Некои од најдобрите пронајдоци Дали Оние Изработено на работа!

Луѓето доаѓаат со нови идеи секој ден дека ќе го револуционизира светот и да ги направи тони пари. Повеќето од овие идеи се зачна преку гледање луѓе не работи за време на нивниот секојдневен живот. Додека не сакам да се обесхрабри некој од следните своите соништа извршуваат вакви идеи, некои од најдобрите пронајдоци сум го видел беа развиени за да им помогне на луѓето прават нивните секојдневни работни места.

На пример, Пред неколку години имав клиентот кој го развил нов тип на клуч за правење одредена работа, кога поправка на автомобили. Додека неговиот клуч имаше алатка (е корисно за правење на нешто) и беше ново, на U.S. Патентен завод (USPTO) не може да биде убеден дека клуч беше не-очигледно подобрување во однос на пред уметност клучеви. Јас го изјави ова беше веројатно резултат откако ќе го направите патент пребарување, но тој се чувствува дека тоа е вреди да се обидеме (и клучеви може да се означи “Патент” додека Нови патент јас поднесе барање за него е всушност постапка пред USPTO).

Зошто се овие идеи често подобри од оние зачнати со набљудување?

И, прво, сте интимно запознаени со проблемите ќе се судрите на работа… било да е тоа работник во фабрика се обидува да ги укине и позицијата лим за печат во печатот, нова мајка или татко се обидува да се ослободи од оние “гаден” валкани пелени додека најмалку чување некои од достоинството, или дури и дете на неговиот или нејзиниот “работа” се обидува да вози скејтборд по скалило железница.

Второ, можете да се стави многу на мислата во обидот да се направи вашата работа полесна или посигурно. Вие се соочи со предизвикот секој ден и мора да “се справи со неа”! Имате голем удел во решавање на проблемот. Ај тоа лице, сите ние се обиде да внимавате за број еден. Ако можеме да се заштеди енергија… зошто да не го стори тоа. Исто така, ние очигледно не сакаат да се повреди прави нашата работа.

Конечно, постојат веројатно илјадници… веројатно милиони луѓе од целиот свет кои прават истата работа правиш. Ова е пазарот подготвен да “лапам” вашата нова идеја во отчукување на срцето! Сите тие имаат истиот проблем вие само се реши! Ќе добиете патент на вашата идеја каде што сакате да се контролира користењето на идејата и се наоѓате во седиштето на возачот!

Еден збор на претпазливост. Бидете сигурни дека ако работите за некоја компанија или не “слободен” работи за другите дека имате вашиот локален адвокат провери секој договор за вработување ќе потпишан и кратко вас на сите применливи државни закони кои се однесуваат. Тоа е затоа што државниот закон или вработување или друг договор што го потпишаа може да диктира дека вашиот работодавец или хонорарни клиентот е сопственик на идеја (и сите права на патент за нив) ќе се развиваат врз или во врска со вашата работа наместо вас. Биде безбедно и провери ги!

Исто така,, се сеќавам дека може да има негативни последици во добивање на домашни (САД) и странски патенти, ако одлучите да се изгради и користат вашата идеја (или метод) на работа. Пред тоа, Разговор со некој искусен патент адвокат!

Сакате да видите дали вашата идеја е патентираат? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Сакате да ги заклучите во патент за вашиот пронајдок или нов производ идеја? Кликнете на линкот подолу:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Со почит,

Брајан Р. Rayve

Add to Technorati Favorites

пронајдоци развиена на работа нови идеи идеи револуционизира светот прават пари патент пребарување Нови корисно за правење на нешто u.s. патентен завод не-очигледно подобрување патент utility patent application problems on the job make job easier make job safer solving the problem get hurt doing job get a patent work for company local attorney employment contract applicable state laws state law employment contract employer правата на патент developed on the job developed relating to your job domestic patents foreign patents патент адвокат патент new product idea

Оставете Одговор