Abban a reményben, hogy szabadalmát jelentkezés hamarosan közzétételre… Gondold át újra!

Kaptam egy kérdést ma egy független feltaláló, mint te, aki azt reméli, hogy a kiadvány az ő szabadalmi bejelentés néhány héten belül. Azt is jelzik, hogy az ő találmány szerinti részesíthetők egy “üzleti titkot” (értelmezése szerint én).

Jól, Talán nem tegye ezt a kérdést és választ, kivéve azt a tényt, hogy kaptam ugyanazt a kérdést, mielőtt.

Úgy gondolom, hogy a feltalálók gondot, hogy előrelépés a sokszor hosszadalmas szabadalmi eljárás. Közzététele a szabadalmi bejelentés van valami “megfogható” számukra, hogy ragaszkodni.

Abban az esetben, ha nem tudom, mit beszélek, benyújtott szabadalmi bejelentések szinte minden országban a világon teszik közzé 18 (18) hónappal a “elsőbbség napjától” (a szabadalmi bejelentés követelheti elsőbbséget a korábban benyújtott co-függő szabadalmi bejelentés a bejelentés időpontjában) A szabadalmi bejelentés az egész világ látni.

Ez a kiadvány az automatikus, kivéve, ha “opt-out” benyújtásától külföldi szabadalmi bejelentések alapján a szabadalmi bejelentés időpontjában a bejelentés a szabadalmi bejelentés.

Távolmaradása a jövőbeni külföldi bejelentések általában nem történik, mint a feltalálók általában kívánt “megtartják lehetőségeket nyit” benyújtásának külföldi szabadalmi bejelentések. Például, bár feltaláló tudja, hogy / ő nem rendelkezik a meglehetősen nagy összegű pénzt a fájl és kap szabadalmak az összes kívánt ország, ő / ő jól tájékozott ahhoz, hogy tudja, hogy megőrizve a jogot fájlba külföldi szabadalmak (mivel nem választotta ki a külföldi bejelentések, és nem idő előtt nyilvánosságra hozatala a találmány szerinti) Lehet, hogy gazdaságilag értékes, mondjuk például egy nemzetközi cég később jön, hogy fog fizetni “nagy dolcsi” a találmány, ha még szabadalmaztatni azt forein országokban, ahol a piacaikat találhatók.

Az ilyen külföldi szabadalmi bejelentések (vagy a Szabadalmi Együttműködési Szerződés alkalmazása – beszélje meg a szabadalmi ügyvivői) általában belül benyújtott egyéves időszak utáni benyújtása az első szabadalmi bejelentés igénypont elsőbbséget azok a Párizsi Szerződés (non-szerződés országoknak kell benyújtani előtt nyilvánosságra hozatalát, hogy egy végrehajtható szabadalmi ügy – tárgyalni yor szabadalmi ügyvivői).

Feltalálók általában Fájl külföldi szabadalmi bejelentések azokban az országokban, ahol: 1) akarja zárni a versenytársak (NE. a fő piacok számára találmányok – akkor is, ha azt akarják, hogy a találmány licencbe; és 2) akarja akadályozni gyártásával a találmány szerinti mások (pi.. Kína).

Távolmaradása vagy nem a fájl előtt “közzététel” saját találmány szerinti (mint például a termék reklám közzététele, illetve azok szabadalmi bejelentés) tönkreteszi a képességét, hogy egy érvényes szabadalmat a különböző külföldi országokban.

Továbbá, jelenlegi és jövőbeli versenytársak megtekintheti a szabadalmi kérelmet, amelyet a törvény magában kell foglalnia, hogy a találmány szerinti működik, és a legjobb módja annak, hogy azt (a “legjobb mód” vagy módja gyakorolni a találmány szerinti).

Hatálya a kívánt szabadalmi lefedettség is feltárta, mivel a követelések (jogi frazeológia a találmány szerinti) közzéteszik. Ezért, a versenytársak kap értékes versenyképes információk a találmány szerinti.

