Дали ми е потребен потпишано / неконкурентска договор со мојот патент адвокат?

Добив прашање од независна пронаоѓач како вас прашуваат дали таа треба потпишано / неконкурентска договор со нејзиниот патент адвокат пред објавување нејзиниот пронајдок.

И, адвокати (лиценцирани од страна на државата Адвокатската комора) како и патент адвокати (дополнително лиценцирана од страна на U.S. Патенти и трговски марки – USPTO) се соодветно врзани со државата Адвокатската комора и USPTO етичките правила. Овие етичките правила обично обврзува адвокати и патент адвокати да ги држи работите на нивните клиенти и потенцијалните купувачи (пр. на не-цена првичните консултации) доверливи. Затоа, таков потпишано / неконкурентска договор не е обично потребни.

Откако адвокат формално носи на лицето како клиент, таму обично ќе биде формална Ангажирање договор потпишан меѓу двете страни што го покрива делокругот на ангажманот на адвокат (работи), доверливост, и други такви работи. Сепак, патент адвокат треба да бидат подготвени да се регистрирате за доверливост / неконкурентска договор пред разговара вашиот случај, ако тоа го прави да се чувствувате подобро. Ако не, најдете патент адвокат кој ќе го потпише еден.

Патент агенти не се адвокати кои се лиценцирани од страна на USPTO да присуствува на патент (не знак) прашања пред USPTO како што се да се подготви и да поднесе патент апликации, гони ги издавање, и пост-издавање прашања како што се одржување такси патенти агенти не може да присуствува на лиценцирање (држава Законот за облигациони односи), трговски марки (држава законот за трговска марка), или присуствува на други правни задачи кои бараат адвокат. Патент агенти се обврзани со истиот USPTO етички правила како се патент адвокати и на тој начин обично не бараат потпишано / неконкурентска договор, освен ако тоа го прави да се чувствувате подобро. Вие може да сакате договор сличен на Ангажирање договор кој адвокати употреба относнотова.

Имајте на ум дека само затоа адвокат, патент адвокат, или патент агент е лиценциран не значи дека тие имаат вештини ќе ви бидат потребни за да одам на работа,. Тоа едноставно значи дека тие донесоа “минималните барања тест” (ИЕ. важечките Државниот правосуден испит и / или USPTO правосуден испит). Додека новите адвокати, патент адвокати, и патент агенти треба да (од страна на нивните барања за лиценцирање) бараат и да биде под дневниот надзор на искусен адвокат или патент агент, не заборавајте да побарате нивното искуство ниво и број на патенти тие го имаат напишано пред да ги користите. Исто така, наведуваат дека тие мора да биле обучени за 2-3 години под дневниот надзор на искусен патент адвокат или агент Еден необучени патент адвокат или патент агент кој има напишано голем број на патенти веројатно има напишано многу ѓубре (патенти тоа прашање ќе биде исклучително тесен во обем uch дека тоа не ги покрива производите на конкурентот и / или не ќе се одржи на суд кога ќе ја тужи некој за патент).

За државен закон како што се лиценцирањето твојот изум,, формирајќи корпорација, или поднесување на федерални или државни трговски марки, не заборавајте да се консултираат со адвокат во вашиот дом држава (или во државата кој е закон сакате да аплицирате). Јавете се во вашата држава Адвокатската комора, ако ви треба адвокат упат. Правниците се само запознаени со и лиценциран да се практикуваат законот на државата(на) во кои тие се лиценцирани.

А патент адвокат или патент агент да вежбате законите за патенти за пред USPTO, без оглед на тоа каде во светот тие живеат. Имајте на ум дека секоја земја (и група договор) тестови и лиценци свој патент адвокати / агенти. Види мојот напис “Дали има само една канцеларија за патенти – Еден во Соединетите Американски Држави?”.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

договор за доверливост неконкурентска договор патент адвокат независна пронаоѓач открие пронајдоци адвокати државата Адвокатската комора u.s. патенти и трговски марки USPTO етичките правила првичните консултации доверливи ангажман договори доверливост патент агенти патенти трговски марки гони за издавање пост-издавање прашања лиценцирање државната договор правната држава знак закон етичките правила држава правосуден испит USPTO правосуден испит за лиценцирање твојот изум формирање на корпорацијата федералните трговски марки држава трговски марки група договор

Дали има само една канцеларија за патенти – Еден во Соединетите Американски Држави?

