Pencipta Frantic Dikehendaki!

Adakah anda seorang newbie pencipta tipikal… terburu-buru untuk mendapatkan mula membuat wang dari idea produk baru anda tetapi tidak mempunyai petunjuk apa yang perlu dilakukan?

Jangan bimbang, kebanyakan orang merasakan yang sama seperti anda apabila mereka mula keluar. Perkara pertama untuk dilakukan ialah untuk memfailkan permohonan paten untuk mengunci dalam hak-hak undang-undang anda dengan ciptaan anda. Anda boleh memfailkan permohonan paten sementara untuk mengunci “paten belum selesai” selama satu tahun. Ia tidak boleh mengeluarkan seperti paten, tetapi permohonan paten utiliti boleh berdasarkan jika difailkan dalam tempoh satu tahun menunggu paten dan boleh mengekalkan tarikh pemfailan.

Sebuah aplikasi utiliti paten boleh mengeluarkan paten selepas melalui proses pemeriksaan di AS. Pejabat Paten. Untuk boleh dipatenkan, anda “idea” mesti baru dan tidak jelas. Biasanya, sebelum memfailkan permohonan paten utiliti, carian paten dijalankan untuk melihat sama ada pencipta perlu melabur wang untuk memfailkan satu. Sesuatu permohonan paten sementara adalah lebih kurang mahal dan itu carian paten adalah pilihan, walaupun dinasihatkan jika pelaburan lain akan dilakukan untuk membawa produk ke pasaran.

Sebaik sahaja anda telah dikunci dalam pemfailan paten sementara menunggu satu atau lain-lain jenis permohonan paten, anda boleh menangani isu-isu pemasaran dan pelesenan, yang saya akan membincangkan pada satu tarikh kemudian.

Anda boleh mendaftar untuk permohonan paten sementara atau utiliti di:

http://www.inventionpatenting.com / file_provisional.html

Anda boleh melihat maklumat lebih lanjut mengenai permohonan paten sementara di:

http://www.inventionpatenting.com/provisional_patents.html

Best regards

Brian Rayve

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
One thought on “Pencipta Frantic Dikehendaki!
  1. Hi Saya mempunyai 5 ciptaan, 4 telah sejak berada di pasaran. Anda tidurkan, Anda kehilangan. The 5 Th. has never been marketed but i do not know how to make it work.I also have 2 new ideas and have never been marketed. One is a problem that most women would love to be solved. The other is a self regulating wind generator, which i do know how to make work but what do i do with all this information. I would like to sell the ideas based on cash and a percentage.
    No sale,No cost.Thank you for your time.
    Sincerely
    Clifford Jewison

Tinggalkan Jawapan