Британски иноватор Тони Waithe опстојува и покрај многуте предизвици!


Fire Escape Ladder

Еден член на мојата Фејсбук група “Независни пронаоѓачи – Помагаат пристигна!“, Тони Waithe, неодамна ми кажа неговата приказна на обиди и страдањата во добивање неговите пронајдоци на пазарот во Велика Британија.

Иако тој веќе доби доста вниманието на медиумите за неговите пронајдоци, Се надевам дека станува неговата приказна надвор му помага да постигне поголем успех и им помага да ги мотивира други пронаоѓачи кои се борат правење на пари од нивните пронајдоци.

Борбата да се добие својот оган избега скала (прикажан погоре), наречен “Големото бегство Лествичник” на меѓународниот пазар се многу тестирање патување да го кажам барем.

Како Тони држави во на зборови: “Во текот на моето истражување во однос на градежните регулативи за домови во сопственост на сопственици кои купуваат имоти за изнајмување на станарите, Јас открив дека повеќето од својствата не биле во согласност со правилата во однос на куќи претворени во четири – пет станови.

Правилата велат дека сите станови над 4.5 метри од приземјето мора да имаат средно средства за бегство во случај на сериозна пожар што може да го блокира главен излез од зградата.

Факт е никој од многу милиони домови имаат втор пат за бегство за себе или за своите најблиски и резултатот е дека народи животи се изложени на ризик (која е здравјето и безбедноста загриженост) и против нивните човекови права да бидат сместени во пристојни и безбедни дома.

Осигурителни компании може да имаат корист преку обезбедување на своите клиенти со полиса за осигурување која ги охрабрува своите клиенти да имаат оган бега инсталирано во своите домови. Осигурителните компании треба да одбие да се осигура своите клиенти, ако овие стандарди не се исполнети.”

Големиот Бегство Скалите се чуваат уредно и компактно под прозорецот праг од внатрешноста на секоја спална соба или зграда додека е потребно во пожар. Тоа може да се користи од прозорецот, балкон, или дури и покривот врвот на секоја зграда и е лесна за употреба. Корисникот едноставно турка уред за прицврстување кон ѕид, тогаш ролни Велики Бегство Скалите кон прозорецот праг или полицата.

Со еден протурка, на stowed скалилата е исфрлена однадвор додека шарки цврсти скалила дел излегува и надолно прилагодување, така што рачка / пети парче доаѓа да се одморат на ѕидот надворешноста на зградата. Корисникот чекори кон платформа и се наоѓа на прв ѕвони на скалилата дел. Додека го држите кон двете главни поддршка шини, корисникот намалува тежината на неговото / нејзиното тело надолу кон скалилата секција потоа се искачува по скалилата на безбедноста на земјата.

Тони е снабден производител да се направи својот Големото бегство скали, има алатките трошоци, производ на трошоците, и цел продажна цена.

Тука се и неговите фрустрации во неговите сопствени зборови: “Често слушам од бизнисмени сум сретнал дека тие сакаат мене да обезбеди конкретни наредби пред тие ќе инвестира но јас сум на заклучок дека јас не би требало да се инвестира ако би можел да обезбеди такви наредби од мене.

Она што навистина е потребно е некој или организација која верува во мене и уште поважно верува во мојот производ дизајни да инвестираат во својата рана фаза, така што моите производи можат да бидат лиценцирани и наредби може да се утврди.

Јас искрено верувам дека ако можам да најдам вистинските луѓе или организација за поддршка на мојата наградуваниот производи и снабдување ме со поддршка и средства, така што меѓународната ПР кампања може да биде изграден за снабдување на големите компании, кои би можеле акции и продажба на оган избега , дека сите ние ќе биде победа-победа за сите кои се вклучени.

Те молам помогни ми да им помогне на масите ги направат своите домови побезбедно место за живеење внатре”

Можете да контактирајте Тони преку својот Фејсбук внесувачот.

Со почит,

Брајан Р. Rayve

P.S. Тука се и некои видео клипови на Тони интервјуа за медиумите.


Тони Waithe, Приказната, на патувањето, Мисијата

Тони Waithe и оскаровецот Валас и Gromit на БиБиСи Њуз зборуваме за пронајдоци, Научниот музеј, и како деца може да почне да биде повеќе инвентивни во 21 век.

Тони Waithe се интервјуирани од страна на повеќето познати Британија за Голем мајстор на Инвенција Тревор Bayliss на Канал Четири ТВ “Големиот Појадок Покажи” презентирани од страна на Фил Jupitus.

Порака до владите ширум светот за поддршка на пронаоѓачи


Add to Technorati Favorites

Британскиот пронаоѓачи Тони waithe оган избега скали независни пронаоѓачи независни пронаоѓачи помагаат пристигна пронајдоци Велика Британија Големото бегство скала градежни регулативи земјопоседници својства апартмани средно средства за бегство пожари главен излез згради домови здравствени проблеми загриженоста за безбедноста осигурителни компании полиса за осигурување оган бега прозорец прагови балкон покриви корнизи скали од јаже, крута скали надворешните ѕидови платформи скалила скали алатките трошоците производ трошоците Целна продажните цени производ дизајни лиценца ПР кампањи интервјуа за медиумите Валас и Gromit BBC News инвентивни Голем мајстор на пронајдокот Тревор bayliss голема појадок шоу Фил jupitus пронаоѓачи

Коментари

comments

Оставете Одговор