Комуницирате со другите пронаоѓачи од целиот свет на нашите нови независни пронаоѓачи форум!

Јас сакав да се постави на редовна форум (наместо на блог) каде независни пронаоѓачи од целиот свет да ги споделат своите искуства патентирање и маркетинг на своите пронајдоци или нов производ идеи. И, тоа е конечно тука.

Форумот е повеќејазична на двете предниот крај (разгледување на форумот) и на задниот крај (сметка, за да мислења) па можете да разговарате со пронаоѓачи од целиот свет на нивниот мајчин јазик!

За да ја видите мислења на предниот крај во било која од 42 јазици, едноставно кликнете на опаѓачкото мени во горниот лев агол на секоја веб-страница на форумот. Можете да го поставите јазикот на задниот крај кога ќе се регистрирате како нов корисник.

Пронаоѓачи се пионери… така да биде меѓу првите да се регистрирате и да ја објавите нашата независни пронаоѓачи форум.

Пријавете се за нашиот Независни пронаоѓачи форум од кликнете тука.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Бидете сигурни да се дозволете ми да знам што дискусија теми и категории што би сакал во: Forum@InventionPatenting.com.

Add to Technorati Favorites

пронаоѓачи комуницирате со пронаоѓачи независни пронаоѓачи форум пронаоѓачи форум независни пронаоѓачи патентирање пронајдоци маркетинг пронајдоци нов производ идеи повеќејазична форум повеќејазична форум мајчин јазик inventionpatenting.com

Си ја заборавивте пронајдувачот преносни компјутери и “Лош патенти”… Oh My!

Јас неодамна доби прашање од независна пронаоѓач како вас кои се соочуваат со навидум сериозна ситуација и не знам да направам околу тоа.

Таа е измислување за неколку години и се чуваат лаптоп иноватор и “лош патенти” но ги неоправдан. Во случај да не знаете што патент лош човек е… дека е местото каде што на пронајдувачот става пишуваат и скици (наречен откривање) на нивниот изум во плик и пораки до себе. Уште запечатен коверт со поштенскиот печат е задржан од страна на пронаоѓачот на наводно обезбеди некаква форма на правна заштита за пронајдокот и изумителот.

Таа е загрижена дека нејзиниот пронајдоци ќе бидат украдени од страна на некој наоѓање на лаптоп или со кој било од неколку компании кои таа неодамна испрати обелоденувањата на нејзините пронајдоци, таа веќе има “доказ” таа им беше измислен. Таа се прашува дали има нешто што таа може да се заштити себеси како што таа смета на оние пронајдоци за нејзината иднина живот.

Мојот одговор на неа е дека патентот на сиромашните човек е”урбана легенда” и е безвредна во обезбедување никаква заштита за пронаоѓачи на нивните пронајдоци. Исто така, додека лаптоп нејзиниот пронаоѓач бил добар потсетник за деталите од нејзините разни пронајдоци, тоа не обезбедува заштита за неа или нејзините пронајдоци, бидејќи тоа не е заверен или сведок.

Наместо тоа, пронаоѓачи треба да се задржи лаптоп иноватор е направен од трајно врзани лаптоп, вид во кој не можете да додадете страници, ниту може да се отстрани страници без да биде јасно дека една страница беше отстранет. Најдобрите преносни компјутери се за 1/4 инчи дебела со 8-1/2 од 11 инчен страници достапни во секое од големите канцеларија снабдување продавници како што се Staples или Office Depot.

Направете скици, напишете опис, и трајно лепак сите слики кои сте ги направиле на вашиот пронајдок(е) на страниците. Користете нова страница за почеток на секој нов пронајдок. Последователно број на страници на дното и имаат лаптоп заверени на последната страница што сте го користеле. Можете да го заверени на нотар во вашата локална банка кај нотар, кој обично е бесплатна услуга.

Можете да ги користите останатите лаптоп страници да го скицирам и опишете други пронајдоци или подобрувања на постојните пронајдоци ќе излезе со. Дали вашиот лаптоп заверени на нови последната страница што сте го користеле секој пат кога ќе направи значителен надградба на вашиот лаптоп (ИЕ. кога ќе додадете нов изум или значително подобрување на постоечките изум).

Зошто и вие треба да се задржи лаптоп на пронајдувачот? И, овозможува да бидат јасни… Тоа не е патент и вашиот пронајдок не е “патент”. Наместо тоа, лаптоп иноватор има строго ограничена употреба… како доказ за вашиот датум на зачнување на вашиот пронајдок(е), но само во САД (САД). Тоа е затоа што во САД, мора да биде иноватор да се добие валидна патент и ако постои спор за тоа кој е прв пронаоѓач, на U.S. Патентен завод признава доказ за inventorship како тетратки заверена на пронајдувачот (но не и вашиот лош патенти).

Забележете исто така дека не можете да “backdate” Вашиот пронајдувачот тетратка да кога ќе првично замислен вашиот пронајдок(е)… само што се датумот на нотарска заверка како доказ за датумот на зачнување на вашиот пронајдок(е).

