Која е вашата “Пронајдок игра план”?

Јас. Вовед

Повеќето нови пронаоѓачи немаат идеја што да прави со нивната идеја… и тоа со право! Тоа е нова територија што дури и искусни пронаоѓачи и компании “се борат со” за да се произведе нивната желба исходот (пр максимално пари, брани нивните сегашни продуктната линија, спречува продуктната линија од конкурентите).

Прво на сите, размислуваат за вашата цел за вашата идеја, тогаш земи во предвид експертизата што се ставаат на маса (или имаат пристап до). На пример, обидувате да започнете фабрика за производство на производи врз основа на вашата идеја може да биде во рамките на царството на можностите за искусни фабрика менаџер или производство инженер, но не и за просечниот човек.

Всушност, почетна вашата прва компанија е со полно работно време во себе (пр. федералните и државните документи, поставување корпорација, лоцирање на бизнис локација, има производи наменети) дури и кога имате потребните позадина. Тука е земање на одлуки може да се направи врз основа на вашите цели или “endgame”.


II. Која е вашата завршницата (ИЕ. Што ви се обидуваат да се постигне)?

1. Продаваат сите на моите права во мојата идеја на една голема компанија и се направи со неа.

А. Најдобар избор:

Имаат професионална патент пребарување врши со писмено патентираат мислење за да се утврди: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

Поднесе Нови патент и пристап компании откако ќе се прими првата канцеларија акција од САД. Патенти и трговски марки (USPTO) па може да се покаже на компании: 1) дека патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” со патент адвокат и правилна употреба на “доверливост / неконкурентска (ЦПУ) договор пред разговара за вашата идеја со кое било лице или компанија.

Б. Следниот најдобар избор:

Имаат професионална патент пребарување направено за целите опишани погоре.

Поднесе привремени патент и пристап компании со патентираат мислење во рака за да можете да се прикаже компании како што е опишано погоре.

– Бидете сигурни да се надоврзе на привремени патент со Нови патент рок од една година која тврди дека приоритет на привремени патент да ја задржи својата датумот на поднесување.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.

C. Следниот најдобар избор:

Поднесе привремени патент и не приод компании слепи знаејќи го она што имаш да го продаде.

– Бидете сигурни да се надоврзе на привремени патент со алатка патент рок од една година која тврди дека приоритет на привремени патент да ја задржи својата датумот на поднесување.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.

D. Следниот најдобар избор:

Пристап компании слепи не знаејќи што имаш да го продаде.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.


2. Лиценца една или повеќе компании да произведуваат и продаваат производи врз основа на мојата идеја и собира периодични исплати (авторски права) врз основа на бројот и вредноста на производите се продаваат (плус други преговара паушал и минимална надомест за авторски права).

А. Најдобар избор:

Имаат професионална патент пребарување врши со писмено патентираат мислење за да се утврди: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

Поднесе Нови патент и пристап компании откако сте го добиле известување за додаток во која се наведува дека патентот ќе прашање на вашата идеја.

– Бидете сигурни да се разговара за покривање на вашиот патент вашиот патент адвокат. Вие треба да го направите ова во текот на целиот pendency на вашиот патент, па да знаете дали вреди да се продолжи со патентирање процес).

– Бидете сигурни да разговараат за вашата идеја со маркетинг или друг специјалист во применливите индустрија за да се утврди вредноста на вашата идеја на пазарот.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.


3. Произведуваат (или се произведени) и продаваат производи себеси врз основа на мојата идеја.

А. Еден избор:

Имајте на ум – текот ве однесе е многу променлива врз основа на вашите деловни цели – разговарате за вашите посебни околности со патент адвокат и соодветните бизнис професионалци:

Имаат професионална патент пребарување врши со писмено патентираат мислење за да се утврди: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

Поднесе Нови патент и не прават никакви значителни пари инвестиции додека не доби првата канцеларија акција од USPTO така може да се оцени: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” со патент адвокат и правилна употреба на “доверливост / неконкурентска (ЦПУ) договор пред разговара за вашата идеја со кое било лице или компанија.

Б. Друг избор:

Имаат професионална патент пребарување направено за целите опишани погоре.

Поднесе привремени патент и да бидат претпазливи во какви било значителни пари инвестиции додека не се поднесе Нови патент и добиле првата канцеларија акција од USPTO за целите опишани погоре. Видливо обележи производи врз основа на вашата идеја “Патент” или “Сертификат за патент”. Ова може да обесхрабри конкуренти од копирање на вашиот производ, додека не може да се добие патент во иднина.

– Бидете сигурни да се надоврзе на привремени патент со Нови патент рок од една година која тврди дека приоритет на привремени патент да ја задржи својата датумот на поднесување.

– Бидете сигурни да се разговара за ramfications на “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.

Се надевам дека ова ви дава некои идеи за тоа како да се продолжи со комерцијализација и правење на пари од вашиот пронајдок.

Add to Technorati Favorites

пронајдок игра план пронаоѓачи брани продуктната линија исклучува конкуренти нов производ линија цели за вашата идеја производна хала производство на производи растенијата менаџер почнувајќи компанија федерална бирократија држава документација поставување корпорација Локација на бизнисот производи наменети крајот од играта endgame професионална патент пребарување патент пребарување патентираат мислење патент издаден покриеност на патент вредноста на идејата Нови апликации за патенти Нови патенти патенти патенти патент прашања јавно објавување патент адвокат доверливост / неконкурентска договор договор за доверливост неконкурентска договор привремени патент тврди приоритет привремени патенти датумот на поднесување приод компании слепи тврдат приоритет лиценца компании произведуваат производи продаваат производи периодични исплати авторски права бројот на производи што се продаваат вредност на производите се продаваат еднократни исплати минимална надомест за авторски права напишани патентираат мислење патент вашата идеја патент прашања вредност на идејата датотека патент известување за додаток патент адвокат патенти патентирање процес разговарате за вашата идеја маркетинг специјалист вредност на идејата произведуваат производи имаат производите произведени продаваат производи деловни цели бизнис професионалци вредноста на вашата идеја пари инвестиции патент патент применуваат за обесхрабри конкуренти копирање производот комерцијализација пронајдоци правење пари од пронајдок