Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!

Луѓето доаѓаат со нови идеи секој ден дека ќе го револуционизира светот и да ги направи тони пари. Повеќето од овие идеи се зачна преку гледање луѓе не работи за време на нивниот секојдневен живот. Додека не сакам да се обесхрабри некој од следните своите соништа извршуваат вакви идеи, некои од најдобрите пронајдоци сум го видел беа развиени за да им помогне на луѓето прават нивните секојдневни работни места.

На пример, Пред неколку години имав клиентот кој го развил нов тип на клуч за правење одредена работа, кога поправка на автомобили. Додека неговиот клуч имаше алатка (е корисно за правење на нешто) и беше ново, на U.S. Патентен завод (USPTO) не може да биде убеден дека клуч беше не-очигледно подобрување во однос на пред уметност клучеви. Јас го изјави ова беше веројатно резултат откако ќе го направите патент пребарување, но тој се чувствува дека тоа е вреди да се обидеме (и клучеви може да се означи “Патент” додека Нови патент јас поднесе барање за него е всушност постапка пред USPTO).

Зошто се овие идеи често подобри од оние зачнати со набљудување?

И, прво, сте интимно запознаени со проблемите ќе се судрите на работа… било да е тоа работник во фабрика се обидува да ги укине и позицијата лим за печат во печатот, нова мајка или татко се обидува да се ослободи од оние “гаден” валкани пелени додека најмалку чување некои од достоинството, или дури и дете на неговиот или нејзиниот “работа” се обидува да вози скејтборд по скалило железница.

Второ, можете да се стави многу на мислата во обидот да се направи вашата работа полесна или посигурно. Вие се соочи со предизвикот секој ден и мора да “се справи со неа”! Имате голем удел во решавање на проблемот. Ај тоа лице, сите ние се обиде да внимавате за број еден. Ако можеме да се заштеди енергија… зошто да не го стори тоа. Исто така, ние очигледно не сакаат да се повреди прави нашата работа.

Конечно, постојат веројатно илјадници… веројатно милиони луѓе од целиот свет кои прават истата работа правиш. Ова е пазарот подготвен да “лапам” вашата нова идеја во отчукување на срцето! Сите тие имаат истиот проблем вие само се реши! Ќе добиете патент на вашата идеја каде што сакате да се контролира користењето на идејата и се наоѓате во седиштето на возачот!

Еден збор на претпазливост. Бидете сигурни дека ако работите за некоја компанија или не “слободен” работи за другите дека имате вашиот локален адвокат провери секој договор за вработување ќе потпишан и кратко вас на сите применливи државни закони кои се однесуваат. Тоа е затоа што државниот закон или вработување или друг договор што го потпишаа може да диктира дека вашиот работодавец или хонорарни клиентот е сопственик на идеја (и сите права на патент за нив) ќе се развиваат врз или во врска со вашата работа наместо вас. Биде безбедно и провери ги!

Исто така,, се сеќавам дека може да има негативни последици во добивање на домашни (САД) и странски патенти, ако одлучите да се изгради и користат вашата идеја (или метод) на работа. Пред тоа, Разговор со некој искусен патент адвокат!

Сакате да видите дали вашата идеја е патентираат? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Сакате да ги заклучите во патент за вашиот пронајдок или нов производ идеја? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

пронајдоци развиена на работа нови идеи идеи револуционизира светот прават пари патент пребарување Нови корисно за правење на нешто u.s. патентен завод не-очигледно подобрување патент utility patent application problems on the job make job easier make job safer solving the problem get hurt doing job get a patent work for company local attorney employment contract applicable state laws state law employment contract employer правата на патент developed on the job developed relating to your job domestic patents foreign patents патент адвокат патент new product idea

Независни пронаоѓачи треба да подготват и поднесат своите сопствени комунални патенти?

Добив прашање денес од newbie пронаоѓач. Таа ги прочитал книга за про SE (тоа го правам себе) подготовка и поднесување алатка патент и верува дека можеби таа може успешно да се подготви и поднесе Нови патент на производ таа се развива.

