Најсовремена решение за косење на тревникот!

Patents For Inventors on Their Inventions - Lawn Mower

Не знам кој е овој е… но возат со цел да се намали целиот тревник може да биде проблем! Исто така, Се надевам дека за одложување исклучување е вклучен така што косилка за трева не несвесно намали тревникот на соседот… и сосед на сосед на тревник… и така на.

Всушност, татко ми се обиде со користење на еден од првите самоодни притисни косилки автоматски да се намали на тревникот во нашиот двор во раните 1970-ти. Тој беше еден пост во средината на нашиот двор и поврзан до косилка за трева со помош на јаже доволно долго за да стигнат до надворешните рабови на тревници.

Дијаметарот на пост беше таква што едно патување низ пост предизвика должината на јажето речиси еднаква на сечење ширина на косилката за трева заврши околу мислење. Ова постојано се пресели на косилка за трева внатре кон пост да обезбеди малку се преклопуваат намалувања.

Само еден проблем што татко ми не смета на… на тревникот беше во правоаголна форма!

Овој запис беше објавен во Некатегоризирано. Обележите Линк.

Оставете Одговор