Добив едно прашање од независна пронаоѓач како вас во Обединетото Кралство во основа поставување “дали само канцеларија за патенти е U.S. Патенти и трговски марки (USPTO) во САД?”.

И, мојот одговор е тоа е дека секоја земја има свој патент канцеларија да го прифати патент апликации за таа земја и која ја издава патенти за таа земја. Ќе добиете правата на патент само во оние земји каде што треба издаден патент или договор земјата во која ќе се регистрирате вашиот договор патент како што е објаснето подолу.

Затоа, можете да поднесат поединечни патент апликации со патент канцеларија во секоја земја во која е саканиот патентна заштита (пр. заспивам, пошта, курирска служба, или по електронски пат во зависност од конкретниот патент канцеларија).

Алтернативно, исто така има неколку патент договори кои им овозможуваат на поднесување на еден патент за сите земји-членки. На пример, иноватор (било каде во светот) може да поднесат поединечни патент апликации во различни Европската унија (ЕУ) земји и индивидуално да ги гони кривично за издавање како патент. Предност – Ако не добие патент во една земја, може да се добие една во друга земја. Шкарт – чини да ги гони и владини трошоци да се добие посебна патенти.

ЕУ, исто така, има еден од овие патент договори кои му овозможува на поднесување на една ЕУ патент. Тоа е многу поскапо да поднесе од една во една земја,, но постои само една апликација да ги гони да издавање како патент. Тогаш плати релативно ниска цената за регистрација на патент во оние европски земји во кои сакате патент да биде спроведлив. Предност – Само една апликација да ги гони да издавање како патент. Недостатоци – Скапо да се поднесе. Имате “сите свои јајца во една кошница” па добивање на патент да се регистрирате во сите вашата посакувана земјите на ЕУ зависи од NE апликација.

Контактирајте патент адвокат во секоја земја каде што патентна заштита е саканиот за поднесување поединечни патенти во овие земји. Контактирајте договор патент адвокат како што се патентна ЕУ правобранител за поднесување на патенти ЕУ апликација.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

патентен завод САД Соединетите Американски Држави независни пронаоѓачи u.s. патент канцеларија u.s. патентен завод u.s. патенти и трговски марки USPTO патенти прашања патенти правата на патент издаде патент датотека патенти поднесат поединечни патент апликации патентна заштита патент договори поднесување апликации за патенти земји-членки пронаоѓачи било каде во светот поединечни патенти поединечно гони издавање патент патент во земјата владата такси патенти патент договор на ЕУ патенти една земја гони да издавање патент регистрира патент за членство во ЕУ извршна регистрирате патент регистар во саканиот земји патент адвокат патентна заштита поднесување апликации за патенти договор патент адвокат ЕУ патент адвокат ЕУ патент ЕУ патент Брајан Р. rayve inventionpatenting.com inventionpatenting пронајдок патентирање пронајдок патент патент разумна цена поднесе патент

Дали ми е потребен Прототип на Мојот пронајдок или нов производ идеја пред поднесување на патент?

Добив едно прашање денес од независна пронаоѓач како вас прашуваат “Имам пронајдок. Што да правам прв, можам да направам прототип тогаш патент? Ако е така јас ќе мора да имаат помош со некои делови. Дали има компании од таму да им помогне со делови да се направи прототип?”.

И, мојот одговор е дека треба да поднесе патент за заклучување во “патент” прва. Вие очигледно не сакате вашата идеја украдена. Потоа користете доверливо / неконкурентска договор (пребарување на интернет за оној што се користи за патенти) со некој со кого треба да ги откриете вашите изум, како некој што прототип за вас. Користење на договор и не рекламирање на вашата идеја (како што се на интернет) барем додека не разговараат за последиците од “јавно објавување” со искусен патент адвокат.

