Избезумени пронаоѓачи Wanted!

Дали сте типичен Бебе пронаоѓач… избезумени да започнете правење пари од вашиот нов производ идеја, но немаат поим што да направам?

Не грижете се, повеќето луѓе се чувствуваат исто како и вие, кога тие на проектот од. Првото нешто да направите е да поднесе патент да се заклучи во вашите законски права на вашиот пронајдок. Можете да поднесе привремена патент да се заклучи во “патент” за една година. Тоа не може да издаде како патент, но алатка патент може да се заснова на тоа, ако поднесе во текот на една година патент период и да ги задржат својата датумот на поднесување.

А алатка патент може да издаде како патент по поминува низ преглед на процесот на САД. Патентен завод. Да се ​​патентираат, Вашиот “Идејата” мора нова и не-очигледно. Обично, пред поднесување алатка патент, патент пребарување е спроведена за да се види дали пронаоѓач треба да се инвестира пари да поднесе една. А привременото патент е многу помалку скапи и на тој начин патент пребарување е задолжително, иако препорачува ако другите инвестиции ќе се направи за да донесе производ на пазарот.

Откако сте ги заклучени во патент поднесување на еден или на друг вид на патент, може да се справи продадена и лиценцирање прашања, кој ќе се разговара подоцна.

Можете да се регистрирате за привремен или алатка патент примена на:

http://www.inventionpatenting.com / file_provisional.html

Можете да видите повеќе информации за привремени патент апликации во:

http://www.inventionpatenting.com/provisional_patents.html

Со почит

Brian Rayve