Алтернативно notarization, можеш да имаш лаптоп вашиот пронајдувачот потпишана и датирана (сведоци) со две лица, можност луѓе кои немаат парична или друг интерес во вашиот пронајдок(е).

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена со поднесување на привремени патент.

Add to Technorati Favorites

лаптоп пронајдувачот лош патенти измислување пронаоѓачи пронајдок пишуваат прозорци изум скицира изум обелоденувањата пронајдоци правна заштита откриени пронајдоци урбани легенди заштита на пронаоѓачи скица пронајдоци опише пронајдоци подобрувања на постоечките пронајдоци нови пронајдоци патенти патент датум на зачнување валидна патенти прв пронаоѓачи нас. патент канцеларија доказ за inventorship замислен пронајдоци

Која е вашата “Пронајдок игра план”?

Јас. Вовед

Повеќето нови пронаоѓачи немаат идеја што да прави со нивната идеја… и тоа со право! Тоа е нова територија што дури и искусни пронаоѓачи и компании “се борат со” за да се произведе нивната желба исходот (пр максимално пари, брани нивните сегашни продуктната линија, спречува продуктната линија од конкурентите).

Прво на сите, размислуваат за вашата цел за вашата идеја, тогаш земи во предвид експертизата што се ставаат на маса (или имаат пристап до). На пример, обидувате да започнете фабрика за производство на производи врз основа на вашата идеја може да биде во рамките на царството на можностите за искусни фабрика менаџер или производство инженер, но не и за просечниот човек.

Всушност, почетна вашата прва компанија е со полно работно време во себе (пр. федералните и државните документи, поставување корпорација, лоцирање на бизнис локација, има производи наменети) дури и кога имате потребните позадина. Тука е земање на одлуки може да се направи врз основа на вашите цели или “endgame”.


II. Која е вашата завршницата (ИЕ. Што ви се обидуваат да се постигне)?

1. Продаваат сите на моите права во мојата идеја на една голема компанија и се направи со неа.

А. Најдобар избор:

Имаат професионална патент пребарување врши со писмено патентираат мислење за да се утврди: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

Поднесе Нови патент и пристап компании откако ќе се прими првата канцеларија акција од САД. Патенти и трговски марки (USPTO) па може да се покаже на компании: 1) дека патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” со патент адвокат и правилна употреба на “доверливост / неконкурентска (ЦПУ) договор пред разговара за вашата идеја со кое било лице или компанија.

Б. Следниот најдобар избор:

Имаат професионална патент пребарување направено за целите опишани погоре.

Поднесе привремени патент и пристап компании со патентираат мислење во рака за да можете да се прикаже компании како што е опишано погоре.

– Бидете сигурни да се надоврзе на привремени патент со Нови патент рок од една година која тврди дека приоритет на привремени патент да ја задржи својата датумот на поднесување.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.

C. Следниот најдобар избор:

Поднесе привремени патент и не приод компании слепи знаејќи го она што имаш да го продаде.

– Бидете сигурни да се надоврзе на привремени патент со алатка патент рок од една година која тврди дека приоритет на привремени патент да ја задржи својата датумот на поднесување.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.

D. Следниот најдобар избор:

Пристап компании слепи не знаејќи што имаш да го продаде.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.


2. Лиценца една или повеќе компании да произведуваат и продаваат производи врз основа на мојата идеја и собира периодични исплати (авторски права) врз основа на бројот и вредноста на производите се продаваат (плус други преговара паушал и минимална надомест за авторски права).

А. Најдобар избор:

Имаат професионална патент пребарување врши со писмено патентираат мислење за да се утврди: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

Поднесе Нови патент и пристап компании откако сте го добиле известување за додаток во која се наведува дека патентот ќе прашање на вашата идеја.

– Бидете сигурни да се разговара за покривање на вашиот патент вашиот патент адвокат. Вие треба да го направите ова во текот на целиот pendency на вашиот патент, па да знаете дали вреди да се продолжи со патентирање процес).

– Бидете сигурни да разговараат за вашата идеја со маркетинг или друг специјалист во применливите индустрија за да се утврди вредноста на вашата идеја на пазарот.

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.


3. Произведуваат (или се произведени) и продаваат производи себеси врз основа на мојата идеја.

А. Еден избор:

Имајте на ум – текот ве однесе е многу променлива врз основа на вашите деловни цели – разговарате за вашите посебни околности со патент адвокат и соодветните бизнис професионалци:

Имаат професионална патент пребарување врши со писмено патентираат мислење за да се утврди: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

Поднесе Нови патент и не прават никакви значителни пари инвестиции додека не доби првата канцеларија акција од USPTO така може да се оцени: 1) дали патентот е веројатно да биде издаден на вашата идеја; и 2) како широка покриеност на патент кој прашања најверојатно, ќе биде (односно. можните вредноста на вашата идеја).

– Бидете сигурни да се разговара за последици од “јавно објавување” со патент адвокат и правилна употреба на “доверливост / неконкурентска (ЦПУ) договор пред разговара за вашата идеја со кое било лице или компанија.