Во врска со правење прототип, не треба да се направи еден, со цел да поднесе патент, освен ако (или лице ќе го добиете за да се оцени вашата идеја кој е повеќе искуство во одредена технологија се вклучени) не се сигурни дека идејата ќе работат. Потоа, може да имаат ефтин прототип направен за да се докаже концептот. Уште, Јас нема да чека долго пред поднесување на патент што може да има временски рокови за поднесување на патент врз основа на она претходната маркетинг активности не сте го направиле.

Прототипи се главно направени за да им помогне продаде својата идеја за потенцијалните инвеститори, да добиете повратни информации од потенцијални клиенти, и да ви помогне во продажба на било која правата на патент може да имате во вашата идеја на лице или компанија заинтересирани за купување ќе надвор.

Гледам многу луѓе што скапи прототипови како првото нешто што го прават. Јас сум поборник на “ножици, картонски, и лента” (или кутија нож, уметникот пена-cored картонски, лепак или навртки, и бојата) пристап за правење прототипови. Ќе бидете изненадени она што може да се направи себе си (дури и без никакво искуство). Предностите на тоа барем почетна прототип се вклучуваат: 1) тоа е многу поевтино отколку професионално направен прототипови; 2) Тоа ви помага да најдете проблеми и нови пристапи (дури и алтернатива или подобро дизајни) на вашата идеја (можеби имаат инвестирано многу пари во помалку склопот на дизајн); и 3) тоа може да послужи повеќето или сите на целите на професионално направен прототип.

Дури и ако имаат намера за добивање на професионално направен прототип направен, разгледајте ја можноста прототип на типот опишан погоре првично професионално направен за причините наведени погоре. Откако ќе се утврди најдобар дизајн и сите подобрувања сакате да направите, ќе може да има “тули и малтер” (дрвени, метал, или пластични) прототип (скапи тип) направени од вашиот користи дизајн со сите подобрувања!

Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена со поднесување на привремени (брави во патент за една година – поднесе Нови патент во рамките на период од една година која тврди дека “приоритет” на привремени патент апликација) или алатка патент примена на:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Јас ќе бидам додавање на листата на прототип на компаниите да ми Крајната Пронаоѓач ресурси во:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Add to Technorati Favorites

прототипови поднесување апликации за патенти независни пронаоѓачи пронајдоци направи прототипови патенти датотека патенти патент идеи украдени доверливи договори неконкурентска договори пребарување на интернет Објавување на вашиот пронајдоци што прототипови рекламирање на идеи јавно објавување патент адвокат патент маркетинг активности продаде својата идеја потенцијалните инвеститори повратни информации од клиентите продаде правата на патент скапи prototpes правење прототипови почетна прототипови алтернативни дизајни склопот дизајн патент Нови патенти тврдат приоритет привремени патенти привремени патент апликации Нови апликации за патенти inventionpatenting.com прототип компанија прототип компании крајна пронаоѓач ресурси

Како можам да ја отворам оваа “Боже плетен” Пластични пакет!

Како продолжение на мојот претходен пост “Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!”, друга мисла (всушност серија на мисли само еден од нив е погодна и соодветна за објавување тука) дојде на ум.

Околу една година пред, На барање на мојот интернет консултант, Shahar Boyanan на BuzzBoosters.com, Јас купи Флип Видео камера да се направи видео снимки на Интернет. И, вчера конечно одлучи да unpackage и употреба на камера.

Камерата беше спакувана во две половини, мида школка тип формирана пластичен сад, кој е заеднички за електронски уреди. На половини се убаво обликувани со мазни S-крива и картон инсерти кои се во согласност со и се видливи преку јасно половини. На половини се топлина запечатени заедно во периферните цвест и виси дупка е формирана на горниот крај на пакувањето.

И, пакување изгледа убаво и најверојатно е евтина за производство. На половини се вакуум формира автоматски, на картон инсерти се машина вметнува во отворен пакување, на камерата и составни делови (претходно пакувани во помали, не топлина запечатени шарки пакување) се машина поставена во половини, и периферни цвест е формиран.

