Ако Независими изобретателите подготви и подаде собствените им патентни заявки Utility?

I received a question today from a newbie inventor. She has read a book about pro se (doing it yourself) preparing and filing a utility patent application and believes that possibly she can successfully prepare and file a utility patent application on the product she is developing.

She worries though that she might not properly prepare her utility patent application and believes that she cannot modify her original application so she mustget it right the first time” (actually, that is incorrectthe application can be modified but: 1. new information callednew mattercannot be subsequently added and 2. нейните претенции като първоначално представените може да я заключват в лоша позиция, като за получаване на възможно най-широка патентна защита).

Тя не трябва / искате да похарчите парите си за адвокатски такси (обикновено $3,500.00 към $7,500.00) да я заявката за полезен патент професионално подготвени за нея. Тя се чувства нея единствената алтернатива, различна от подаване Pro SE е да се намери инвеститор,, понякога се нарича “ангел”, да си помогне с нея разходи. Тя казва, че “Той просто изглежда толкова силна.” което е типично състояние на съзнанието, в които независими изобретатели се намират.

Моят отговор е, че си опитен технически писател (или подобни DETAIL ОРИЕНТИРАН писател, който пише много – МНОГО изобретатели остави части от своето изобретение, които са от решаващо значение, които не могат да бъдат добавени по-късно и се запазва първоначалната дата на подаване… т. нар. “new matter”) могат адекватно да се подготвят и да подаде своя собствена патентна заявка, която е пълна описание на изобретението, включително съставни части и как те работят заедно (или метод… стъпките и как те работят заедно). Аз не се използва някоя от софтуерните патенти препарата на пазара да подготвят патентна заявка.

По мое мнение, НИКОЙ, който не е добре обучен в патентното право (вика предназначени) могат адекватно да се подготвят и да подаде своя собствена заявка за патент полезност да не говорим и да го преследват до издаването през САЩ. Служба за издаване на патенти (USPTO). Приложения Utility патенти имат стриктни изисквания за подготовка (особено сърцето на прилагането… вземанията) и ще бъдат разгледани от съда, ако си изобретение става търговски успех и някой иска да го обезсили.

Това отнема не само правното знанията, придобити чрез преминаване на изпит Patent Bar, даден от USPTO, но за 2-3 години на обучение при ежедневното наблюдение на опитен патентен представител. Следователно, Адвокат на начинаещ Patent или Agent Patent (не на адвокат) който необезпокояван Patent Bar, но не е бил обучен от опитен патентен дори не е квалифициран да подготви заявка за патент от него / нея! Бихте ли “минат под ножа” като се използва “хирург” които само четат книга за правене мозъчна операция и вие сте неговия / нейния първи пациент? Мисля, че не!

Тя е също така планира с помощта на софтуерен пакет да подаде патентна заявка. Аз не се използва такъв софтуер, но може да бъде ценен помощта в получаване на патентна заявка (виж по-долу за да се налага разгледаните резултати от патентен представител). Що се отнася до софтуерни програми, за да подготви заявка за патент полезност, “изкуствен интелект” В момента дори не може да се симулира адекватно вземане на решения процесите на хлебарка или плодова мушица… да не говорим за вземането на решения на обучен патентен.

Обаче, Аз ви съветвам да правите запис и скици на изобретението си за изясняване и кристализира изобретението си в ума си. Можете да използвате някоя книга или софтуер, за да ви помогне в този процес. ОБАЧЕ, представят работата си на патентен представител да редактирате и финализиране! Препоръчвам ви да прочетете всичко, което може за патенти и изобретения процес, но бъдете внимателни за вашите ограничения.

Причината да не чуе за неправилно приготвени патенти дадени от независими изобретатели се обезсилва от съдилищата е, че на практика няма да го направи на съдебната система чрез постигане на търговски успех. По този начин, Изобретателите са независими “приспани” в създадат измамно чувство за сигурност, че тъй като “Джо Inventor” “успешно” подготвен, подадена, и има своя патент, Мога да го направя, така също. Те не осъзнават, че издаден патент е почти БЕЗПОЛЕЗНИ (IU. претенции предлагат много тесен обхват, при които конкурентите’ продукти не попадат или “нарушава патент” и / или неуморно невалидни поради грешките, допуснати от изобретателя)!

Вижте статията ми за изобретатели про себе които вече подаде заявка за патент (отделна длъжност).

Били ли сте направили претърсване патент за да видите дали изобретението е патентоспособно дори (Полезно е да се направи нещо, е нов, и да не е очевидно нещо да направя)?

Можете да използвате уеб USPTO сайт, ако искате, макар патент търсенето е колкото изкуство като наука и се прави много търсения за овладяване. Виждам:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Мога да го направя професионален търсене патент евтино в:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Също, Аз имам две специални оферти на подаване заявления за патенти за ограничен период от време само:

Приготвя се временна патентна заявка:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Изготвяне на заявка за патент Utility:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Надявам се това да ви помага. Нека да знаят, ако имате допълнителни въпроси.

С най-добри пожелания,

Брайън R. Rayve

Add to Technorati Favorites

независими изобретатели полезност патентни заявки начинаещ изобретатели Pro SE подаване вземания патентни защити полезност подаване заявка за патент Pro SE инвеститори независими изобретатели предварителните заявки за патенти изобретатели изобретения нов въпрос оповестяването на части изобретение съставни методи софтуер подготовка патент преследване за издаване нас. служба за издаване на патенти търговски успех обезсили патент изпит бар патент патентен адвокат подготвят патентни заявки за комунални услуги хвалебствена на изобретения скици на своите изобретения патенти Изобретението процес опровергава от съдилищата търговски успех издадени патенти конкурентите продукти нарушават патентни про себе изобретатели патент търсенето ни патентното ведомство служба за издаване на патенти подаване на заявките за патенти

Вашият коментар