Б. Друг избор:

Имаат професионална патент пребарување направено за целите опишани погоре.

Поднесе привремени патент и да бидат претпазливи во какви било значителни пари инвестиции додека не се поднесе Нови патент и добиле првата канцеларија акција од USPTO за целите опишани погоре. Видливо обележи производи врз основа на вашата идеја “Патент” или “Сертификат за патент”. Ова може да обесхрабри конкуренти од копирање на вашиот производ, додека не може да се добие патент во иднина.

– Бидете сигурни да се надоврзе на привремени патент со Нови патент рок од една година која тврди дека приоритет на привремени патент да ја задржи својата датумот на поднесување.

– Бидете сигурни да се разговара за ramfications на “јавно објавување” и употреба на договор ЦПУ со патент адвокат како што е опишано погоре.

Се надевам дека ова ви дава некои идеи за тоа како да се продолжи со комерцијализација и правење на пари од вашиот пронајдок.

Add to Technorati Favorites

пронајдок игра план пронаоѓачи брани продуктната линија исклучува конкуренти нов производ линија цели за вашата идеја производна хала производство на производи растенијата менаџер почнувајќи компанија федерална бирократија држава документација поставување корпорација Локација на бизнисот производи наменети крајот од играта endgame професионална патент пребарување патент пребарување патентираат мислење патент издаден покриеност на патент вредноста на идејата Нови апликации за патенти Нови патенти патенти патенти патент прашања јавно објавување патент адвокат доверливост / неконкурентска договор договор за доверливост неконкурентска договор привремени патент тврди приоритет привремени патенти датумот на поднесување приод компании слепи тврдат приоритет лиценца компании произведуваат производи продаваат производи периодични исплати авторски права бројот на производи што се продаваат вредност на производите се продаваат еднократни исплати минимална надомест за авторски права напишани патентираат мислење патент вашата идеја патент прашања вредност на идејата датотека патент известување за додаток патент адвокат патенти патентирање процес разговарате за вашата идеја маркетинг специјалист вредност на идејата произведуваат производи имаат производите произведени продаваат производи деловни цели бизнис професионалци вредноста на вашата идеја пари инвестиции патент патент применуваат за обесхрабри конкуренти копирање производот комерцијализација пронајдоци правење пари од пронајдок

Надевајќи се дека вашиот патент апликација добива објавени Наскоро… Размислете повторно!

Добив едно прашање денес од независна пронаоѓач како вас кои се надева дека објавувањето на неговата патент во рок од неколку недели. Тој, исто така, укажува на тоа дека неговиот пронајдок може да биде заштитат како “трговска тајна” (протолкувани од мене).

И, Јас веројатно не би пост на ова прашање и одговори со исклучок на фактот дека јас ја добив истото прашање пред.

Мислам дека пронаоѓачи се сака да види напредок во многу пати долги патентирање процес. Објавување на нивните патент е нешто “материјални” за нив да висат врз.

Во случај да не знаете она што јас зборувам за, патентни пријави поднесени во речиси секоја земја во светот се објавуваат 18 (осумнаесет) месеци по “приоритет датум” (на патент може да бара приоритет на претходно поднесена ко-очекување патент на времето на поднесување) на пријавата на патент за целиот свет за да ја видите.

Оваа публикација е автоматски освен ако “вратиш” на поднесување странски патент апликации базирани на пријавата на патент во времето на поднесување на пријавата на патент.

Залагајќи се надвор од идните странски поднесоци не е обично се прави како пронаоѓачи обично сакаат да “ги задржат своите опции отворени” за поднесување странски патентни пријави. На пример, иако иноватор знае дека тој / таа не имаат прилично голема сума на пари да поднесе барање за и да патенти во сите саканиот земји, тој / таа е запознаен доволно да знаете дека зачувувањето на право да поднесе странски патенти (со тоа што не одлучуваат на странски поднесоци и не предвреме објавување во јавност на пронајдокот) може да биде економски вредни, велат дека на пример една меѓународна компанија потоа доаѓа заедно дека ќе плати “големи долари” за вашиот пронајдок ако тие се уште може да го патент во forein земји каде нивните пазари се наоѓа.

Како странски патентни пријави (или Договорот за соработка апликација – разговара со вашиот патент адвокат) обично се поднесува во рок од една година по поднесувањето на почетна патент да се тврди приоритет на истата според Париз Договорот (не-договор земји мора да се поднесе во пред објавување да имаат извршна патент прашање – разговара со yor патент адвокат).

Пронаоѓачи обично датотека странски патентни пријави во оние земји каде тие: 1) сакате да се исклучи конкурентите (ИЕ. главните пазари за нивните пронајдоци – вклучувајќи каде што тие сакаат да ги лиценцираат своите пронајдокот; и 2) сакате да се спречи производството на нивниот изум од страна на другите (пр. Кина).

Залагајќи се надвор или не да поднесе пред “јавно објавување” на нивниот изум (како производ рекламирање или објавување на нивните патент) ќе ја уништи вашата способност да се добие валидна патент во разни странски земји.