Сепак, Како што веројатно веќе знаете, овој вид на пакување е исклучително тешко да се отвори. Ножици се моите “избор за оружје” кога се борат на овој вид на пакување (ножеви може да се лизга и намалување на виталните делови од телото). Главниот проблем во отворањето на пакувањето е дека нема простор е дозволено помеѓу периферните цвест и остатокот од амбалажата во која да го вметнете ножици. Дополнително, на периферните цвест претставува канал кој дополнително ги комплицира работите. Морав да се намали од двата краја на секоја страна кон средината на страна додека рачката на ножици хит на пакувањето, а потоа рипувате останатиот дел надвор. На пластични е малку здрвени исто така што го попречува сечење процес.

Значи она што е мојата поента… да “кучка” за тоа колку напорно мојот живот е? Не, туку да се истакне можност за вас независни пронаоѓачи да се подобрат постојните пакување. Ова е пример на “секојдневниот проблем” со кои се соочуваат милиони луѓе. Можете ли да замислите колку човек-часа (или жена-часови) се залудно потрошени секоја година со користење на овој пакување? Тоа е тип на проблем (всушност можност за изумителите да се подобри нешто со докажано голем потенцијал на пазарот – милиони пакети на чување полиците) не треба да биде инженер или имаат д-р. да се реши проблемот.

Што подобрувања би било пожелно? И, на пакувањето треба да биде сигурен во продавниците, па никој не може да ја отвори и да украде релативно мал (лесно pocketable) камера уште релативно лесно да се отвори по купувањето на производот и земајќи го дома. Тоа е подобрување е потребно. Можете да мислам на вашите потреби како потрошувачи и замислете потребите на големо / мало.

Сепак, некои актуелни (помалку очигледни) карактеристики на пакувањето треба да се задржи. Ова е местото каде што на интернет за пребарување може да “пополнете” некои од деталите кои инженер како мене е обучен да го стори. На пакувањето мора да се направи на ниска цена материјали (пр. јасно лист пластика) кој им овозможува на производство (вакуум формирање) на автоматски пакет калапи опрема. На пакувањето мора да бидат употребливи со моменталната пакување опрема (со минимални измени) автоматски да пакет и печат на камера и поврзани делови во него. На пакувањето мора да изгледаат добро на потрошувачите и да биде и hangable од екранот куки и да биде можност да се застане на продавницата полиците. На пакувањето, исто така, мора да биде барем полу-цврсти за да се овозможи редење во кутии за превозот и за заштита на камерата. Сето ова може да се најде на интернет тоа некои истражувања на пакување на електроника за мало екран и продажба.

Ова е одличен можност: 1) таму се чини дека една вистинска потреба за подобрување на пакување за малопродажба електронски производи како што е многу лесно покажа (докажано на пазарот за производ); 2) не треба да биде инженер или д-р. да работат на овој проблем, бидејќи тоа не е комплицирана производот; 3) потребните информации за позадината е лесно да се најде тоа малку истражување на интернет; 4) прототипови може да се направи ефтино користење на дрвени калапи и вакуум формирање на машина; и 5) продажба на вашите подобрени пакување за производителите е најверојатно релативно лесно го продаде ако се покаже на бенефиции за нив (тие сакаат да им помогне на потрошувачите, ако тоа е на малку или без дополнителни трошоци за нив).

И, тоа е заврши за денес! Патем, Флип Видео камера навистина функционира одлично! Тој е компактен, лесен за употреба, автономни, и е релативно евтина, (зависи кој модел ќе го добиете). Тоа евиденција за еден час на солидна држава меморија и преземања видеа директно преку USB порта на вашиот компјутер. Го користи и денес да ја сними мојата папагали Алекс и Себастијан. Тие навистина “hmmed до тоа” за камера и идам да испратите видео на мојот Фејсбук страница. Можете да проверите на различни камера модели на Amazon.com:

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

пластични пакет пронајдоци интернет консултанти Shahar boyanan nashlah boyanan buzzbooster.com флип видео камера видео снимки интернет камера електронски уреди пакување независни пронаоѓачи можност за пронаоѓачи продавница полиците инженери големо трговците на мало интернет пребарување производство опрема за пакување интернет истражување пакување на електроника мало дисплеј подобрување на пакување мало електронски производи позадина информации дрвени калапи вакуум формирање машини производители бенефиции флип камера

Кои пронајдувачот и индустрија саеми треба независни пронаоѓачи посетуваат?

