Дали сте обесхрабрени За Вашиот Изработка на пари од вашиот пронајдок?

Ај тоа лице… отпочнување на нов бизнис е тешко! Јас се работи InventionPatenting.com од 1999 да им помогне на независни пронаоѓачи заштити и да заработат пари од нивниот нов производ идеи… сите по разумна цена. Звучи како едноставна и функционална бизнис концепт право… особено кога толку многу изум маркетинг компании се земајќи несоодветна предност на нови пронаоѓачи за години?

И, нов бизнис не “полетување” на свој едноставно со поставување на веб сајт (што научив по поставување во крајот 1999). Таа ги зема многу знаење и напорна работа! Дури и сега, ја научил како да се промовира мојот веб сајт, се уште е често обесхрабрувачки.

Мојата поента е дека упорноста е клучот. Ако имате нов производ идејата дека не се покажа како маркетинг успех, повторно да се оцени вашиот производ. Тоа е навистина толку добри како што мислите дека е? Многу пронаоѓачи “падне во љубов” со нивниот нов производ идеја несвесни за реалноста на ситуацијата. Прашајте потенцијалните клиенти да ги користат и оценка на вашиот производ. Дали нивните повратни информации одговараат на вашите мисли за вашиот производ? Ако не, конкретно да дознаете зошто. Прашајте ги дали тие ќе го купите производот ако тоа го видов на продавницата полиците. Што цена тие ќе бидат подготвени да платат за тоа со оглед на нејзината предности (и веројатно некои недостатоци – повеќето нешта во животот се трампа) над конкурентни производи.

Се надевам дека ова ви дава увид… и повторно инспирација. Повеќе за да дојдат!

Add to Technorati Favorites

прават пари започнување на нови бизнис inventionpatenting.com независни пронаоѓачи нов производ идеи бизнис концепти изум маркетинг компании промовирање на веб-сајтови нов производ идеи оцени производи предности на продуктот конкурентни производи обнови инспирација

One thought on “Дали сте обесхрабрени За Вашиот Изработка на пари од вашиот пронајдок?
  1. Pingback: Кларенс

Оставете Одговор