Дополнително, сегашните и идните конкуренти да ја видите вашата патент кои со закон мора да вклучуваат како твојот изум, работи и на најдобар начин за правење на тоа (на “најдобар начин” или начин на практикување на твојот изум,).

Обемот на вашата посакувана патент покриеност е исто така откри од тврдењата (правни фразеологија на вашиот пронајдок) е објавен. Затоа, вашите конкуренти може да се добијат вредни конкурентни информации за вашиот пронајдок.

Како пронаоѓач, во времето на објавување на вашето барање, се надевам дека сте во добра конкурентна бизнис позиција има:

1) Поднесе секој странски патентни пријави (или апликација PCT) сакаш;

2) А патент пребарување со поволна напишани патентираат мислење (направи пред да поднесе вашата почетна патент) па имате разумен идеја на обемот на заштита и дека патентот на економската вредност ќе издаде; и 3) Имате производи врз основа на вашиот пронајдок на пазарот тестирани и или подготвен да го продаде или веќе на пазарот (разговараат за последиците од него со вашиот патент адвокат).

Честа заблуда од страна на пронаоѓачи е дека треба да имаат издадени патенти пред маркетинг производи врз основа на вашиот пронајдок. Всушност, што треба да разговараат за ова прашање со вашиот патент адвокат однапред, кој вклучува суб-прашања од:

1) јавно објавување на вашиот пронајдок; и
2) малтретирање (кршење на) некој патент.

Имајте на ум дека дури и кога ќе добие патент издадени на вашиот пронајдок, сеуште можете да повредува некој друг патент и треба да dscuss ова прашање со вашиот патент адвокат.

Конечно, постои нешто што се нарекува “трговска тајна” што е уште еден начин да се заштити идеи кои не се лесно “обратна Инженерните”. Ова ги вклучува како да се направи безалкохолни пијалаци, процеси со цел да се направи производи, и слично, но е надвор од опсегот на овој пост. Тоа е нешто што треба да разговараат за до-фронт со вашиот патент адвокат пред поднесување својата првична патент.

Тешко е да се задржи на трговска тајна како тајна ако поднесе пријава откривање на тоа што е последователно објавени за целиот свет за да ја видите! Сепак, може да се патентира производот направени со користење на процес кој се чува како деловна тајна. Предноста е во тоа што за разлика од патенти во која ќе добие “монопол” на твојот изум, за конечни период на време, трговски тајни трае додека тие се чуваат во тајност.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во Г ¢ â, ¬ А "патент pendingà ¢ â, ¬  по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

независни пронаоѓачи заштитат трговски тајни пронаоѓачи патентирање процес објавување приоритет датум тврдат приоритет ко-очекување патент странски патентни пријави странски поднесоци патенти земји датотека странски патенти јавно обелодени економски вредни меѓународна компанија патент во forein земји пазари Договорот за соработка PCT патент адвокат почетна патент Париз договор не-договор земји јавно објавување извршна патент исклучени конкурентите главните пазари лиценца изум спречи производството Кина производ рекламирање објавување на пријавата на патент важи патентот странски земји конкуренти како изум работи најдобар начин опфатот на патент покриеност побарувања конкурентни информации бизнис позиција датотека странски патентни пријави ДСП пријава патентираат мислење обемот на заштита економската вредност производи врз основа на пронајдокот на пазарот тестирани издаде патент маркетинг производи јавно објавување на вашиот пронајдок повредува патент повредува патент трговска тајна обратна инженер датотека патент патент производ процес монопол Брајан R rayve Брајан rayve

Дали ми е потребен потпишано / неконкурентска договор со Мојот патенти правобранител?

Добив едно прашање од независна пронаоѓач како вас прашуваат дали таа треба потпишано / неконкурентска договор со нејзиниот патент адвокат пред објавување нејзиниот пронајдок.

И, адвокати (лиценцирана од страна на државата Адвокатската комора) како и патент адвокати (дополнително лиценцирана од страна на U.S. Патенти и трговски марки – USPTO) се соодветно врзани со државата Адвокатската комора и USPTO етичките правила. Овие етичките правила обично обврзува адвокати и патент адвокати да ги држи работите на нивните клиенти и потенцијалните купувачи (пр. на не-цена првичните консултации) доверливи. Затоа, таков потпишано / неконкурентска договор не е обично потребни.

Откако адвокат формално носи на лицето како клиент, таму обично ќе биде формална Ангажирање договор потпишан меѓу двете страни што го покрива делокругот на ангажманот на адвокат (работи), доверливост, и други такви работи. Сепак, патент адвокат треба да бидат подготвени да се регистрирате за доверливост / неконкурентска договор пред разговара вашиот случај, ако тоа го прави да се чувствувате подобро. Ако не, најде патент адвокат кој ќе го потпише еден.