Добив едно прашање денес од независна пронаоѓач како вас прашуваат “Кои се некои од најдобрите пронаоѓач саеми како Inpex?”.

И, мојот одговор е дека не постои “една” шоу да присуствуваат на. Постојат пронаоѓач саеми за изумителите да ги покажуваат-оф и се обидуваат да ги продадат своите пронајдоци.

Постојат многу повеќе индустријата саеми кои се специфични за одредени индустрии, како што housewares, пловењето, отворено, и слично.

Еве линк до трговскиот програми дел од мојата крајна Пронаоѓач ресурси:

http://www.inventionpatenting.com/inventor_trade_shows.html

Проверете пронаоѓач саеми и индустријата саеми специфични за вашиот пронајдок.

Се надевам дека ова ви помага.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Осигурајте се дека имате заклучен-во “патент” прв и знаат последиците од покажува вашиот пронајдок во шоу пред тоа! Прочитајте мојот блог за детали мислења подолу.

Можете да ја заклучите во патент во очекување на:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

пронаоѓач саеми индустрија саеми независни пронаоѓачи продаде пронајдоци крајна пронаоѓач ресурси inventionpatenting.com датотека патент

Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!

Луѓето доаѓаат со нови идеи секој ден дека ќе го револуционизира светот и да ги направи тони пари. Повеќето од овие идеи се зачна преку гледање луѓе не работи за време на нивните секојдневни животи. Додека јас не сакам да се обесхрабри некој од следните своите соништа извршуваат вакви идеи, некои од најдобрите пронајдоци сум го видел беа развиени за да им помогне на луѓето прават нивните секојдневни работни места.

На пример, пред неколку години имав клиентот кој го развил нов тип на клуч за правење одредена работа, кога поправка на автомобили. Додека неговиот клуч имаше алатка (е корисно за правење на нешто) и беше ново, на U.S. Патентен завод (USPTO) не може да биде убеден дека клуч беше не-очигледно подобрување во однос на пред уметност клучеви. Јас му го кажал ова беше веројатно резултат откако ќе го направите патент пребарување, но тој се чувствува дека е вреди да се обидеме (и вибрациски клучеви за навртки може да се означи “Патент” додека Нови патент јас поднесе барање за него е всушност постапка пред USPTO).

Зошто се овие идеи често подобри од оние зачнати со набљудување?

И, прво, сте интимно запознаени со проблемите ќе се судрите на работа… било да е тоа работник во фабрика се обидува да ги укине и позицијата лим за печат во печатот, нова мајка или татко се обидува да се ослободи од оние “гаден” валкани пелени додека најмалку чување некои од достоинството, или дури и дете на неговиот или нејзиниот “работа” се обидува да вози скејтборд по скалило железница.

Второ, можете да се стави многу на мислата во обидот да се направи вашата работа полесна или посигурно. Ќе се соочи со предизвикот секој ден и мора да “се справи со него”! Имате голем удел во решавање на проблемот. Ај тоа лице, сите ние се обиде да внимавате за број еден. Ако можеме да се заштеди енергија… зошто да не го стори тоа. Понатаму, ние очигледно не сакаат да се повреди прави нашата работа.

Конечно, постојат веројатно илјадници… веројатно милиони луѓе од целиот свет кои прават истата работа правиш. Ова е пазарот подготвен да “лапам до” вашата нова идеја во отчукување на срцето! Сите тие имаат истиот проблем ти само реши! Ќе добиете патент на вашата идеја каде што сакате да го контролира користењето на идејата и се наоѓате во седиштето на возачот!

