Што е Меѓународната конвенција, исто така, повика на Париз Договорот?

Многу земји се членки на Конвенцијата Меѓународниот, исто така, повика на Париз Договорот.

Овие земји им овозможи пронаоѓач(е) да се тврди “странските приоритет” врз основа на датумот на поднесување на првата поднесе пријава на патент во некоја земја-членка, обезбедени на патент е поднесена во земја-членка во рок од една година од таквите прв поднел патентна пријава (во рамките на 6 месеци за дизајн патент апликации).

САД е членка на Париската Договорот, па како да му се даде како приоритет врз основа на странска патент.

Овој запис беше објавен во Некатегоризирано. Обележите Линк.

Оставете Одговор