Патент агенти не се адвокати кои се лиценцирани од страна на USPTO да присуствува на патент (Не марка) прашања пред USPTO како да се подготват и поднесат пријави на патент, гони ги издавање, и пост-издавање прашања како што се одржување такси патенти агенти не може да присуствува на лиценцирање (држава Законот за облигациони односи), трговски марки (држава знак закон), или присуствува на други правни задачи кои бараат адвокат. Патент агенти се обврзани со истиот USPTO етички правила како се Нотарите и на тој начин обично не бараат потпишано / неконкурентска договор, освен ако тоа го прави да се чувствувате подобро. Вие може да сакате договор сличен на Ангажирање договор кој адвокати употреба относнотова.

Имајте на ум дека само затоа адвокат, патент адвокат, или патент агент е лиценциран не значи дека тие имаат вештини ќе ви бидат потребни за да одам на работа,. Тоа едноставно значи дека тие донесоа “минималните барања тест” (ИЕ. важечките Државниот правосуден испит и / или USPTO правосуден испит). Додека новите адвокати, патент адвокати, и патент агенти треба да (од страна на нивните барања за лиценцирање) бараат и да биде под дневниот надзор на искусен адвокат или патент агент, не заборавајте да побарате нивното искуство ниво и број на патенти тие го имаат напишано пред да ги користите. Исто така, наведуваат дека тие мора да биле обучени за 2-3 години под дневниот надзор на искусен патент адвокат или агент Еден необучени патент адвокат или патент агент кој има напишано голем број на патенти веројатно има напишано многу ѓубре (патенти тоа прашање ќе биде исклучително тесен во обемот uch дека тоа не ги покрива производи конкурентот и / или не ќе се одржи во судот кога те тужи некој за патент).

За правната држава како што се лиценцирањето твојот изум,, формирајќи корпорација, или поднесување на федерални или државни трговска марка, не заборавајте да се консултираат со адвокат во вашиот дом држава (или во државата кој е закон сакате да аплицирате). Повик вашата држава Адвокатската комора, ако ви треба адвокат упатување. Правниците се само запознаени со и лиценцирани да се практикуваат законот на државата(е) во кои тие се лиценцирани.

А патент адвокат или патент агент да вежбате закон за патенти пред USPTO, без оглед на тоа каде во светот тие живеат. Имајте на ум дека секоја земја (и група договор) тестови и лиценци свој патент адвокати / агенти. Види мојот напис “Дали има само една канцеларија за патенти – Еден во Соединетите Американски Држави?”.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

договор за доверливост неконкурентска договор патент адвокат независна пронаоѓач открие пронајдоци адвокати државата Адвокатската комора u.s. патенти и трговски марки USPTO етичките правила првичните консултации доверливи ангажман договори доверливост патент агенти патенти трговски марки патенти гони за издавање пост-издавање прашања одржување такси лиценцирање државната договор правната држава знак закон етичките правила држава правосуден испит USPTO правосуден испит за лиценцирање твојот изум формирање на корпорацијата федералните трговски марки држава трговски марки група договор

Дали има само една канцеларија за патенти – Еден во Соединетите Американски Држави?

Добив едно прашање од независна пронаоѓач како вас во Обединетото Кралство во основа поставување “дали само канцеларија за патенти е U.S. Патенти и трговски марки (USPTO) во САД?”.

И, мојот одговор е тоа е дека секоја земја има свој патент канцеларија да го прифати патент апликации за таа земја и која ја издава патенти за таа земја. Ќе добиете правата на патент само во оние земји каде што треба издаден патент или договор земјата во која ќе се регистрирате вашиот договор патент како што е објаснето подолу.

Затоа, можете да поднесат поединечни патент апликации со патент канцеларија во секоја земја во која е саканиот патентна заштита (пр. заспивам, пошта, курирска служба, или по електронски пат во зависност од конкретниот патент канцеларија).

Алтернативно, исто така има неколку патент договори кои им овозможуваат на поднесување на еден патент за сите земји-членки. На пример, иноватор (било каде во светот) може да поднесат поединечни патент апликации во различни Европската унија (ЕУ) земји и индивидуално да ги гони кривично за издавање на патент. Предност – Ако не добие патент во една земја, можете да добиете една во друга земја. Шкарт – чини да ги гони и владини трошоци да се добие посебна патенти.

ЕУ, исто така, има една од овие патент договори кои им овозможува на поднесување на една ЕУ патент. Тоа е многу поскапо да поднесе од една во една земја, но постои само една апликација да ги гони за издавање на патент. Потоа плати релативно ниска цената за регистрација на патент во оние европски земји во кои сакате патент да биде спроведлив. Предност – Само една апликација да ги гони за издавање на патент. Недостатоци – Скапо да се поднесе. Имате “сите јајца во една кошница” па добивање на патент да се регистрирате во сите вашата посакувана земјите на ЕУ зависи од NE апликација.

