Lost izumitelja Notebook i “Siromaha za Patenti”… Oh My!

Nedavno sam dobio pitanje iz nezavisne izumitelj poput sebe koji su se susreli s naizgled ozbiljnu situaciju i nije znala učiniti o tome.

Ona je izmišljanje za nekoliko godina i držao je izumitelj u bilježnicu i “Jadan čovjek je patenti” ali ih zametnuli. U slučaju da ne znate što sirotinjska patent je… to je mjesto gdje izumitelj stavlja pisati-gore i skice (zove razotkrivanje) od svog izuma u omotnici i mailova da se sama. Još uvijek omotnica s žiga zadržavaju izumitelj bi navodno osigurati neki oblik pravne zaštite za izum i izumitelj.

Ona se brine da njezini izumi će biti ukraden od strane nekoga pronalaženje prijenosno računalo ili bilo koji od nekoliko tvrtki koje je nedavno poslao objave svojih izuma, ona više ne da “dokaz” ona ih je izmislio. Pita li postoji nešto što ona može učiniti za sebe zaštititi jer je računao na tih izuma za njezinu budućnost život.

Moj odgovor na nju je da su siromašni čovjek patent”urbana legenda” te je bezvrijedno u pružanju nikakvu zaštitu za izumitelja an svoje izume. Također, dok je njezin izumitelj je prijenosnik je dobar podsjetnik na detalje svojih raznih izuma, to ne pruža nikakvu zaštitu za nju ili joj otkrićima, jer nije bio kod javnog bilježnika ili svjedoci.

Radije, izumitelji treba držati izumitelj je bilježnicu napravljenu od trajno vezan bilježnicu, vrsta u kojoj ne možete dodati stranice niti možete ukloniti stranice bez da je jasno da je stranica uklonjena. Najbolji prijenosna računala su o 1/4 inča debeli s 8-1/2 po 11 inčni stranice dostupne na bilo koji od velikih uredu opskrbe trgovina, kao što su Staples ili Office Depot.

Napravite skice, napisati opis, i trajno ljepilo bilo fotografije koje ste snimili vašeg izuma(e) na stranicama. Koristite novu stranicu za početak svakog novog izuma. Uzastopno broj stranice na dnu i imaju bilježnicu ovjerenu na zadnjoj stranici ste koristili. Možete ga imati ovjeren kod vaše lokalne banke kod javnog bilježnika, što je obično besplatan servis.

Možete koristiti preostale stranice prijenosna skicirati i opisati druge izume ili poboljšanja postojećih izuma vam dolaze s. Jeste vaš prijenosnik ovjerene na novoj zadnjoj stranici koju ste koristili svaki put kad bi značajan ažurirati svoje prijenosno računalo (Ij. kada dodate novi izum ili značajno poboljšanje na postojeći izum).

Zašto ste trebali držati izumitelj je prijenosno računalo? Dobro, omogućuje biti jasno… NIJE patenta i vaš izum je NE “patent”. Radije, Izumitelj je prijenosno računalo ima strogo ograničenu uporabu… kao dokaz svoj datum začeća vašeg izuma(e), Ali samo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). To je zato što je u SAD-u, morate biti izumitelj dobiti valjanu patent i ako postoji spor o tome tko je prvi izumitelj, dopuštenje vlade. Patentni ured priznaje dokaz izumiteljstvom kao što ovjerenu izumitelj bilježnice (ali ne i siromašan čovjek patent).

Imajte na umu da ne možete “antidatirati” svoga izumitelj je prijenosno računalo kada ste prvotno zamišljen svoj izum(e)… vi samo dobiti datum ovjere kao dokaz o datumu začeća vašeg izuma(e).

Alternativno za ovjere, možete imati svoga izumitelj je prijenosno potpisan i datiran (svjedok) dvije osobe, poželjno ljudi koji nemaju monetarnu ili drugi interes u vaš izum(e).

Srdačan pozdrav,

Brian R. Rayve
Vlasnik, InventionPatenting.com

P.S. Možete zaključati u “patent” po razumnoj cijeni od podnošenja Privremena patenta.

Add to Technorati Favorites

Izumitelj bilježnici jadnik patent izmišljanje Izumitelji Izum pisati-up izum skicira izum objave izumi pravne zaštite objave izuma urbane legende Zaštita za izumitelja skica izuma opisati izumi poboljšanja postojećih izuma Novi izumi patentne prijave patent datum začeća važećih patenata prvi izumitelji nas. patentni ured dokaz izumiteljstvom zamišljen izuma

2 thoughts on “Lost izumitelja Notebook i “Siromaha za Patenti”… Oh My!
  1. I was told by the U.S. Post Office, GOV. and they said that it was a way to protect an idea! Now if the U.S. Gov. issued these poorman writs so I was told they were called, and they are no good what is the reason for them in the first place? And can I sue, for being misled by the U.S. Gov. Post office? And what about refunds?

Dopust jedan Odgovor