Дали ми е потребен потпишано / неконкурентска договор со Мојот патенти правобранител?

Добив едно прашање од независна пронаоѓач како вас прашуваат дали таа треба потпишано / неконкурентска договор со нејзиниот патент адвокат пред објавување нејзиниот пронајдок.

И, адвокати (лиценцирана од страна на државата Адвокатската комора) како и патент адвокати (дополнително лиценцирана од страна на U.S. Патенти и трговски марки – USPTO) се соодветно врзани со државата Адвокатската комора и USPTO етичките правила. Овие етичките правила обично обврзува адвокати и патент адвокати да ги држи работите на нивните клиенти и потенцијалните купувачи (пр. на не-цена првичните консултации) доверливи. Затоа, таков потпишано / неконкурентска договор не е обично потребни.

Откако адвокат формално носи на лицето како клиент, таму обично ќе биде формална Ангажирање договор потпишан меѓу двете страни што го покрива делокругот на ангажманот на адвокат (работи), доверливост, и други такви работи. Сепак, патент адвокат треба да бидат подготвени да се регистрирате за доверливост / неконкурентска договор пред разговара вашиот случај, ако тоа го прави да се чувствувате подобро. Ако не, најде патент адвокат кој ќе го потпише еден.

Патент агенти не се адвокати кои се лиценцирани од страна на USPTO да присуствува на патент (Не марка) прашања пред USPTO како да се подготват и поднесат пријави на патент, гони ги издавање, и пост-издавање прашања како што се одржување такси патенти агенти не може да присуствува на лиценцирање (држава Законот за облигациони односи), трговски марки (држава знак закон), или присуствува на други правни задачи кои бараат адвокат. Патент агенти се обврзани со истиот USPTO етички правила како се Нотарите и на тој начин обично не бараат потпишано / неконкурентска договор, освен ако тоа го прави да се чувствувате подобро. Вие може да сакате договор сличен на Ангажирање договор кој адвокати употреба относнотова.

Имајте на ум дека само затоа адвокат, патент адвокат, или патент агент е лиценциран не значи дека тие имаат вештини ќе ви бидат потребни за да одам на работа,. Тоа едноставно значи дека тие донесоа “минималните барања тест” (ИЕ. важечките Државниот правосуден испит и / или USPTO правосуден испит). Додека новите адвокати, патент адвокати, и патент агенти треба да (од страна на нивните барања за лиценцирање) бараат и да биде под дневниот надзор на искусен адвокат или патент агент, не заборавајте да побарате нивното искуство ниво и број на патенти тие го имаат напишано пред да ги користите. Исто така, наведуваат дека тие мора да биле обучени за 2-3 години под дневниот надзор на искусен патент адвокат или агент Еден необучени патент адвокат или патент агент кој има напишано голем број на патенти веројатно има напишано многу ѓубре (патенти тоа прашање ќе биде исклучително тесен во обемот uch дека тоа не ги покрива производи конкурентот и / или не ќе се одржи во судот кога те тужи некој за патент).

За правната држава како што се лиценцирањето твојот изум,, формирајќи корпорација, или поднесување на федерални или државни трговска марка, не заборавајте да се консултираат со адвокат во вашиот дом држава (или во државата кој е закон сакате да аплицирате). Повик вашата држава Адвокатската комора, ако ви треба адвокат упатување. Правниците се само запознаени со и лиценцирани да се практикуваат законот на државата(е) во кои тие се лиценцирани.

А патент адвокат или патент агент да вежбате закон за патенти пред USPTO, без оглед на тоа каде во светот тие живеат. Имајте на ум дека секоја земја (и група договор) тестови и лиценци свој патент адвокати / агенти. Види мојот напис “Дали има само една канцеларија за патенти – Еден во Соединетите Американски Држави?”.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

договор за доверливост неконкурентска договор патент адвокат независна пронаоѓач открие пронајдоци адвокати државата Адвокатската комора u.s. патенти и трговски марки USPTO етичките правила првичните консултации доверливи ангажман договори доверливост патент агенти патенти трговски марки патенти гони за издавање пост-издавање прашања одржување такси лиценцирање државната договор правната држава знак закон етичките правила држава правосуден испит USPTO правосуден испит за лиценцирање твојот изум формирање на корпорацијата федералните трговски марки држава трговски марки група договор

Дали има само една канцеларија за патенти – Еден во Соединетите Американски Држави?