Контакт патент адвокат во секоја земја каде што патентна заштита е желба за поднесување поединечни патенти во овие земји. Контакт договор патент адвокат, како што се патентна ЕУ правобранител за поднесување на патенти ЕУ апликација.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

патентен завод Соединетите Американски Држави независни пронаоѓачи Обединетото Кралство u.s. патент канцеларија u.s. патентен завод u.s. патенти и трговски марки патенти прашања патенти правата на патент издаде патент датотека патенти датотека индивидуални пријави на патент патентна заштита патент договори поднесување апликации за патенти земјите-членки пронаоѓачи поединечни патент апликации Европската унија ЕУ ЕУ поединечно гони издавање патент патент во земјата владата такси патенти патент договор на ЕУ патенти една земја гони да издавање патент регистрира патент ЕУ спроведлив регистрирате патент се регистрирате во саканиот земји патент адвокат патентна заштита поднесување апликации за патенти договор патент адвокат ЕУ патент адвокат ЕУ патент ЕУ патент Брајан Р. rayve inventionpatenting.com inventionpatenting пронајдок патентирање пронајдок патент патент разумна цена поднесе патент

Дали ми е потребен Прототип на Мојот пронајдок или нов производ идеја пред поднесување на патент?

Добив едно прашање денес од независна пронаоѓач како вас прашуваат “Имам пронајдок. Што да правам прв, можам да направам прототип тогаш патент? Ако е така јас ќе мора да имаат помош со некои делови. Дали има компании од таму да им помогне со делови да се направи прототип?”.

И, мојот одговор е дека треба да поднесе патент за заклучување во “патент” прва. Вие очигледно не сакате вашата идеја украдена. Потоа користете доверливо / неконкурентска договор (пребарување на интернет за оној што се користи за патенти) со секој треба да ги откриете вашите изум, како некој што прототип за вас. Користете договор и не рекламирање на вашата идеја (како што се на интернет) барем додека не се разговара за последици на “јавно објавување” со искусен патент адвокат.

Во врска со правење прототип, не треба да се направи со цел да го поднесе патент, освен ако не (или лице можеш да се оцени вашата идеја кој е повеќе искуство во одредена технологија се вклучени) не се сигурни идејата ќе работат. Потоа, може да имаат ефтин прототип направен за да се докаже концептот. Уште, Јас нема да чека долго пред поднесување на пријавата на патент што може да има рокови за поднесување на пријавата на патент врз основа на она што претходната маркетинг активности не сте го направиле.

Прототипи се главно направени за да им помогне продаде својата идеја за потенцијалните инвеститори, да добијат повратни информации од потенцијални клиенти, и да ви помогне во продажба на било која правата на патент може да имате во вашата идеја на лице или компанија заинтересирани за купување ќе надвор.

Гледам многу луѓе што скапи прототипови како првото нешто што го прават. Јас сум поборник на “ножици, картон, и лента” (или кутија нож, уметникот пена-cored картон, лепак или навртки, и бојата) пристап за правење прототипови. Ќе бидете изненадени од она што можете да направите сами (дури и без никакво искуство). Предностите на тоа барем почетна прототип се вклучуваат: 1) тоа е многу поевтино отколку професионално направен прототипови; 2) Тоа ви помага да најдете проблеми и нови пристапи (дури и алтернатива или подобро дизајни) на вашата идеја (можеби имаат инвестирано многу пари во помалку склопот на дизајн); и 3) тоа може да послужи повеќето или сите на целите на професионално направен прототип.

Дури и ако имаат намера за добивање на професионално направен прототип направен, разгледајте ја можноста прототип на типот опишан погоре првично професионално направен за причините наведени погоре. Откако ќе се утврди најдобар дизајн и сите подобрувања сакате да направите, ќе може да има “тули и малтер” (дрвени, метал, или пластични) прототип (скапи тип) направени од вашиот користи дизајн со сите подобрувања!

Можете да ја заклучите во “патент” по разумна цена со поднесување на привремени (брави во патент за една година – поднесе Нови патент во период од една година која тврди дека “приоритет” на привремени патент) или алатка патент во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Јас ќе бидам додавање на листа на прототип на компаниите да ми Ultimate Пронаоѓач ресурси во:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Add to Technorati Favorites

прототипови поднесување апликации за патенти независни пронаоѓачи пронајдоци направи прототипови патенти датотека патенти патент идеи украдени доверливи договори неконкурентска договори открие вашиот пронајдоци правење прототипови рекламирање на идеи интернет јавно објавување патент технологија маркетинг активности продаде својата идеја потенцијалните инвеститори повратни информации од клиенти продаде правата на патент скапи prototpes правење прототипови почетна прототипови алтернативни дизајни склопот дизајн патент Нови патенти тврдат приоритет привремени патенти привремени патенти Нови апликации за патенти inventionpatenting.com прототип компанија прототип компании крајна пронаоѓач ресурси

Како можам да ја отворам оваа “Боже плетен” Пластични пакет!

Како продолжение на мојот претходен пост “Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!”, друга мисла (всушност серија на мисли само еден од нив е погодна и соодветна за објавување тука) ми падна на памет.

За една година пред, На барање на мојот интернет консултант, Shahar насликани на BuzzBoosters.com, Јас купи Флип Видео камера да се направи видео снимки на Интернет. И, вчера конечно одлучи да unpackage и употреба на камера.