Еден збор на претпазливост. Бидете сигурни дека ако работите за компанија или не “слободен” работи за другите дека имате вашиот локален адвокат провери секој договор за вработување ќе потпишан и кратко вас на сите применливи државни закони кои се однесуваат. Тоа е затоа што државниот закон или вашиот вработување или друг договор што го потпишаа може да диктира дека вашиот работодавец или хонорарни клиентот е сопственик на идеја (и сите права на патент за нив) можете развиена на или во врска со вашата работа, наместо да. Биде безбедно и провери ги!

Исто така, се сеќавам дека може да има негативни последици во добивање на домашни (САД) и странски патенти, ако одлучите да се изгради и користат вашата идеја (или метод) на работа. Пред тоа, Разговор со некој искусен патент адвокат!

Сакате да видите дали вашата идеја е патентираат? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Сакате да го заклучите во патент за вашиот пронајдок или нов производ идеја? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

развиена на работа револуционизира светот корисно за правење на нешто u.s. патентен завод Не-очигледно подобрување Нови патент проблеми на работа се направи работата полесна прават работата посигурно решавање на проблемот се повреди прави работа добие патент работа за компанијата локалните адвокат договорот за вработување се применуваат законите на државата договор за вработување хонорарни клиент развиена на работа развиена во врска со вашата работа домашни патенти странски патенти нов производ идеја

Независни пронаоѓачи треба да подготват и поднесат своите сопствени комунални патенти?

Добив прашање денес од newbie пронаоѓач. Таа ги прочитал книга за про SE (тоа го правам себе) подготвување и поднесување алатка патент и верува дека можеби таа може успешно да се подготви и поднесе Нови патент на производ таа се развива.

Таа се грижи дека иако таа не е правилно може да се подготви нејзиниот Нови патент и верува дека таа не може да го менува нејзината оригинална апликација, па таа мора да “го добие правото за прв пат” (всушност, дека е неточна… барањето може да биде изменета, но: 1. нови информации нарекува “ново прашање” не може да потоа додаде и 2. нејзиниот тврди како што првично претставени може да ја заклучи во лоша позиција како за добивање на најширока патентна заштита е можно).

Таа не мора / сакате да потрошите нејзините пари за такси адвокат (обично $3,500.00 да $7,500.00) да има нејзиниот Нови патент професионално подготвени за неа. Таа се чувствува нејзината единствена алтернатива освен поднесување PRO SE е да се најде инвеститор, понекогаш се нарекува “ангел”, да и 'помогне со неа трошоци. , Вели таа “Тоа само се чини толку големо.” кој е типичен state-of-ум во кој независна пронаоѓачи се најдат.

Мојот одговор на неа е дека искусен технички писател (или слични детали ориентирани писател кој пишува многу – МНОГУ пронаоѓачи остави надвор делови од нивниот изум кои се критични кои не можат да бидат додадени подоцна и го задржат оригиналниот датум на поднесување… т.н. “ново прашање”) можат адекватно да се подготват и поднесат своите сопствени привремени патент апликација, кој е комплетен откривање на пронајдокот вклучувајќи го и составни делови и како тие работат заедно (или за метод… чекори и како тие работат заедно). Не сум користел некој од патент подготовка софтвер на пазарот да се подготви привремените патент.

Во моето мислење, Никој кој не е соодветно обучени во законот за патенти (викање наменети) можат адекватно да се подготват и поднесат своите на Нови патент а камо ли и да ги гонат до издавање преку американскиот. Патентен завод (USPTO). Нови апликации за патенти имаат строги барања за изработка (особено срцето на примена… на побарувања) и ќе биде прегледан од страна на судот ако вашиот пронајдок станува комерцијален успех и некој сака да ја поништи.

Тоа не само што го правни знаењето стекнато со полагање на патенти правосуден испит дадени од страна на USPTO, туку за 2-3 години на обука под Дневни надзор на искусен патент адвокат. Затоа, на newbie патенти правобранител или патенти Агент на (не адвокат) кои го положиле патенти бар, но не биле обучени од страна на искусен патенти правобранител не е дури и квалификувани да го подготвите Вашето патент од него / неа! Ќе ти е “одат под нож” користење на “Хирургот” кои само чита книга за тоа операција на мозокот и вие сте неговиот / нејзиниот прв пациент? Јас не мислам!

