Notebook Hilang Pencipta dan “Bagi golongan miskin Patents”… Saya oh!

Saya baru-baru ini menerima soalan dari pencipta bebas seperti anda yang menghadapi situasi yang seolah-olah serius dan tidak tahu untuk lakukan mengenainya.

Beliau telah mencipta untuk beberapa tahun dan disimpan notebook perekacipta dan “lelaki miskin paten” tetapi tidak kena pada tempatnya mereka. Dalam kes anda tidak tahu apa paten lelaki miskin… yang mana pencipta meletakkan menulis-up dan lakaran (dipanggil pendedahan) ciptaan mereka dalam sampul surat dan mel ia kepada dirinya. Sampul surat yang masih ditutup dengan cap pos dikekalkan oleh pencipta kononnya untuk menyediakan beberapa bentuk perlindungan undang-undang bagi ciptaan dan pencipta.

Beliau bimbang bahawa ciptaan beliau akan dicuri oleh seseorang mencari notebook atau oleh mana-mana beberapa syarikat yang dia baru-baru ini menghantar pendedahan ciptaan beliau, dia tidak lagi mempunyai “bukti” dia telah mencipta mereka. Dia tertanya-tanya sama ada terdapat apa-apa yang dia boleh lakukan untuk melindungi dirinya kerana dia dikira atas mereka ciptaan untuk kehidupan masa depan beliau.

Jawapan saya kepada beliau adalah bahawa paten lelaki miskin”bandar legenda” dan adalah tidak bernilai dalam menyediakan sebarang perlindungan untuk pencipta satu ciptaan mereka. Begitu juga, manakala notebook pencipta itu adalah satu peringatan yang baik butiran pelbagai ciptaan beliau, ia tidak memberikan perlindungan untuk beliau atau ciptaan beliau kerana ia tidak MDA atau menyaksikan.

Sebaliknya, pencipta perlu menyimpan notebook perekacipta dibuat dari notebook dijilid kekal, jenis di mana anda tidak boleh menambah laman ataupun anda boleh mengeluarkan muka surat tanpa ia menjadi jelas bahawa halaman telah dibuang. Komputer riba yang terbaik adalah mengenai 1/4 inci tebal dengan 8-1/2 oleh 11 inci muka surat yang boleh didapati di mana-mana bekalan besar kedai pejabat seperti Staples atau Pejabat Depot.

Buat lakaran, menulis penerangan, dan kekal gam mana-mana gambar yang anda telah diambil daripada ciptaan anda(s) pada muka surat. Gunakan halaman baru bagi permulaan setiap ciptaan baru. Berturut-turut nombor muka surat di bahagian bawah dan mempunyai notebook sah pada halaman terakhir anda telah digunakan. Anda boleh mempunyai ia sah di bank tempatan anda oleh seorang Notari Awam, yang biasanya perkhidmatan percuma.

Anda boleh menggunakan muka surat notebook selebihnya untuk melakar dan menggambarkan ciptaan lain atau penambahbaikan kepada ciptaan yang sedia ada anda datang dengan. Telah notebook anda sah pada halaman baru lepas anda telah digunakan setiap kali anda membuat kemas kini penting untuk komputer riba anda (yakni. apabila anda menambah ciptaan baru atau peningkatan yang ketara kepada ciptaan yang sedia ada).

Mengapa anda perlu menyimpan notebook perekacipta? Nah, membolehkan jelas… ia BUKAN permohonan paten dan ciptaan anda TIDAK “paten belum selesai”. Sebaliknya, notebook perekacipta mempunyai penggunaan yang sangat terhad… sebagai bukti tarikh anda konsep ciptaan anda(s), tetapi HANYA di Amerika Syarikat (Amerika Syarikat). Itu adalah kerana di Amerika Syarikat, anda mesti menjadi seorang pencipta untuk mendapatkan paten yang sah dan jika ada pertikaian tentang yang merupakan pencipta pertama, yang U.S. Pejabat Paten mengakui bukti inventorship seperti notebook pencipta MDA ini (tetapi tidak paten lelaki miskin anda).

Perhatikan juga bahawa anda TIDAK BOLEH “mengundurkan” pencipta anda notebook apabila anda asalnya memikirkan ciptaan anda(s)… anda hanya mendapatkan tarikh notarization sebagai bukti tarikh konsep ciptaan anda(s).

Alternatif untuk notarization, anda boleh mempunyai notebook pencipta anda ditandatangani dan bertarikh (menyaksikan) oleh DUA orang, sebaik-baiknya orang yang tidak mempunyai sebarang kepentingan kewangan atau lain-lain dalam ciptaan anda(s).

Best regards,

Brian R. Rayve
Pemilik, InventionPatenting.com

P.S. Anda boleh mengunci “paten belum selesai” pada harga yang berpatutan dengan memfailkan suatu permohonan paten sementara.

Add to Technorati Favorites

orang miskin pencipta notebook paten mencipta pencipta ciptaan hapus-up melukis ciptaan pendedahan ciptaan ciptaan perlindungan pendedahan undang-undang ciptaan legenda bandar perlindungan untuk ciptaan pencipta lakaran menggambarkan ciptaan penambahbaikan kepada ciptaan yang sedia ada ciptaan baru permohonan paten paten belum selesai tarikh konsep pencipta paten yang sah pertama kita. paten bukti pejabat inventorship ciptaan mengandung

2 thoughts on “Notebook Hilang Pencipta dan “Bagi golongan miskin Patents”… Saya oh!
  1. I was told by the U.S. Post Office, GOV. and they said that it was a way to protect an idea! Now if the U.S. Gov. issued these poorman writs so I was told they were called, dan mereka tidak baik apakah sebab untuk mereka di tempat pertama? Dan saya boleh membawa guaman, untuk dikelirukan oleh U.S. Gov. Pejabat pos? Dan apa yang kira-kira bayaran balik?

Tinggalkan Jawapan