Таа е загрижена дека иако таа не е правилно може да се подготви неа Нови патент и верува дека таа не може да го менува нејзината оригинална апликација, па таа мора да “го добие правото за прв пат” (всушност, дека е неточна… барањето може да биде изменета, но: 1. нови информации наречен “ново прашање” не може да се последователно додаде и 2. нејзиниот тврди како што првично претставени може да ја заклучи во лоша позиција како што за добивање на најширока патентна заштита е можно).

Таа не мора / сакате да потрошите нејзините пари за такси адвокат (обично $3,500.00 да $7,500.00) да имаат нејзиниот Нови патент професионално подготвени за неа. Таа се чувствува нејзината единствена алтернатива освен поднесување PRO SE е да се најде инвеститор, понекогаш се нарекува “ангел”, да и 'помогне со неа трошоци. , Вели таа “Тоа само се чини толку големо.” кој е типичен state-of-ум во кој независна пронаоѓачи се најдат.

Мојот одговор на неа е дека искусен технички писател (или слични детали ориентирани писател кој пишува многу – МНОГУ пронаоѓачи остави надвор делови од нивниот изум кои се критични кои не можат да бидат додадени подоцна и го задржат оригиналниот датум на поднесување… т.н. “ново прашање”) можат адекватно да се подготват и поднесат своите сопствени привремени патент апликација, кој е комплетен откривање на пронајдокот вклучувајќи го и составни делови и како тие работат заедно (или за метод… чекори и како тие работат заедно). Не сум користел некој од патент подготовка софтвер на пазарот да се подготви привремените патент.

Во моето мислење, Никој кој не е соодветно обучени во законот за патенти (викање наменети) можат адекватно да се подготват и поднесат своите сопствени Нови патент а камо ли и да ги гонат до издавање преку американскиот. Патентен завод (USPTO). Нови апликации за патенти имаат строги барања за изработка (особено срцето на примена… на побарувања) и ќе биде прегледан од страна на судот ако вашиот пронајдок станува комерцијален успех и некој сака да ја поништи.

Тоа не само што го правни знаењето стекнато со полагање на патенти правосуден испит дадени од страна на USPTO, туку за 2-3 години на обука под Дневни надзор на искусен патент адвокат. Затоа, на newbie патенти правобранител или патенти Агент на (не адвокат) кои го положиле патенти бар, но не биле обучени од страна на искусен патенти правобранител не е дури и квалификувани да го подготвите Вашето патент од него / неа! Ќе ти е “одат под нож” користење на “Хирургот” кои само чита книга за тоа операција на мозокот и вие сте неговиот / нејзиниот прв пациент? Јас не мислам!

Таа е исто така размислува со помош на софтверски пакет да поднесе привремена патент. Не сум користел таков вид софтвер, но тоа може да биде важна помош во подготовката на привремени патент апликација (види подолу за да има резултати разгледани од страна на патенти правобранител). Во врска со софтверски програми за да се подготви Нови патент, “вештачка интелигенција” во моментов дури и не можат адекватно да се симулира процесот на донесување одлуки на тавтабита или овошје лета… а камоли процесите на донесување одлуки на обучени патенти правобранител.

Сепак, Јас не препорачувам прави пишуваат и скици на твојот изум, да се разјаснат и да се искристализираат вашиот пронајдок во твојот ум. Можете да ги користите книга или софтвер за да ви помогне во овој процес. Меѓутоа, поднесете вашата работа на патент правобранител да ги уредувате и да се заврши! Јас ве охрабруваме да ги прочитате сите можете да за патенти и пронаоѓањето процес, но бидете внимателни во врска со вашата ограничувања.

На причина да не слушнат за неправилно подготвени патенти напишани од страна на независни пронаоѓачи се поништени од страна на судовите е дека речиси никој не го направи тоа на судскиот систем од страна на постигнување комерцијален успех. На тој начин, независни пронаоѓачи се “губи” во лажно чувство за безбедност дека од “Џо на пронајдувачот” “успешно” подготвени, поднесени, и добив свој патент, Што можам да направам така. Тие не сфаќаат дека издадени патенти е речиси безвредни (ИЕ. тврди нудат многу тесни покриеност под кои конкуренти’ производи не падне или “повредува патент” и / или рамни надвор валиден поради грешки направени од страна на изумителот)!

