Можете поднесе комунални патент себе (Ако Изобретател Про) – Сега Што?

Значи сте подготвени свој Нови патент за да заштедат пари. Додека одвоите време и напор за да го стори тоа е за пофалба, што навистина треба да имате корист патент разгледани од страна на искусен патент адвокат (особено на тврдењата) кога ќе примите првата канцеларија акција од САД. Канцеларија за патенти за да бидете сигурни дека вашата апликација правилно опфаќа вашиот пронајдок. Исто така ќе треба неговиот / нејзиниот стручна помош во одговорот на канцеларија за патенти.

Тоа трае околу 2-3 години за патент адвокат да бидат обучени (под дневниот надзор на искусен патент адвокат) правилно да се подготват алатка патент и да ги гонат тоа преку патентен завод на патент. Пронаоѓач како тебе не може да се надеваат дека ќе го направите правилно прв пат! Парите ќе бидат добро искористени.

Имајте на ум три принципи…

1. широчината на покриеност на издадени патенти е она што се брои… не фактот на постоење на патент. Ова е така да го зголеми бројот на уреди кои ги кршат вашиот патент (ја добиете вашата заслужено патент покривање на твојот изум,).

2. Спроведливоста на издаден патент, исто така, се брои, па можете да го спроведе тие права.

3. Чувајте ги вашите изум ДОВЕРЛИВИ (можете да го користите договор за доверливост доколку правилно се користат, што е посебен предмет) додека не се консултира со патент адвокат за тоа кои земји во светот во кои сакате да добиете патентна заштита. Тоа е скапо да се добие патенти и може да се каже за себе “Јас само сакам / може да си дозволи патентна заштита во мојата татковина”… но имајте на ум дека некои меѓународна компанија може да дојде да ви подоцна сакајќи да го патент во многу земји!

Зачувување на вашите права да се добие патенти во странски земји… консултираат со патент адвокат! Имајте на ум дека чувањето на вашиот изум доверливи не вклучува поставување на вашиот пронајдокот НА ИНТЕРНЕТ.

Исто така,, имајте во предвид дека може да пазар твојот изум, пред вашиот патент прашања… само бидете сигурни на последици од вашите маркетинг активности пред време од консултации со патент адвокат како што предложи погоре!

Овој запис беше објавен во Некатегоризирано. Обележите Линк.

Оставете Одговор