Таа е исто така размислува со помош на софтверски пакет да поднесе привремена патент. Не сум користел таков вид софтвер, но тоа може да биде важна помош во подготовката на привремени патент апликација (види подолу за да има резултати разгледани од страна на патенти правобранител). Во врска со софтверски програми за да се подготви Нови патент, “вештачка интелигенција” во моментов дури и не можат адекватно да се симулира процесот на донесување одлуки на тавтабита или овошје лета… а камоли процесите на донесување одлуки на обучени патенти правобранител.

Сепак, Јас не препорачувам прави пишуваат и скици на твојот изум, да се разјаснат и да се искристализираат вашиот пронајдок во твојот ум. Можете да ги користите книга или софтвер за да ви помогне во овој процес. Меѓутоа, поднесете вашата работа на патент правобранител да ги уредувате и да се заврши! Јас ве охрабруваме да ги прочитате сите можете да за патенти и пронаоѓањето процес, но бидете внимателни во врска со вашата ограничувања.

На причина да не слушнат за неправилно подготвени патенти напишани од страна на независни пронаоѓачи се поништени од страна на судовите е дека речиси никој не го направи тоа на судскиот систем од страна на постигнување комерцијален успех. На тој начин, независни пронаоѓачи се “губи” во лажно чувство за безбедност дека од “Џо на пронајдувачот” “успешно” подготвени, поднесени, и добив свој патент, Што можам да направам така. Тие не сфаќаат дека издадени патенти е речиси безвредни (ИЕ. тврди нудат многу тесни покриеност под кои конкуренти’ производи не падне или “повредува патент” и / или рамни надвор валиден поради грешки направени од страна на изумителот)!

Проверете го мојот напис за про SE пронаоѓачи кои веќе поднесоа патент апликација (посебен пост подолу).

Дали сте го направиле патент за пребарување за да видите дали вашиот пронајдок е уште патентираат (Корисно е да се направи нешто, што е ново, и не е очигледно нешто да се направи)?

Можете да го користите веб USPTO сајт, ако ви се допаѓа, иако патент пребарување е колку е уметноста како наука и се прави многу пребарувања да го совладате. Види:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Можам да се направи професионален патент пребарување ефтино на:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Исто така, Имам две специјални понуди за поднесување апликации за патенти за многу кратко време само:

Подготви привремени патент апликација:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Подгответе комунални патенти:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Се надевам дека ова ви помага. Дозволете ми да знам дали имате дополнителни прашања.

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

независни пронаоѓачи Нови апликации за патенти Бебе пронаоѓачи PRO SE поднесување патент заштита Нови патент поднесување про SE независни пронаоѓачи привремени патенти ново прашање откривање на пронајдокот составни делови патент подготовка софтвер гони да издавање нас. патентен завод поништи патент патент правосуден испит подготват алатка патент апликации пишува-up на пронајдоци скици на вашиот пронајдоци изум процес поништени од страна на судовите конкуренти производи ги повредува патент PRO SE пронаоѓачи патент нас бараат патент канцеларија поднесување апликации за патенти

Дали сте обесхрабрени За Вашиот Изработка на пари од вашиот пронајдок?

Ај тоа лице… отпочнување на нов бизнис е тешко! Јас се работи InventionPatenting.com од 1999 да им помогне на независни пронаоѓачи заштити и да заработат пари од нивниот нов производ идеи… сите по разумна цена. Звучи како едноставна и функционална бизнис концепт право… особено кога толку многу изум маркетинг компании се земајќи несоодветна предност на нови пронаоѓачи за години?

И, нов бизнис не “полетување” на свој едноставно со поставување на веб сајт (што научив по поставување во крајот 1999). Таа ги зема многу знаење и напорна работа! Дури и сега, ја научил како да се промовира мојот веб сајт, се уште е често обесхрабрувачки.