Проверете го мојот напис за про SE пронаоѓачи кои веќе поднесоа патент апликација (посебен пост подолу).

Дали сте го направиле патент за пребарување за да видите дали вашиот пронајдок е уште патентираат (Корисно е да се направи нешто, што е ново, и не е очигледно нешто да се направи)?

Можете да го користите веб USPTO сајт, ако ви се допаѓа, иако патент пребарување е колку е уметноста како наука и се прави многу пребарувања да го совладате. Види:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Можам да се направи професионален патент пребарување ефтино на:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Исто така,, Имам две специјални понуди за поднесување апликации за патенти за многу кратко време само:

Подготви привремени патент апликација:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Подготви комунални патент:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Се надевам дека ова ви помага. Дозволете ми да знам дали имате дополнителни прашања.

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

независни пронаоѓачи Нови апликации за патенти Бебе пронаоѓачи PRO SE поднесување побарувања патент заштита Нови патент поднесување PRO SE инвеститори независни пронаоѓачи привремени патенти пронаоѓачи пронајдоци ново прашање откривање на пронајдокот составни делови методи патент подготовка софтвер гони да издавање нас. патентен завод комерцијален успех поништи патент патент правосуден испит патент адвокат подготви Нови апликации за патенти пишува-up на пронајдоци скици на вашиот пронајдоци патенти изум процес поништени од страна на судовите комерцијален успех издадени патенти конкуренти производи ги повредува патент PRO SE пронаоѓачи патент пребарување ни патент канцеларија патентен завод поднесување апликации за патенти

Дали сте обесхрабрени За Вашиот Изработка на пари од вашиот пронајдок?

Ај тоа лице… отпочнување на нов бизнис е тешко! Јас се работи InventionPatenting.com од 1999 да им помогне на независни пронаоѓачи заштити и да заработат пари од нивниот нов производ идеи… сите по разумна цена. Звучи како едноставна и функционална бизнис концепт право… особено кога толку многу изум маркетинг компании се земајќи несоодветна предност на нови пронаоѓачи за години?

И, нов бизнис не “полетување” на свој едноставно со поставување на веб сајт (што научив по поставување во крајот 1999). Таа ги зема многу знаење и напорна работа! Дури и сега, ја научил како да се промовира мојот веб сајт, се уште е често обесхрабрувачки.

Мојата поента е дека упорноста е клучот. Ако имате нов производ идејата дека не се покажа како маркетинг успех, повторно да се оцени вашиот производ. Тоа е навистина толку добри како што мислите дека е? Многу пронаоѓачи “падне во љубов” со нивниот нов производ идеја несвесни за реалноста на ситуацијата. Прашајте потенцијалните клиенти да ги користат и оценка на вашиот производ. Дали нивните повратни информации одговараат на вашите мисли за вашиот производ? Ако не, конкретно да дознаете зошто. Прашајте ги дали тие ќе го купите производот ако тоа го видов на продавницата полиците. Што цена тие ќе бидат подготвени да платат за тоа со оглед на нејзината предности (и веројатно некои недостатоци – повеќето нешта во животот се трампа) над конкурентни производи.

Се надевам дека ова ви дава увид… и повторно инспирација. Повеќе за да дојдат!

Add to Technorati Favorites

прават пари започнување на нови бизнис inventionpatenting.com независни пронаоѓачи нов производ идеи бизнис концепти изум маркетинг компании промовирање на веб-сајтови нов производ идеи оцени производи предности на продуктот конкурентни производи обнови инспирација

Можете поднесе комунални патент себе (Ако Изобретател Про) – Сега Што?

