Sesetengah daripada Rekacipta Terbaik Adakah Mereka Dibangunkan di atas Kerja!

Orang datang dengan idea-idea baru setiap hari mereka berfikir akan merevolusikan dunia dan menjadikan mereka banyak wang. Kebanyakan idea-idea yang diilhamkan oleh menonton orang melakukan perkara-perkara semasa kehidupan seharian mereka. Walaupun saya tidak mahu menggalakkan sesiapa daripada mengikuti impian mereka mengikuti idea-idea seperti ini, beberapa ciptaan terbaik yang saya telah melihat telah dibangunkan untuk membantu orang melakukan pekerjaan seharian mereka.

Sebagai contoh, beberapa tahun yang lalu, saya mempunyai pelanggan yang membangunkan jenis baru perengkuh untuk melakukan kerja tertentu apabila membaiki kereta. Walaupun perengkuh beliau mempunyai utiliti (adalah berguna untuk melakukan sesuatu) dan baru, yang U.S. Pejabat Paten (USPTO) tidak boleh yakin bahawa sepana adalah peningkatan yang jelas bukan lebih perengkuh seni terdahulu. Saya telah memberitahunya ini adalah hasil berkemungkinan selepas melakukan carian paten, tetapi dia merasakan bahawa ia telah bernilai mencuba (dan perengkuh boleh ditandakan “Patent Pending” manakala permohonan paten utiliti saya memfailkan untuk dia sebenarnya belum selesai sebelum USPTO).

Mengapa idea ini sering lebih baik daripada yang diilhamkan oleh pemerhatian?

Nah, pertamanya, anda rapat biasa dengan masalah-masalah yang anda hadapi di tempat kerja… sama ada seorang pekerja kilang cuba untuk mengangkat dan kedudukan kepingan logam untuk stamping dalam akhbar, seorang ibu atau bapa baru cuba untuk melupuskan mereka “jahat” lampin kotor manakala sekurang-kurangnya mengekalkan beberapa maruah, atau bahkan kanak-kanak pada beliau “kerja” cuba untuk menaiki papan selaju turun rel tangga.

Kedua, anda telah meletakkan banyak pemikiran ke dalam cuba untuk membuat kerja anda lebih mudah atau lebih selamat. Anda menghadapi cabaran setiap hari dan mesti “berurusan dengan ia”! Anda mempunyai kepentingan utama dalam menyelesaikan masalah. Lets muka ia, kita semua cuba untuk melihat keluar untuk nombor satu. Jika kita boleh menjimatkan tenaga… mengapa tidak berbuat demikian. Tambahan pula, kita jelas tidak mahu tercedera melakukan tugas kami.

Akhirnya, terdapat beribu-ribu mungkin… mungkin berjuta-juta orang di seluruh dunia yang melakukan kerja yang sama yang anda lakukan. Ini adalah pasaran yang bersedia untuk “menelan” idea baru anda dalam denyutan jantung! MEREKA SEMUA MEMPUNYAI MASALAH SAMA ANDA ADIL DISELESAIKAN! Anda mendapatkan paten pada idea anda di mana anda mahu untuk mengawal penggunaan idea dan anda berada di tempat duduk pemandu!

Perkataan-hati. Pastikan bahawa jika anda bekerja untuk sebuah syarikat atau melakukan “bebas” bekerja untuk orang lain bahawa anda mempunyai peguam tempatan anda memeriksa mana-mana kontrak pekerjaan anda menandatangani dan memberi taklimat kepada anda pada mana-mana undang-undang negeri berkenaan yang diguna pakai. Ini adalah kerana undang-undang negeri atau pekerjaan anda atau kontrak lain yang anda menandatangani boleh menentukan bahawa majikan anda atau pelanggan bebas memiliki idea (dan apa-apa hak paten) anda maju atau yang berhubungan dengan pekerjaan anda bukannya anda. Selamat dan check it out!

Juga, ingat bahawa mungkin ada kesan buruk dalam mendapatkan domestik (Amerika Syarikat) dan paten asing jika anda memutuskan untuk membina dan menggunakan idea anda (atau kaedah) di tempat kerja. Sebelum berbuat demikian, bercakap dengan peguam paten yang berpengalaman!

Mahu melihat jika idea anda adalah dipatenkan? Klik pada pautan di bawah:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Mahu mengunci dalam paten sementara menunggu untuk ciptaan anda atau idea produk baru? Klik pada pautan di bawah:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Best regards,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

ciptaan dibangunkan di tempat kerja idea-idea baru idea merevolusikan dunia membuat wang carian paten utiliti berguna untuk melakukan sesuatu u.s. pejabat paten bukan-jelas peningkatan paten belum selesai permohonan paten utiliti masalah di tempat kerja membuat kerja lebih mudah membuat kerja yang lebih selamat menyelesaikan masalah tercedera melakukan pekerjaan mendapatkan kerja paten bagi syarikat tempatan peguam kontrak pekerjaan undang-undang negeri undang-undang negeri kontrak pekerjaan majikan hak paten dibangunkan pada kerja dibangunkan berhubungan dengan paten kerja rumah anda paten asing peguam paten paten belum selesai produk idea baru

Tinggalkan Jawapan