Добив едно прашање од независна пронаоѓач како вас во Обединетото Кралство во основа поставување “дали само канцеларија за патенти е U.S. Патенти и трговски марки (USPTO) во САД?”.

И, мојот одговор е тоа е дека секоја земја има свој патент канцеларија да го прифати патент апликации за таа земја и која ја издава патенти за таа земја. Ќе добиете правата на патент само во оние земји каде што треба издаден патент или договор земјата во која ќе се регистрирате вашиот договор патент како што е објаснето подолу.

Затоа, можете да поднесат поединечни патент апликации со патент канцеларија во секоја земја во која е саканиот патентна заштита (пр. заспивам, пошта, курирска служба, или по електронски пат во зависност од конкретниот патент канцеларија).

Алтернативно, исто така има неколку патент договори кои им овозможуваат на поднесување на еден патент за сите земји-членки. На пример, иноватор (било каде во светот) може да поднесат поединечни патент апликации во различни Европската унија (ЕУ) земји и индивидуално да ги гони кривично за издавање на патент. Предност – Ако не добие патент во една земја, можете да добиете една во друга земја. Шкарт – чини да ги гони и владини трошоци да се добие посебна патенти.

ЕУ, исто така, има една од овие патент договори кои им овозможува на поднесување на една ЕУ патент. Тоа е многу поскапо да поднесе од една во една земја, но постои само една апликација да ги гони за издавање на патент. Потоа плати релативно ниска цената за регистрација на патент во оние европски земји во кои сакате патент да биде спроведлив. Предност – Само една апликација да ги гони за издавање на патент. Недостатоци – Скапо да се поднесе. Имате “сите јајца во една кошница” па добивање на патент да се регистрирате во сите вашата посакувана земјите на ЕУ зависи од NE апликација.

Контакт патент адвокат во секоја земја каде што патентна заштита е желба за поднесување поединечни патенти во овие земји. Контакт договор патент адвокат, како што се патентна ЕУ правобранител за поднесување на патенти ЕУ апликација.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

патентен завод Соединетите Американски Држави независни пронаоѓачи Обединетото Кралство u.s. патент канцеларија u.s. патентен завод u.s. патенти и трговски марки патенти прашања патенти правата на патент издаде патент датотека патенти датотека индивидуални пријави на патент патентна заштита патент договори поднесување апликации за патенти земјите-членки пронаоѓачи поединечни патент апликации Европската унија ЕУ ЕУ поединечно гони издавање патент патент во земјата владата такси патенти патент договор на ЕУ патенти една земја гони да издавање патент регистрира патент ЕУ спроведлив регистрирате патент се регистрирате во саканиот земји патент адвокат патентна заштита поднесување апликации за патенти договор патент адвокат ЕУ патент адвокат ЕУ патент ЕУ патент Брајан Р. rayve inventionpatenting.com inventionpatenting пронајдок патентирање пронајдок патент патент разумна цена поднесе патент

Дали ми е потребен Прототип на Мојот пронајдок или нов производ идеја пред поднесување на патент?

Добив едно прашање денес од независна пронаоѓач како вас прашуваат “Имам пронајдок. Што да правам прв, можам да направам прототип тогаш патент? Ако е така јас ќе мора да имаат помош со некои делови. Дали има компании од таму да им помогне со делови да се направи прототип?”.

И, мојот одговор е дека треба да поднесе патент за заклучување во “патент” прва. Вие очигледно не сакате вашата идеја украдена. Потоа користете доверливо / неконкурентска договор (пребарување на интернет за оној што се користи за патенти) со секој треба да ги откриете вашите изум, како некој што прототип за вас. Користете договор и не рекламирање на вашата идеја (како што се на интернет) барем додека не се разговара за последици на “јавно објавување” со искусен патент адвокат.