Камерата е спакувани во две половини, на мида школка тип формирана пластичен сад, кој е заеднички за електронски уреди. На дела се убаво обликувани со мазни S-крива и картон инсерти кои се во согласност и се видливи преку јасно половини. На дела се топлина запечатени заедно во периферните цвест и виси дупка е формирана на горниот крај на пакувањето.

И, пакување изгледа убаво и најверојатно е евтина за производство. На половини се вакуум формирана автоматски, картон инсерти се машина вметнува во отворен пакување, на камерата и составни делови (претходно пакувани во помали, не топлина запечатени шарки пакување) се машина поставена во половини, и периферни цвест е формирана.

Сепак, Како што веројатно веќе знаете, овој вид на пакување е исклучително тешко да се отвори. Ножици се моите “избор за оружје” кога се борат на овој вид на пакување (ножеви може да се лизга и намалување на виталните делови од телото). Главниот проблем во отворањето на пакувањето е дека нема простор е дозволено помеѓу периферните цвест и остатокот од амбалажата во која да го вметнете ножици. Дополнително, на периферните цвест претставува канал кој дополнително ги комплицира работите. Морав да се намали од двата краја на секоја страна кон средината на страна додека рачката на ножици хит на пакувањето, а потоа рипувате останатиот дел надвор. На пластични е малку здрвени исто така што го попречува сечење процес.

Значи она што е мојата поента… да “кучка” за тоа колку напорно мојот живот е? Не, туку да се истакне можност за вас независни пронаоѓачи да се подобрат постојните пакување. Ова е пример на “секојдневниот проблем” со кои се соочуваат милиони луѓе. Можете ли да замислите колку човек-часа (или жена-часови) се залудно потрошени секоја година со користење на овој пакување? Тоа е тип на проблем (всушност можност за изумителите да се подобри нешто со докажано голем потенцијал на пазарот – милиони пакети на чување полиците) не треба да биде инженер или имаат д-р. да се реши проблемот.

Што подобрувања би било пожелно? И, на пакувањето треба да биде сигурен во продавниците, па никој не може да ја отвори и да украде релативно мал (лесно pocketable) камера уште релативно лесно да се отвори по купувањето на производот и земајќи го дома. Тоа е подобрување е потребно. Можете да мислите на вашите потреби како потрошувачи и замислете потребите на големо / мало.

Сепак, некои актуелни (помалку очигледни) карактеристики на пакувањето треба да се задржи. Ова е местото каде што пребарување на интернет, може да “пополнете” некои од деталите кои инженер како мене е обучен да се направи. На пакувањето мора да се направи на ниска цена материјали (пр. јасно лист пластика) кој им овозможува на производство (вакуум формирање) на автоматски пакет калапи опрема. На пакувањето мора да бидат употребливи со моменталната пакување опрема (со минимални промени) автоматски да пакет и печат на камера и поврзани делови во него. На пакувањето треба да изгледа добро на потрошувачите и да биде и hangable од екранот куки и да биде можност да се застане на продавницата полиците. На пакувањето, исто така, мора да биде барем полу-цврсти за да се овозможи редење во кутии за превозот и за заштита на камерата. Сето ова може да се најде на интернет тоа некои истражувања на пакување на електроника за мало екран и продажба.

Ова е одличен можност: 1) се чини дека една вистинска потреба за подобрување на пакување за малопродажба електронски производи како што е многу лесно покажа (докажано на пазарот за производ); 2) не треба да биде инженер или д-р. да работат на овој проблем, бидејќи тоа не е комплицирана производот; 3) потребните информации за позадината е лесно да се најде тоа малку истражување на интернет; 4) прототипови може да се направи ефтино користење на дрвени калапи и вакуум формирање на машина; и 5) продажба на вашите подобрена пакување за производителите е најверојатно релативно лесно го продаде ако се покаже на бенефиции за нив (тие сакаат да им помогне на потрошувачите, ако тоа е на малку или без дополнителни трошоци за да ги).

И, тоа е заврши за денес! Патем, Флип Видео камера навистина функционира одлично! Тој е компактен, лесен за употреба, автономни, и е релативно евтина, (зависи кој модел ќе го добиете). Тоа евиденција за еден час на солидна држава меморија и преземања видеа директно преку USB порта на вашиот компјутер. Го користи и денес да ја сними мојата папагали Алекс и Себастијан. Тие навистина “hmmed до тоа” за камера и идам да испратите видео на мојот Фејсбук страница. Можете да проверите на различни камера модели на Amazon.com:

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

пластични пакет интернет консултанти Shahar boyanan nashlah boyanan buzzbooster.com флип видео камера видео снимки интернет камера електронски уреди пакување независни пронаоѓачи можност за пронаоѓачи потенцијал на пазарот продавница полиците инженери големо трговците на мало интернет пребарување производство опрема за пакување интернет истражување пакување на електроника подобрување на пакување мало електронски производи позадина информации прототипови дрвени калапи вакуум формирање машини производители бенефиции флип камера

Кои пронајдувачот и индустрија саеми треба независни пронаоѓачи посетуваат?