Значи сте подготвени свој Нови патент за да заштедат пари. Додека одвоите време и напор за да го стори тоа е за пофалба, што навистина треба да имате корист патент разгледани од страна на искусен патент адвокат (особено на тврдењата) кога ќе примите првата канцеларија акција од САД. Канцеларија за патенти за да бидете сигурни дека вашата апликација правилно опфаќа вашиот пронајдок. Исто така ќе треба неговиот / нејзиниот стручна помош во одговорот на канцеларија за патенти.

Тоа трае околу 2-3 години за патент адвокат да бидат обучени (под дневниот надзор на искусен патент адвокат) правилно да се подготват алатка патент и да ги гонат тоа преку патентен завод на патент. Пронаоѓач како тебе не може да се надеваат дека ќе го направите правилно прв пат! Парите ќе бидат добро искористени.

Имајте на ум три принципи…

1. широчината на покриеност на издадени патенти е она што се брои… не фактот на постоење на патент. Ова е така да го зголеми бројот на уреди кои ги кршат вашиот патент (ја добиете вашата заслужено патент покривање на твојот изум,).

2. Спроведливоста на издаден патент, исто така, се брои, па можете да го спроведе тие права.

3. Чувајте ги вашите изум ДОВЕРЛИВИ (можете да го користите договор за доверливост доколку правилно се користат, што е посебен предмет) додека не се консултира со патент адвокат за тоа кои земји во светот во кои сакате да добиете патентна заштита. Тоа е скапо да се добие патенти и може да се каже за себе “Јас само сакам / може да си дозволи патентна заштита во мојата татковина”… но имајте на ум дека некои меѓународна компанија може да дојде да ви подоцна сакајќи да го патент во многу земји!

Зачувување на вашите права да се добие патенти во странски земји… консултираат со патент адвокат! Имајте на ум дека чувањето на вашиот изум доверливи не вклучува поставување на вашиот пронајдокот НА ИНТЕРНЕТ.

Исто така,, имајте во предвид дека може да пазар твојот изум, пред вашиот патент прашања… само бидете сигурни на последици од вашите маркетинг активности пред време од консултации со патент адвокат како што предложи погоре!

Крајната Независна Пронаоѓач ресурси пристигна!

Почитувани независни пронаоѓачи,

Сакате сеопфатна листа на ресурси собрани да им помогне на независни пронаоѓачи како тебе се успее во заштитата и правење на пари од твојот изум, или нов производ идеја?

Проверете Ultimate Пронаоѓач ресурси јас само додадена на:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Зошто да не обележувач на веб-страница за во иднина како што ќе биде тоа ажурирање често со нови информации?

Исто така можете да ја преземете мојот сосема нов gadget Крајната Пронаоѓач ресурси во:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources_gadget.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Избезумени пронаоѓачи Wanted!

Дали сте типичен Бебе пронаоѓач… избезумени да започнете правење пари од вашиот нов производ идеја, но немаат поим што да направам?

Не грижете се, повеќето луѓе се чувствуваат исто како и вие, кога тие на проектот од. Првото нешто да направите е да поднесе патент да се заклучи во вашите законски права на вашиот пронајдок. Можете да поднесе привремена патент да се заклучи во “патент” за една година. Тоа не може да издаде како патент, но алатка патент може да се заснова на тоа, ако поднесе во текот на една година патент период и да ги задржат својата датумот на поднесување.

А алатка патент може да издаде како патент по поминува низ преглед на процесот на САД. Патентен завод. Да се ​​патентираат, Вашиот “Идејата” мора нова и не-очигледно. Обично, пред поднесување алатка патент, патент пребарување е спроведена за да се види дали пронаоѓач треба да се инвестира пари да поднесе една. А привременото патент е многу помалку скапи и на тој начин патент пребарување е задолжително, иако препорачува ако другите инвестиции ќе се направи за да донесе производ на пазарот.

Откако сте ги заклучени во патент поднесување на еден или на друг вид на патент, може да се справи продадена и лиценцирање прашања, кој ќе се разговара подоцна.

