна еден) ако одредена компанија ќе потпише еден. Ова ви дава непосредна договорна заштита ако компанијата открива или произведува твојот изум, или нов производ идеја. Затоа, не треба да се почека до патент ќе се издаваат на вашиот пронајдок (неколкугодишен процес и вашата идеја не може да се патентираат) да се запре компанија од разлепване твојот изум, или нов производ идеја.

Сепак, повеќето поголеми компании имаат свои откривањето договори и не ќе ви овозможи да ја поднесете вашата пронајдок или нов производ идеја, освен ако не го потпише. Овие откривањето договори обично наведуваат дека вашиот производ откривање на нив не се доверливи и дека само заштита (ако било) е дека обезбедени преку U.S. Патентен завод (оттука вашите претходни поднесување на привремени патент).

Главната причина што поголеми компании имаат такви откривањето договори е дека тие се развивање на нивните сопствени производи во куќата и не сакаат да подоцна тврдат дека откриле еден производ за нив дека тие веќе биле во развој на сопствените.

Имајте на ум дека се додека можете да го користите НД / NC договор сам како договорна заштита од постоење на вашиот пронајдок украдени од страна на компанијата, немате “патент” и на тој начин овој приод е повеќе ризично. Понатаму, ако немате “патент” ниту пак потпишан НД / NC договор пред поднесување на вашиот пронајдок или нов производ идеја, тогаш сте сами поставување за да го горат. Имајте на ум дека ова е генерална изјава на совети и во никој случај не е наменета да се одразуваат врз било partuicular компанија или поединец.

Исто така, бидете сигурни да направите вашата домашна прв на секоја компанија се размислува на приближување. Погледне во нивниот производ линија(на) да бидете сигурни дека вашиот изум или нов производ идеја е добар се вклопуваат. Кои се нивните производи доставување барања? Тие ќе потпишат НД / NC договор?

Повторно, тука е линк до нашата крајна Пронаоѓач ресурси:
http://www.inventionpatenting.com/ultimate-inventor-resources.html

и на нашите “Компаниите кои што земале производ поднесоци од независни пронаоѓачи”:
http://www.inventionpatenting.com/companies-that-accept-new-products.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Бидете сигурни да побарате од вашиот патент адвокат или да прочитате нашите други мислења за последиците од “јавно објавување” со тоа што не со помош на НД / NC договор при испраќањето на твојот изум, или нов производ идеја да се компании или други лица (дури и ако имате “патент”).

Add to Technorati Favorites

независни пронаоѓачи претприемачи лиценца пронајдоци нов производ идеи крајна пронаоѓач ресурси компании кои што земале производ поднесоци од независни пронаоѓачи компании кои што земале производ поднесоци изум маркетинг компании маркетинг компании производители производни линии нови производи пронаоѓачи производи заштита на вашиот пронајдоци привремени патент апликации патент сериски број датумот на поднесување патентен завод привремени патенти патент подготовка услуги поднесе привремени патент привремени патент поднесување комплет 2010 привремени патент поднесување комплет патент поднесување комплет привремени патент поднесување комплет привремени патент комплет привремени комплет non-disclosure/non-compete договори необјавување договори неконкурентска договори патент адвокат пребарување на интернет договорни заштита нов производ идеи патенти патентираат необјавување договори производ откривање u.s. патент канцеларија нас патент канцеларија патентен завод датотека привремени патент апликации датотека патенти развијат производи договорни заштита производни линии производ поднесување барања inventionpatenting.com јавно објавување

Независни пронаоѓачи треба да ги поднесат своите сопствени привремени патент Апликации?

Provisional Patent Application Filing Kit Јас неодамна испратени информации за новите Привремени патент поднесување комплет 2010 во неколку социјално вмрежување групи кои се доминантни со патент адвокати на некоја популарна социјално вмрежување веб-сајт.

Неколку негативни коментари беа добиени за пост дека врти околу идејата за “Зошто ви помогнеме пронаоѓачи да подготват свои апликации за патенти… тоа е како да го прават свој уредување, фризури, или хирургија!”.

И, одат фигура… уредување може да се научи лесно доволно кога ќе немаат пари да платат landscaper! Истото со сечење на косата. Јас би исцртување на линија на не-it-yourself хирургија, иако!

