Nadajući Vaš Patent Application Dobiva Objavljeno Uskoro… Razmislite još jednom!

Dobio sam pitanje danas iz nezavisne izumitelj poput sebe, koji se nada da objavljivanje njegove patenta u roku od nekoliko tjedana. On također ukazuje na to da je njegov izum može biti protectable kao “poslovna tajna” (protumačena po meni).

Dobro, Ja vjerojatno ne bi postavljati ovo pitanje i odgovor, osim činjenice da sam dobio isto pitanje prije.

Mislim da izumitelji su zabrinuti da vidi napredak u često dugotrajan proces patentiranja. Objavljivanje njihove prijave patenta je nešto “opipljiv” za njih objesiti na.

U slučaju da ne znate što sam pričaju, podnesenih prijava patenata u gotovo svakoj zemlji na svijetu su objavljeni 18 (osamnaest) mjeseci nakon “datum prvenstva” (patentna prijava može tvrditi prioritet od prethodno podnesene co-čekanju patenta vrijeme podnošenja) od patenta za cijeli svijet vidi.

Ova publikacija je automatski, osim ako “isključiti” podnošenja stranih patenata na temelju prijave patenta u trenutku podnošenja prijave patenta.

Isključivanje o budućim stranim registracijama obično ne radi kao izumitelji obično žele “zadržati svoje opcije otvorene” za podnošenje stranih patenata. Na primjer, iako izumitelj zna da je on / ona ne imati prilično veliku svotu novca na podnošenje i dobiti patente u svim željenim zemalja, on / ona je obrazovan dovoljno da znam da je očuvanje pravo podnijeti stranih patenata (a ne opredjeljuju iz stranih podnescima, a ne prerano javno objavljivanje izuma) može biti ekonomski vrijedna, recimo za primjer međunarodna tvrtka naknadno dolazi zajedno da će platiti “velike svote novca” za svoj izum, ako oni još uvijek mogu patentirati u forein zemljama gdje im se nalaze tržišta.

Takve stranih patenata (ili Ugovor o suradnji na području primjene – razgovarati sa svojim odvjetnikom patenta) obično se podnijeti u roku od jedne godine nakon podnošenja početnu patenta tvrditi prioritet tome pod Parizu Ugovora (Zabranjeno ugovorna zemlje mora biti podnesena prije nego javno objavljivanje imati izvršivo patenta problem – razgovarati s yor patenta odvjetnika).

Izumitelji obično podnijeti stranih patentne prijave u onim zemljama gdje su: 1) želite isključiti natjecatelja (Ij. glavna tržišta za njihovim izumima – uključujući gdje žele licencirati svoj izum; i 2) želite spriječiti proizvodnju svog izuma od strane drugih (e.g. Kina).

Isključivanje ili neuspjeha podnijeti prije “javno objavljivanje” od svog izuma (kao što reklamiranju proizvoda ili objavi njihove prijave patenta) će uništiti svoju sposobnost da biste dobili valjanu patent u raznim stranim zemljama.

Dodatno, sadašnji i budući natjecatelji mogu vidjeti vašu prijavu patenta koja je po zakonu mora sadržavati kako vaš izum radi i najbolji način čineći ga (the “Najbolji način” ili način prakticiranja svoj izum).

Opseg željeni patenta pokrivenost je također otkrila od potraživanja (Pravni frazeologija svog izuma) je objavljena. Stoga, Vaši konkurenti mogu dobiti vrijedne konkurentnu informacija o vašem izuma.

Kao izumitelj, u vrijeme objave vašeg zahtjeva, nadamo se da smo u dobroj poziciji ima konkurentnog poslovnog:

1) Varalica nikakve stranih patenata (ili PCT aplikacija) želiš;

2) A patenta pretraživanje s povoljna napisano patentibilnosti mišljenje (učinjeno prije nego što podnese svoj početni patenta) tako da ćete imati razumnu ideju djelokruga zaštite i da patent ekonomske vrijednosti će izdati; i 3) ste proizvode na temelju tvoj izum tržište testiran i bilo spremno za prodaju ili je već na tržištu (raspravljati o posljedicama istih sa svojim patenta odvjetnika).

Zabluda od strane izumitelja je da morate imati izdao patent prije marketinški proizvodi na temelju vašeg izuma. Zapravo, trebate razgovarati o ovom pitanju sa svojim odvjetnikom patenta do prednjeg, što uključuje pod-pitanja:

1) javno objavljivanje svoj izum; i
2) povređuje (kršenje) nečiji patent.

Imajte na umu da čak i kada ste dobili patent izdaju na vašem izuma, još uvijek možete krši tuđa patent i treba dscuss ovaj problem sa svojim odvjetnikom patenta.

Konačno, postoji nešto što se zove “poslovna tajna” što je još jedan način kako bi zaštitili ideje koje nisu lako “preokrenuti projektirana”. To uključuje kako napraviti bezalkoholnih pića, procesi kako bi proizvode, i kao što je, ali je izvan opsega ovog posta. To je nešto što bi trebali raspravljati o up-front sa svojim odvjetnikom patenta prije podnošenja početne prijave patenta.

Teško je zadržati poslovnu tajnu kao tajnu ako podnijeti prijavu patenta ga otkrivanja koji je naknadno objavljen za sve svjetske vidjeti! Međutim, možda patentirati proizvod izrađen pomoću procesa koji se čuva kao poslovnu tajnu. Prednost je u tome što za razliku od patenata u kojoj ste dobili “monopol” na izum za konačnih vrijeme, poslovne tajne traje tako dugo dok se oni čuvaju tajnu.

Srdačan pozdrav,

Brian R. Rayve
Vlasnik, InventionPatenting.com

P.S. Možete zaključati u à ¢ â, ¬ "patent pendingà ¢ â, ¬  po razumnoj cijeni na:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

nezavisne izumitelji protectable poslovne tajne Izumitelji patentiranje procesa publikacija datum prvenstva Tvrdnja prioritet suradnja na čekanju patenta stranih patenata stranih strugotine patenti Zemlje file strani patenti javno objaviti ekonomski vrijedna međunarodna tvrtka patent u forein zemalja tržišta Ugovor o suradnji pct patenta odvjetnik Početne prijave patenta Parizu ugovorna ne ugovorna zemlje javno objavljivanje provediv patenta ne uključuju konkurenti glavna tržišta izum licenca spriječiti proizvodnju Kina proizvod reklame objava prijave patenta važećem patenta inostranstvo Natjecatelji kako izum radi najbolji način opseg patenta pokrivenosti potraživanja konkurentna informacije poslovni položaj file stranih patenata pct aplikacija patentibilnosti mišljenje opseg zaštite ekonomska vrijednost proizvodi temeljeni na izumu tržištu testirani izdala patent marketinške proizvodi javno objavljivanje svoj izum povređuje patent krši patent poslovna tajna obrnuti inženjering file patenta patenta proizvod proces monopol Brian r rayve Brian rayve

2 thoughts on “Nadajući Vaš Patent Application Dobiva Objavljeno Uskoro… Razmislite još jednom!

Dopust jedan Odgovor