Во врска со правење прототип, не треба да се направи со цел да го поднесе патент, освен ако не (или лице можеш да се оцени вашата идеја кој е повеќе искуство во одредена технологија се вклучени) не се сигурни идејата ќе работат. Потоа, може да имаат ефтин прототип направен за да се докаже концептот. Уште, Јас нема да чека долго пред поднесување на пријавата на патент што може да има рокови за поднесување на пријавата на патент врз основа на она што претходната маркетинг активности не сте го направиле.

Прототипи се главно направени за да им помогне продаде својата идеја за потенцијалните инвеститори, да добијат повратни информации од потенцијални клиенти, и да ви помогне во продажба на било која правата на патент може да имате во вашата идеја на лице или компанија заинтересирани за купување ќе надвор.

Гледам многу луѓе што скапи прототипови како првото нешто што го прават. Јас сум поборник на “ножици, картон, и лента” (или кутија нож, уметникот пена-cored картон, лепак или навртки, и бојата) пристап за правење прототипови. Ќе бидете изненадени од она што можете да направите сами (дури и без никакво искуство). Предностите на тоа барем почетна прототип се вклучуваат: 1) тоа е многу поевтино отколку професионално направен прототипови; 2) Тоа ви помага да најдете проблеми и нови пристапи (дури и алтернатива или подобро дизајни) на вашата идеја (можеби имаат инвестирано многу пари во помалку склопот на дизајн); и 3) тоа може да послужи повеќето или сите на целите на професионално направен прототип.

Дури и ако имаат намера за добивање на професионално направен прототип направен, разгледајте ја можноста прототип на типот опишан погоре првично професионално направен за причините наведени погоре. Откако ќе се утврди најдобар дизајн и сите подобрувања сакате да направите, ќе може да има “тули и малтер” (дрвени, метал, или пластични) прототип (скапи тип) направени од вашиот користи дизајн со сите подобрувања!

Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена со поднесување на привремени (брави во патент за една година – поднесе Нови патент во период од една година која тврди дека “приоритет” на привремени патент) или алатка патент во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Јас ќе бидам додавање на листа на прототип на компаниите да ми Ultimate Пронаоѓач ресурси во:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Add to Technorati Favorites

прототипови поднесување апликации за патенти независни пронаоѓачи пронајдоци направи прототипови патенти датотека патенти патент идеи украдени доверливи договори неконкурентска договори открие вашиот пронајдоци правење прототипови рекламирање на идеи интернет јавно објавување патент технологија маркетинг активности продаде својата идеја потенцијалните инвеститори повратни информации од клиенти продаде правата на патент скапи prototpes правење прототипови почетна прототипови алтернативни дизајни склопот дизајн патент Нови патенти тврдат приоритет привремени патенти привремени патенти Нови апликации за патенти inventionpatenting.com прототип компанија прототип компании крајна пронаоѓач ресурси

Како можам да ја отворам оваа “Боже плетен” Пластични пакет!

Како продолжение на мојот претходен пост “Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!”, друга мисла (всушност серија на мисли само еден од нив е погодна и соодветна за објавување тука) ми падна на памет.

За една година пред, На барање на мојот интернет консултант, Shahar насликани на BuzzBoosters.com, Јас купи Флип Видео камера да се направи видео снимки на Интернет. И, вчера конечно одлучи да unpackage и употреба на камера.

Камерата е спакувани во две половини, на мида школка тип формирана пластичен сад, кој е заеднички за електронски уреди. На дела се убаво обликувани со мазни S-крива и картон инсерти кои се во согласност и се видливи преку јасно половини. На дела се топлина запечатени заедно во периферните цвест и виси дупка е формирана на горниот крај на пакувањето.

И, пакување изгледа убаво и најверојатно е евтина за производство. На половини се вакуум формирана автоматски, картон инсерти се машина вметнува во отворен пакување, на камерата и составни делови (претходно пакувани во помали, не топлина запечатени шарки пакување) се машина поставена во половини, и периферни цвест е формирана.