Добив едно прашање денес од независна пронаоѓач како вас прашуваат “Кои се некои од најдобрите пронаоѓач саеми како Inpex?”.

И, мојот одговор е дека не постои “една” шоу да присуствуваат на. Постојат пронаоѓач саеми за изумителите да ги покажуваат-оф и се обидуваат да ги продадат своите пронајдоци.

Постојат многу повеќе индустријата саеми кои се специфични за одредени индустрии, како што housewares, пловењето, отворено, и слично.

Еве линк до трговскиот програми дел од мојата крајна Пронаоѓач ресурси:

http://www.inventionpatenting.com / inventor_trade_shows.html

Проверете пронаоѓач саеми и индустријата саеми специфични за вашиот пронајдок.

Се надевам дека ова ви помага.

Со почит,

Брајан Р. Rayve
Сопственик, InventionPatenting.com

P.S. Осигурајте се дека имате заклучен во “патент” прв и знаат последиците од покажува вашиот пронајдок во шоу пред тоа! Прочитајте мојот блог за повеќе детали на мислења подолу.

Можете да ја заклучите во патент во:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

пронаоѓач саеми индустријата саеми независни пронаоѓачи пронаоѓачи продаде пронајдоци крајната пронаоѓач ресурси пронајдоци inventionpatenting.com патент датотека патент

Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!

Луѓето доаѓаат со нови идеи секој ден дека ќе го револуционизира светот и да ги направи тони пари. Повеќето од овие идеи се зачна преку гледање луѓе не работи за време на нивниот секојдневен живот. Додека не сакам да се обесхрабри некој од следните своите соништа извршуваат вакви идеи, некои од најдобрите пронајдоци сум го видел беа развиени за да им помогне на луѓето прават нивните секојдневни работни места.

На пример, Пред неколку години имав клиентот кој го развил нов тип на клуч за правење одредена работа, кога поправка на автомобили. Додека неговиот клуч имаше алатка (е корисно за правење на нешто) и беше ново, на U.S. Патентен завод (USPTO) не може да биде убеден дека клуч беше не-очигледно подобрување во однос на пред уметност клучеви. Јас го изјави ова беше веројатно резултат откако ќе го направите патент пребарување, но тој се чувствува дека тоа е вреди да се обидеме (и клучеви може да се означи “Патент” додека Нови патент јас поднесе барање за него е всушност постапка пред USPTO).

Зошто се овие идеи често подобри од оние зачнати со набљудување?

И, прво, сте интимно запознаени со проблемите ќе се судрите на работа… било да е тоа работник во фабрика се обидува да ги укине и позицијата лим за печат во печатот, нова мајка или татко се обидува да се ослободи од оние “гаден” валкани пелени додека најмалку чување некои од достоинството, или дури и дете на неговиот или нејзиниот “работа” се обидува да вози скејтборд по скалило железница.

Второ, можете да се стави многу на мислата во обидот да се направи вашата работа полесна или посигурно. Вие се соочи со предизвикот секој ден и мора да “се справи со неа”! Имате голем удел во решавање на проблемот. Ај тоа лице, сите ние се обиде да внимавате за број еден. Ако можеме да се заштеди енергија… зошто да не го стори тоа. Исто така, ние очигледно не сакаат да се повреди прави нашата работа.

Конечно, постојат веројатно илјадници… веројатно милиони луѓе од целиот свет кои прават истата работа правиш. Ова е пазарот подготвен да “лапам” вашата нова идеја во отчукување на срцето! Сите тие имаат истиот проблем вие само се реши! Ќе добиете патент на вашата идеја каде што сакате да се контролира користењето на идејата и се наоѓате во седиштето на возачот!

Еден збор на претпазливост. Бидете сигурни дека ако работите за некоја компанија или не “слободен” работи за другите дека имате вашиот локален адвокат провери секој договор за вработување ќе потпишан и кратко вас на сите применливи државни закони кои се однесуваат. Тоа е затоа што државниот закон или вработување или друг договор што го потпишаа може да диктира дека вашиот работодавец или хонорарни клиентот е сопственик на идеја (и сите права на патент за нив) ќе се развиваат врз или во врска со вашата работа наместо вас. Биде безбедно и провери ги!

Исто така,, се сеќавам дека може да има негативни последици во добивање на домашни (САД) и странски патенти, ако одлучите да се изгради и користат вашата идеја (или метод) на работа. Пред тоа, Разговор со некој искусен патент адвокат!

Сакате да видите дали вашата идеја е патентираат? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Сакате да ги заклучите во патент за вашиот пронајдок или нов производ идеја? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

пронајдоци развиена на работа нови идеи идеи револуционизира светот прават пари патент пребарување Нови корисно за правење на нешто u.s. патентен завод не-очигледно подобрување патент utility patent application problems on the job make job easier make job safer solving the problem get hurt doing job get a patent work for company local attorney employment contract applicable state laws state law employment contract employer правата на патент developed on the job developed relating to your job domestic patents foreign patents патент адвокат патент new product idea