Сте подали заявката за полезен патент сам (Pro Se Inventor) – А сега какво?

Така че получава своето собствено заявката за полезен патент да се спестят пари. Макар, че отделихте време и усилия, за да се направи това е похвално, наистина трябва да си заявката за полезен патент прегледана от опитен адвокат патент (специално претенции) когато получите първото действие Office от САЩ. Патентното ведомство да се уверете, че прилагането покрива подобаващо си изобретение. Вие също ще трябва неговата / нейната професионална помощ в отговор на Патентното ведомство.

Това отнема около 2-3 година за патент адвокат да бъдат обучени (под ежедневно наблюдение на опитен патентен представител) добре да се подготвят за прилагането патент за полезен и да го преследват чрез Патентното ведомство на патент. Изобретателят, като теб не може да се надяваме да го направиш правилно първи път! Парите ще бъдат добре похарчени.

Имайте предвид три принципа…

1. широчината на обхвата на издаден патент е, което има значение… Не поради факта, че на патент. Това е така, да увеличите броя на устройствата, които нарушават вашия патент (получите полагащото покритие патент на изобретението си).

2. Приложимостта на издаден патент също се брои за да можете да прилагат тези права.

3. Дръж си изобретение CONFIDENTIAL (можете да използвате споразумение за поверителност, ако се използва правилно, което е отделен предмет) докато не се консултира с адвокат патент кои страни по света, в която искате да получат патентна защита. Това е скъпо, за да получите патенти и може да се каже за себе си “Искам само / може да си позволи патентна защита в моята родна страна”… но имайте предвид, че някои международна компания може да дойде по-късно, които искат да го патентова в много страни!

Запазете права, за да получите патенти в чужбина… се консултирате с адвокат патент! Имайте предвид, че държите поверителни изобретение включва да не се поставят изобретението си В ИНТЕРНЕТ.

Също, имайте предвид, че могат да търгуват изобретението си преди вашите патентните въпроси… Просто бъдете сигурни, на последиците от маркетинговите си дейности преди време, като се консултира с патент адвокат, както аз предложих по-горе!

Вашият коментар