Си ја заборавивте пронајдувачот преносни компјутери и “Лош патенти”… Oh My!

Јас неодамна доби прашање од независна пронаоѓач како вас кои се соочуваат со навидум сериозна ситуација и не знам да направам околу тоа.

Таа е измислување за неколку години и се чуваат лаптоп иноватор и “лош патенти” но ги неоправдан. Во случај да не знаете што патент лош човек е… дека е местото каде што на пронајдувачот става пишуваат и скици (наречен откривање) на нивниот изум во плик и пораки до себе. Уште запечатен коверт со поштенскиот печат е задржан од страна на пронаоѓачот на наводно обезбеди некаква форма на правна заштита за пронајдокот и изумителот.

Таа е загрижена дека нејзиниот пронајдоци ќе бидат украдени од страна на некој наоѓање на лаптоп или со кој било од неколку компании кои таа неодамна испрати обелоденувањата на нејзините пронајдоци, таа веќе има “доказ” таа им беше измислен. Таа се прашува дали има нешто што таа може да се заштити себеси како што таа смета на оние пронајдоци за нејзината иднина живот.

Мојот одговор на неа е дека патентот на сиромашните човек е”урбана легенда” и е безвредна во обезбедување никаква заштита за пронаоѓачи на нивните пронајдоци. Исто така, додека лаптоп нејзиниот пронаоѓач бил добар потсетник за деталите од нејзините разни пронајдоци, тоа не обезбедува заштита за неа или нејзините пронајдоци, бидејќи тоа не е заверен или сведок.

Наместо тоа, пронаоѓачи треба да се задржи лаптоп иноватор е направен од трајно врзани лаптоп, вид во кој не можете да додадете страници, ниту може да се отстрани страници без да биде јасно дека една страница беше отстранет. Најдобрите преносни компјутери се за 1/4 инчи дебела со 8-1/2 од 11 инчен страници достапни во секое од големите канцеларија снабдување продавници како што се Staples или Office Depot.

Направете скици, напишете опис, и трајно лепак сите слики кои сте ги направиле на вашиот пронајдок(е) на страниците. Користете нова страница за почеток на секој нов пронајдок. Последователно број на страници на дното и имаат лаптоп заверени на последната страница што сте го користеле. Можете да го заверени на нотар во вашата локална банка кај нотар, кој обично е бесплатна услуга.

Можете да ги користите останатите лаптоп страници да го скицирам и опишете други пронајдоци или подобрувања на постојните пронајдоци ќе излезе со. Дали вашиот лаптоп заверени на нови последната страница што сте го користеле секој пат кога ќе направи значителен надградба на вашиот лаптоп (ИЕ. кога ќе додадете нов изум или значително подобрување на постоечките изум).

Зошто и вие треба да се задржи лаптоп на пронајдувачот? И, овозможува да бидат јасни… Тоа не е патент и вашиот пронајдок не е “патент”. Наместо тоа, лаптоп иноватор има строго ограничена употреба… како доказ за вашиот датум на зачнување на вашиот пронајдок(е), но само во САД (САД). Тоа е затоа што во САД, мора да биде иноватор да се добие валидна патент и ако постои спор за тоа кој е прв пронаоѓач, на U.S. Патентен завод признава доказ за inventorship како тетратки заверена на пронајдувачот (но не и вашиот лош патенти).

Забележете исто така дека не можете да “backdate” Вашиот пронајдувачот тетратка да кога ќе првично замислен вашиот пронајдок(е)… само што се датумот на нотарска заверка како доказ за датумот на зачнување на вашиот пронајдок(е).

Алтернативно notarization, можеш да имаш лаптоп вашиот пронајдувачот потпишана и датирана (сведоци) со две лица, можност луѓе кои немаат парична или друг интерес во вашиот пронајдок(е).

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена со поднесување на привремени патент.

Add to Technorati Favorites

лаптоп пронајдувачот лош патенти измислување пронаоѓачи пронајдок пишуваат прозорци изум скицира изум обелоденувањата пронајдоци правна заштита откриени пронајдоци урбани легенди заштита на пронаоѓачи скица пронајдоци опише пронајдоци подобрувања на постоечките пронајдоци нови пронајдоци патенти патент датум на зачнување валидна патенти прв пронаоѓачи нас. патент канцеларија доказ за inventorship замислен пронајдоци