Тие продолжуваат… “Пронаоѓачи ќе заврши со привремени патент што не е овозможување на (ИЕ. недостасува критични информации за нивниот изум) или недостасуваат некои други правни технички и тие нема да бидат во можност да ја користите апликацијата како основа за поднесување алатка патент” (кој може да издаде како патент поднесува во рок од патент на една година чека’ временски период affored од страна на привремени патент апликација).

Мојот одговор на нив и да ви е ова… тие се апсолутно во право. Очигледно, професионално подготвени привремени патент е најдобро… ако пронаоѓачот може да си дозволат на трошоците. Искусен патент адвокат (најмалку 2-3 години на обука под ветеран патент адвокат… не самоук) знае како да се опише пронајдоци во детали и имаат цртежи или скици подготвени дека прикажи ги сите критични аспекти на пронајдокот вклучувајќи различни верзии или embodiments него.

Сепак, многу независни пронаоѓачи не можат да си дозволат $1,500.00 да $3,500.00 надоместокот што патент адвокати задолжен да подготви привремени патент (Забележете дека ние наплаќаат значително помалку – само $477.00 професионално да се подготви привремени патент за вас, вклучувајќи скици или цртежи). Многу од овие пронаоѓачи уште поднесе привремени патенти се… Честопати резултира со недоволно откривање или друго правно технички не се почитува.

И, на Привремени патент поднесување комплет 2010 е дизајниран да дава такви пронаоѓачи разумен шут на поднесување добра патент себе… по разумна цена. Сметам дека за независна пронаоѓачи на правото информации во лесно-за-читање-и-се следат формат со сите форми е подобро од нив “winging го” како многу независни пронаоѓачи се направи.

Се надевам дека ова ги разјаснува целта на Привремени патент поднесување комплет 2010 и кој треба да го купите.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

Add to Technorati Favorites

привремени патент поднесување комплет 2010 привремени патент поднесување комплет привремени патент поднесување комплет привремено поднесување комплет патент поднесување комплет патент адвокати за социјално вмрежување пронаоѓачи патенти привремени патент привремени патенти не овозможува патент објавување пронајдоци Нови апликации за патенти патенти патент патент цртежи независни пронаоѓачи

Привремени патент поднесување комплет 2010

Provisional Patent Application Filing Kit Имам разговаравме со многу независни пронаоѓачи кои сакаат да добијат “патент” за нивните пронајдоци по разумна цена, но немаат идеја каде да одат, или како да го стори тоа.

Додека подготовка и поднесување на свој привремен патент не е “ракета науката” и е во рамките на вештини кои повеќето луѓе поседуваат, постојат голем број на работи кои што треба да знаете да го направи тоа право. Зошто не го направи тоа право со добивање на информации што ви треба… на а номиналната цена?

И, новиот Привремени патент поднесување комплет 2010 Ви обезбедува со комплетна упатства и обрасците да се заклучи во “патент” за вашиот пронајдок на U.S. Патенти и трговски марки! Вклучува инструкции за поднесување електронски и по пошта.

Повеќе, Ако цел сега, ќе добијат две бонус производи: “Прави свој професионален квалитет на патенти Барај… СЕГА!” и “Прв вашите производи во голема кутија Трговија на мало… СЕГА!”.

Овие се одлични другари на Привремени патент поднесување комплет дека соодветно ви покаже како да се утврди дали или не да се обиде да го патентира вашиот нов производ идеја и како да се добие вашите производи во големи трговците на мало како Вол-Март, К-Март, и повеќе.

Јас ве поттикнуваме да го провериш во:

http://www.inventionpatenting.com/provisional-patent-kit.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

Add to Technorati Favorites

привремени патент поднесување комплет 2010 привремени патент поднесување комплет привремени патент поднесување комплет привремено поднесување комплет патент поднесување комплет независни пронаоѓачи патент пронајдоци u.s. патенти и трговски марки u.s. патентен завод ни патенти и трговски марки ни патент канцеларија привремени патент апликации бонус производи прави свој професионален квалитет на патент пребарување сега прави свој професионален квалитет патент пребарување сега се прави на својата професионална патент пребарување направи свој патент пребарување добивање на вашите производи во голема кутија трговците сега добивање на вашите производи во трговците на мало