Можете да се регистрирате за привремен или алатка патент примена на:

http://www.inventionpatenting.com / file_provisional.html

Можете да видите повеќе информации за привремени патент апликации во:

http://www.inventionpatenting.com/provisional_patents.html

Со почит

Brian Rayve

Што е Меѓународната конвенција, исто така, повика на Париз Договорот?

Многу земји се членки на Конвенцијата Меѓународниот, исто така, повика на Париз Договорот.

Овие земји им овозможи пронаоѓач(е) да се тврди “странските приоритет” врз основа на датумот на поднесување на првата поднесе пријава на патент во некоја земја-членка, обезбедени на патент е поднесена во земја-членка во рок од една година од таквите прв поднел патентна пријава (во рамките на 6 месеци за дизајн патент апликации).

САД е членка на Париската Договорот, па како да му се даде како приоритет врз основа на странска патент.

Не сметајте Преглед пред да отворот!

Patents For Inventors on Their Inventions - Relationships

Дали имате веб-сајт промоција на вашиот нов производ идеја? Тоа може да биде одличен начин за промовирање на производи. Сепак, Постојат многу стапици на тоа наивно.

На пример, Јас се трошат илјадници долари на плати-по-клик пребарувачите во текот на последните неколку години да се промовира мојот вебсајт. Добив многу кликнете-низ тие, но трошоците се далеку надминува каква било добивка направени од кликања.

Неодамна читав дека односите смета, не кликне! Јас помислив duh! Зошто не можам правилно follow-up со сите луѓе кои кликнале преку и потпишано-до преземете комплет моето слободно независни пронајдувачот? Тоа изгледа толку едноставно сега.

И, тоа е зошто јас сум сега блогирањето редовно и испраќање оние клик-низ тие да се воспостави односи со нив! Повеќето веројатно никогаш нема да се купи било производи или услуги од мене, но оние кои го прават ќе биде достоен за тоа (финансиски зборување).

Без оглед, Јас не навлегувам во бизнис само за да заработат пари (иако тоа им помага да ги платат сметките), но за да им помогне на луѓето. Се надевам дека оние луѓе кои никогаш не станат клиенти им помагаат на бесплатни информации што ги добивате од мојата веб-страница.

И, Се надевам дека Ви следење на води, вклучувајќи платени Преглед, дека ќе го добиете… тие се во вредност persuing да се изгради овие односи, а некои завршуваат како пријателства.

Не заборавајте да се предложат и некои поттик (што им помага на луѓето) да го фати контакт информации… обично барем прво име и е-мејл… така да може да се следат. Исто така, имајте на ум дека луѓето се преплавени со пораки овие денови. Повеќето луѓе исфрли 9 од 10 пораки што ги добиваат… така бидете сигурни дека вашата пораки нудат вредност за примачите (ИЕ. снабдување некои знаење или производ вреди да се трошат нивните оскудните време да се отвори и да гледа во).

Во иднина статии јас ќе напишам повеќе совети за алтернативи за е-мејл follow-up. Stay tuned!

Разговара со вас повторно наскоро… Запомнете да ги следите-up и да се изгради овие односи!

Најсовремена решение за косење на тревникот!

Patents For Inventors on Their Inventions - Lawn Mower

Не знам кој е овој е… но возат со цел да се намали целиот тревник може да биде проблем! Исто така, Се надевам дека за одложување исклучување е вклучен така што косилка за трева не несвесно намали тревникот на соседот… и сосед на сосед на тревник… и така на.

Всушност, татко ми се обиде со користење на еден од првите самоодни притисни косилки автоматски да се намали на тревникот во нашиот двор во раните 1970-ти. Тој беше еден пост во средината на нашиот двор и поврзан до косилка за трева со помош на јаже доволно долго за да стигнат до надворешните рабови на тревници.

Дијаметарот на пост беше таква што едно патување низ пост предизвика должината на јажето речиси еднаква на сечење ширина на косилката за трева заврши околу мислење. Ова постојано се пресели на косилка за трева внатре кон пост да обезбеди малку се преклопуваат намалувања.

Само еден проблем што татко ми не смета на… на тревникот беше во правоаголна форма!