Mint egy feltaláló, A közzététel időpontjában az alkalmazás, remélhetőleg Ön egy jó versenyképes üzleti helyzete, amelynek:

1) Iktatott bármely külföldi szabadalmi bejelentések (vagy PCT bejelentés) amire vágysz;

2) A szabadalmi keresés kedvező írásbeli szabadalmazhatósági vélemény (tenni, mielőtt fájlt a kezdeti szabadalmi bejelentés) így van egy ésszerű ötlet a védelem hatálya és a szabadalom gazdasági értéket fog kiadni; és 3) Ön alapú termékek a találmány szerinti piaci tesztelése és vagy kész eladni, vagy már a piacon (megvitassák a következménnyel jár annak meg a szabadalmi ügyvivői).

Általános tévhit a feltalálók, hogy meg kell, hogy egy kiadott szabadalom előtt termékek értékesítése alapján a találmány szerinti. Tulajdonképpen, kell megvitatni ezt a kérdést a szabadalmi ügyvivői up-front, , amely magában foglalja az al-kérdéseit:

1) nyilvánosan közzéteszi a találmány szerinti; és
2) jogsértő (megsértése) valakinek a szabadalmi.

Ne feledje, hogy még akkor is, ha kap egy szabadalom kiállított a találmány szerinti, még mindig sérti valaki másnak a szabadalmi és kell dscuss ezt a kérdést a szabadalmi ügyvivői.

Végül, van valami úgynevezett “üzleti titkot” amely egy másik módja, hogy megvédje ötleteket, amelyek nem könnyen “visszafejtett”. Ez magában foglalja, hogy a lágy hogyan italok, folyamatok, hogy a termékek, és hasonlók, de túlmutat ezen a poszton. Ez az, amit meg kell beszélnie induló meg szabadalmi ügyvivő benyújtása előtt a kezdeti szabadalmi bejelentés.

Nehéz tartani a titkot, mint egy titkos, ha be szabadalmi bejelentést felfedése arról, hogy a későbbiekben közzé az egész világ látni! Viszont, lehet szabadalmaztatni olyan termék készült a folyamat, ami marad, mint a kereskedelmi titok. Ennek előnye, hogy ellentétben a szabadalmak területén, ahol Ön kap egy “monopólium” a találmány egy véges ideig, kereskedelmi titkok utolsó mindaddig, amíg azok titkosak.

Üdvözlettel,

Brian R. Rayve
Tulajdonos, InventionPatenting.com

P.S. Zárolhatja az à ¢ â, ¬ Å "szabadalmi pendingà ¢ â, ¬  elfogadható áron:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

független feltalálók oltalom kereskedelmi titkok feltalálók szabadalmaztatási eljárás publikáció elsőbbség napjától követelés elsőbbségi co-függő szabadalmi bejelentés külföldi szabadalmi bejelentés idegen reszelék szabadalmak országok fájl külföldi szabadalmak nyilvánosságra hozza gazdaságilag értékes nemzetközi cég szabadalom forein országokban piacok Szabadalmi Együttműködési Szerződés pct szabadalmi ügyvivői első szabadalmi bejelentés Párizsi Szerződés non-szerződés országokkal közzététel végrehajtható szabadalmi versenytársak kizárására fő piacok licenciáját találmány szerinti megelőzése gyártás porcelán termék reklám közzétételét szabadalmi bejelentés érvényes szabadalom külföldi versenytársak hogyan működik a legjobban találmány módja körét a szabadalmi lefedettség követelések versenyképes információ üzleti pozícióját Fájl külföldi szabadalmi bejelentések PCT szabadalmazhatósági vélemény védelem hatálya gazdasági érték alapú termékek találmány piaci tesztelése kiadott szabadalom termékek értékesítése nyilvánosan közzéteszi a találmány szerinti megsérti szabadalom sérti szabadalmi üzleti titkot fejtheti vissza Fájl szabadalmi bejelentés szabadalmi terméket folyamat monopólium brian r rayve brian rayve

2 thoughts on “Abban a reményben, hogy szabadalmát jelentkezés hamarosan közzétételre… Gondold át újra!

Hagy egy Válaszol