Надявайки се на Вашата заявка за патент получава публикувани скоро… Помислете отново!

Получих въпрос днес от независим изобретател като вас, които се надяват да имат публикуването на неговото заявката за патент в рамките на няколко седмици. Той посочва също, че неговото изобретение може да бъде закриляна като “търговска тайна” (както се тълкува от мен).

Добре, Аз може би няма да публикувате този въпрос и отговор с изключение на факта, че съм получил същия въпрос преди.

Мисля, че изобретателите са загрижени да видим напредък в много пъти продължителен процес на патентоване. Публикуване на тяхната патентна заявка е нещо, “осезаем” за тях да се мотае в.

В случай, че не знам какво говоря, патентните заявки, подадени в почти всяка държава по света, се публикуват 18 (осемнадесет) месеца след “приоритетната дата” (заявка за патент може да се позове на приоритет на предварително подадена нерешена заявка за патент на момента на подаването) на заявката за патент и за целия свят, за да видите.

Тази публикация е автоматично, освен ако не “откажете” на подаване чуждестранни патентни заявки на базата на заявка за патент в момента на подаване на заявката за патент.

Отказване на бъдещите чуждестранни стружки обикновено не се прави като изобретатели обикновено искат да “запази възможностите си отворите” за подаване на чуждестранни патентни заявки. Например, въпреки че изобретател знае, че той / тя не разполага с доста голяма сума пари, за да подаде документи за патенти и да получите всички търсения страни, той / тя е запознат достатъчно, за да знам, че си запазва правото да подават чужди патенти (, като не е отказването на чужди регистрации, и не преждевременно публично разкриване на изобретението) може да бъде икономически ценна, кажем, например, международна компания, впоследствие идва заедно, че ще плати “големи пари” за изобретението си, ако те все още могат да го патентова в forein страни, където се намират техните пазари.

Тези чуждестранни патентни заявки (или заявка за патент Договора за сътрудничество – обсъдете с вашия патент адвокат) обикновено се подава в рамките на едногодишния период след подаване на първоначалната заявка за патент да се позове на приоритет от него в рамките на Парижкия договор (които не са договорни страни трябва да бъдат подадени в преди публичното оповестяване да има изпълняемо патентен въпрос – обсъди с патент Йор адвокат).

Изобретатели обикновено подават чужди патентни заявки в тези страни, в които те: 1) искат за отстраняване на конкуренти (IU. Основни пазари за своите изобретения – включително, когато те искат да лицензира своето изобретение; и 2) Искам да се предотврати производството на своето изобретение от други (Например. Китай).

Отказ за участие или в краен случай да подаде пред “публично оповестяване” на своето изобретение (като рекламен продукт или публикуването на тяхната заявка за патент) ще съсипе способността да се получи валиден патент в различни чужди държави.

Освен това, настоящи и бъдещи конкуренти може да видите вашата заявка за патент, които по закон трябва да включва как си изобретение работи и най-добрият начин да го направи (на “най-добрия начин” или начин на практикуване на изобретението си).

Обхватът на желания от вас патент покритие се разкрива и от претенциите (юридическо фразеология на изобретението си) е публикуван. Следователно, Вашите конкуренти могат да получат ценна конкурентна информация за изобретението си.

Като изобретател, към момента на публикуването на вашата кандидатура, се надяваме, че сме в добра конкурентна позиция бизнеса като:

1) Пила чужди патентни заявки (или заявление за PCT) желаете;

2) A Търсене на патенти с благоприятно писмено становище патентоспособност (направено преди да подадете първоначалната заявка за патент) така че да има разумна представа за обхвата на защита и че на патент на икономическа стойност ще издаде; и 3) Има продукти в зависимост от вашата изобретение пазар тествани и било в готовност да продаде или вече са на пазара (обсъдят последиците от него с патентен представител).

А често срещано погрешно схващане от изобретателите е, че трябва да има издаден патент преди продажба на продукти на базата на изобретението си. Всъщност, , което трябва да обсъди този въпрос с вашия патент адвокат авансово, който включва под-въпросите на:

1) публично разкриване на изобретението си; и
2) нарушение (нарушаване) нечий патент.

Имайте предвид, че дори когато имаш патент, издаден на изобретението си, все още може да нарушава нечии патент и трябва да dscuss този въпрос с вашия патент адвокат.

Накрая, има нещо, наречено “търговска тайна” което е друг начин да защитим идеи, които не са лесно “обратно инженерство”. Това включва как да се направи безалкохолни напитки, процеси за производство на продуктите, и други подобни, но е извън обхвата на това мнение. Това е нещо, което трябва да обсъдят авансово с патент адвокат преди подаване първоначалната си заявка за патент.

Трудно е да се запази и търговска тайна, както е тайна, ако подадете заявка за патент тя разкрива, че впоследствие се публикуват за целия свят, за да видите! Обаче, може да се патентова продукт, произведен с помощта на процес, който се пази като търговска тайна. Предимството е, че за разлика от патентите в които можете да получите на “монопол” на изобретението си за ограничен период от време, търговски тайни продължи толкова дълго, тъй като те се пазят в тайна.

С най-добри пожелания,

Брайън R. Rayve
Собственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да заключите в à ¢ â, ¬ Å "патент pendingà ¢ â, ¬  на разумна цена в:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

независими изобретатели закриляна търговски тайни изобретатели патентоване процес публикуване приоритетната дата претенция приоритет нерешена заявка за патент чуждестранни патентни заявки чужди вписвания патенти страни файлови чужди патенти оповестяват публично икономически ценна международна компания патент в страни forein пазари Договор за патентно сътрудничество РСТ патентен адвокат първоначалните патентна заявка Париж Договора за неразпространение договорни страни публично оповестяване изпълнение патент отстраняване на конкуренти основната изобретение пазари лиценз предотврати производството Китай публикуване рекламен продукт на заявка за патент валиден патент чужди държави конкуренти как изобретението работи най-добре режим обхвата на патентната покритие вземания конкурентна информация бизнес позиция файлови чуждестранни патентни заявки РСТ заявка обхвата патентоспособност становището на защитата икономическата стойност продукти, базирани на изобретението на пазара изпитва издаден патент продажба на продукти публично разкриване на изобретението си нарушава патент нарушават патент търговска тайна реверсивно инженерство файл патентна заявка за патент за продукт процес монопол brian r rayve brian rayve

2 thoughts on “Надявайки се на Вашата заявка за патент получава публикувани скоро… Помислете отново!
  1. What’s up, is there anybody else here?
    If it’s not just all bots here, let me know. I’m looking to network
    Oh, and yes I’m a real person LOL.

    Peace,

Вашият коментар