Сепак, Како што веројатно веќе знаете, овој вид на пакување е исклучително тешко да се отвори. Ножици се моите “избор за оружје” кога се борат на овој вид на пакување (ножеви може да се лизга и намалување на виталните делови од телото). Главниот проблем во отворањето на пакувањето е дека нема простор е дозволено помеѓу периферните цвест и остатокот од амбалажата во која да го вметнете ножици. Дополнително, на периферните цвест претставува канал кој дополнително ги комплицира работите. Морав да се намали од двата краја на секоја страна кон средината на страна додека рачката на ножици хит на пакувањето, а потоа рипувате останатиот дел надвор. На пластични е малку здрвени исто така што го попречува сечење процес.

Значи она што е мојата поента… да “кучка” за тоа колку напорно мојот живот е? Не, туку да се истакне можност за вас независни пронаоѓачи да се подобрат постојните пакување. Ова е пример на “секојдневниот проблем” со кои се соочуваат милиони луѓе. Можете ли да замислите колку човек-часа (или жена-часови) се залудно потрошени секоја година со користење на овој пакување? Тоа е тип на проблем (всушност можност за изумителите да се подобри нешто со докажано голем потенцијал на пазарот – милиони пакети на чување полиците) не треба да биде инженер или имаат д-р. да се реши проблемот.

Што подобрувања би било пожелно? И, на пакувањето треба да биде сигурен во продавниците, па никој не може да ја отвори и да украде релативно мал (лесно pocketable) камера уште релативно лесно да се отвори по купувањето на производот и земајќи го дома. Тоа е подобрување е потребно. Можете да мислите на вашите потреби како потрошувачи и замислете потребите на големо / мало.

Сепак, некои актуелни (помалку очигледни) карактеристики на пакувањето треба да се задржи. Ова е местото каде што пребарување на интернет, може да “пополнете” некои од деталите кои инженер како мене е обучен да се направи. На пакувањето мора да се направи на ниска цена материјали (пр. јасно лист пластика) кој им овозможува на производство (вакуум формирање) на автоматски пакет калапи опрема. На пакувањето мора да бидат употребливи со моменталната пакување опрема (со минимални промени) автоматски да пакет и печат на камера и поврзани делови во него. На пакувањето треба да изгледа добро на потрошувачите и да биде и hangable од екранот куки и да биде можност да се застане на продавницата полиците. На пакувањето, исто така, мора да биде барем полу-цврсти за да се овозможи редење во кутии за превозот и за заштита на камерата. Сето ова може да се најде на интернет тоа некои истражувања на пакување на електроника за мало екран и продажба.

Ова е одличен можност: 1) се чини дека една вистинска потреба за подобрување на пакување за малопродажба електронски производи како што е многу лесно покажа (докажано на пазарот за производ); 2) не треба да биде инженер или д-р. да работат на овој проблем, бидејќи тоа не е комплицирана производот; 3) потребните информации за позадината е лесно да се најде тоа малку истражување на интернет; 4) прототипови може да се направи ефтино користење на дрвени калапи и вакуум формирање на машина; и 5) продажба на вашите подобрена пакување за производителите е најверојатно релативно лесно го продаде ако се покаже на бенефиции за нив (тие сакаат да им помогне на потрошувачите, ако тоа е на малку или без дополнителни трошоци за да ги).

И, тоа е заврши за денес! Патем, Флип Видео камера навистина функционира одлично! Тој е компактен, лесен за употреба, автономни, и е релативно евтина, (зависи кој модел ќе го добиете). Тоа евиденција за еден час на солидна држава меморија и преземања видеа директно преку USB порта на вашиот компјутер. Го користи и денес да ја сними мојата папагали Алекс и Себастијан. Тие навистина “hmmed до тоа” за камера и идам да испратите видео на мојот Фејсбук страница. Можете да проверите на различни камера модели на Amazon.com:

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

пластични пакет интернет консултанти Shahar boyanan nashlah boyanan buzzbooster.com флип видео камера видео снимки интернет камера електронски уреди пакување независни пронаоѓачи можност за пронаоѓачи потенцијал на пазарот продавница полиците инженери големо трговците на мало интернет пребарување производство опрема за пакување интернет истражување пакување на електроника подобрување на пакување мало електронски производи позадина информации прототипови дрвени калапи вакуум формирање машини производители бенефиции флип камера