Мојата поента е дека упорноста е клучот. Ако имате нов производ идејата дека не се покажа како маркетинг успех, повторно да се оцени вашиот производ. Тоа е навистина толку добри како што мислите дека е? Многу пронаоѓачи “падне во љубов” со нивниот нов производ идеја несвесни за реалноста на ситуацијата. Прашајте потенцијалните клиенти да ги користат и оценка на вашиот производ. Дали нивните повратни информации одговараат на вашите мисли за вашиот производ? Ако не, конкретно да дознаете зошто. Прашајте ги дали тие ќе го купите производот ако тоа го видов на продавницата полиците. Што цена тие ќе бидат подготвени да платат за тоа со оглед на нејзината предности (и веројатно некои недостатоци – повеќето нешта во животот се трампа) над конкурентни производи.

Се надевам дека ова ви дава увид… и повторно инспирација. Повеќе за да дојдат!

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

започнување на нови бизнис inventionpatenting.com независни пронаоѓачи нов производ идеи бизнис концепти изум маркетинг компании промовирање на веб сајтови нов производ идеи оцени производи производ предности конкурентни производи обнови инспирација

Можете поднесе комунални патент себе (Ако Изобретател Про) – Сега Што?

Значи сте подготвени свој Нови патент за да заштедат пари. Додека одвоите време и напор за да го стори тоа е за пофалба, што навистина треба да имате корист патент разгледани од страна на искусен патент адвокат (особено на тврдењата) кога ќе примите првата канцеларија акција од САД. Канцеларија за патенти за да бидете сигурни дека вашата апликација правилно опфаќа вашиот пронајдок. Исто така ќе треба неговиот / нејзиниот стручна помош во одговорот на канцеларија за патенти.

Тоа трае околу 2-3 години за патент адвокат да бидат обучени (под дневниот надзор на искусен патент адвокат) правилно да се подготват алатка патент и да ги гонат тоа преку патентен завод на патент. Пронаоѓач како тебе не може да се надеваат дека ќе го направите правилно прв пат! Парите ќе бидат добро искористени.

Имајте на ум три принципи…

1. широчината на покриеност на издадени патенти е она што се брои… Не фактот на постоење на патент. Ова е така да го зголеми бројот на уреди кои ги кршат вашиот патент (ја добиете вашата вистинско патент покривање на твојот изум,).

2. Спроведливоста на издадени патенти, исто така е важно за да може да се спроведе тие права.

3. Чувајте ги вашите изум ДОВЕРЛИВО (можете да го користите Договор за доверливост доколку правилно се користат, што е посебен предмет) додека не се консултира со патент адвокат за тоа кои земји во светот во кои сакате да добиете патентна заштита. Тоа е скапо да се добие патенти и може да се каже за себе “Јас само сакам / може да си дозволи патентна заштита во мојата татковина”… но имајте на ум дека некои меѓународна компанија може да дојде да ви подоцна сакајќи да го патент во многу земји!

Зачувување на вашите права да се добие патенти во странски земји… консултираат со патент адвокат! Имајте на ум дека чувањето на вашиот изум доверливи не вклучува поставување на вашиот пронајдокот НА ИНТЕРНЕТ.

Исто така, имајте во предвид дека може да пазар твојот изум, пред вашиот патент прашања… само бидете сигурни на последици од вашите маркетинг активности пред време од консултации со патент адвокат како што предложи погоре!

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Крајната Независна Пронаоѓач ресурси пристигна!

Почитувани независни пронаоѓачи,

Сакате сеопфатна листа на ресурси составени да им помогне на независни пронаоѓачи како тебе се успее во заштитата и правење на пари од твојот изум, или нов производ идеја?

Проверете Ultimate Пронаоѓач ресурси јас само додава на:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Зошто да не обележувач на веб-страница за во иднина како што ќе биде тоа ажурирање често со нови информации?

Можете, исто така, може да го симнете мојот сосема нов Ultimate Пронаоѓач ресурси Gadget во:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources_gadget.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve