Als onafhankelijke uitvinders Bereid en Bestand Hun Eigen Utility octrooiaanvragen?

Ik kreeg een vraag van vandaag van een newbie uitvinder. Ze heeft een boek gelezen over pro se (het zelf te doen) het voorbereiden en indienen van een hulpprogramma octrooiaanvraag en gelooft dat mogelijk ze met succes kunnen stellen en in een hulpprogramma octrooiaanvraag op het product dat ze ontwikkelt.

Ze maakt zich zorgen wel dat ze misschien niet goed voor te bereiden haar nut octrooiaanvraag en gelooft dat ze niet kan wijzigen haar oorspronkelijke aanvraag, zodat zij moet “meteen de eerste keer krijgen” (werkelijk, dat onjuist… de applicatie kan maar worden gewijzigd: 1. noemde nieuwe informatie “nieuwe materie” kan niet achteraf worden toegevoegd en 2. haar vorderingen zoals oorspronkelijk voorgesteld zou haar opsluiten in een slechte positie, zoals voor het verkrijgen van een zo breed mogelijke octrooibescherming).

Ze hoeft niet / wil haar geld te besteden aan advocaatkosten (typisch $3,500.00 naar $7,500.00) te hebben haar nut octrooiaanvraag professioneel voorbereid voor haar. Ze voelt haar enige andere keus dan het indienen van pro se is het vinden van een investeerder, ook wel een “engel”, om haar te helpen met haar kosten. Ze zegt “Het lijkt alleen maar zo overweldigend.” wat een typisch state-of-mind waarin onafhankelijke uitvinders zich.

Mijn antwoord aan haar is dat een ervaren technisch schrijver (of soortgelijke detail georiënteerd schrijver die schrijft veel – VEEL uitvinders weglaten delen van hun uitvinding die kritisch zijn, die niet kunnen later worden toegevoegd en behouden de oorspronkelijke datum van indiening… de zogenaamde “nieuwe materie”) kan adequaat voor te bereiden en in te dienen hun eigen voorlopige octrooiaanvraag, die een volledige beschrijving van de uitvinding met de onderdelen en hoe ze samenwerken (of een werkwijze… de stappen en hoe ze samenwerken). Ik heb geen gebruik gemaakt van het octrooi voorbereiding software op de markt om een ​​voorlopige octrooiaanvraag voor te bereiden.

Volgens mij, NIEMAND DIE NIET IS goed opgeleid in het octrooirecht (schreeuwen bedoeld) kan adequaat voor te bereiden en in te dienen hun eigen nut octrooiaanvraag laat staan ​​en te vervolgen aan de uitgifte door de VS. Octrooibureau (USPTO). Utility octrooiaanvragen hebben strenge eisen voor de bereiding (vooral het hart van de aanvraag… de vorderingen) en zal worden onderzocht door een rechter of uw uitvinding wordt een commercieel succes en iemand wil ongeldig maken.

Het neemt niet alleen de juridische kennis opgedaan door het passeren van de Patent Bar Exam gegeven door de USPTO, maar over 2-3 jaren van training onder dagelijks toezicht van een ervaren octrooigemachtigde. Daarom, een newbie octrooigemachtigde of Patent Agent (niet een advocaat) die geslaagd voor het Patent Bar, maar is niet opgeleid door een ervaren octrooigemachtigde is niet eens gekwalificeerd om uw octrooiaanvraag voor te bereiden door hem / haarzelf! Wilt u “gaan onder het mes” met een “chirurg” die slechts een boek gelezen over het doen van een hersenoperatie en u bent zijn / haar eerste patiënt? Ik denk het niet!

Ze is ook overweegt met behulp van een software-pakket om een ​​voorlopige octrooiaanvraag in te dienen. Ik heb niet gebruikt deze software, maar het kan een waardevol hulpmiddel bij het opstellen van een voorlopige octrooiaanvraag worden (zie hieronder over het hebben beoordeeld de resultaten door een octrooigemachtigde). Met betrekking tot software programma's om een ​​hulpprogramma octrooiaanvraag voor te bereiden, “kunstmatige intelligentie” kan op dit moment niet eens adequaat te simuleren de besluitvorming van een kakkerlak of een fruitvlieg… laat staan ​​de besluitvormingsprocessen van een getrainde octrooigemachtigde.

Echter, Ik raad het doen van een write-up en schetsen van uw uitvinding te verduidelijken en uw uitvinding kristalliseren in je geest. U kunt gebruik maken van een boek of software om u te helpen in dit proces. ECHTER, vul uw werk aan een octrooigemachtigde te bewerken en af ​​te ronden! Ik moedig u aan om alles wat je kunt over octrooien en de werkwijze volgens de uitvinding te lezen, maar wees voorzichtig met je beperkingen.

De reden dat je niet hoort over de ten onrechte zijn patenten geschreven door onafhankelijke uitvinders worden ontkracht door de rechter is dat vrijwel niemand het te maken naar de rechterlijke organisatie door het realiseren van commercieel succes. Dus, onafhankelijke uitvinders zijn “gesust” in een vals gevoel zekerheid dat sinds “Joe de Inventor” “met goed gevolg” bereid, ingediend, en kreeg zijn eigen patent, Ik kan dus ook doen. Ze realiseren zich niet dat het uitgegeven patent is vrijwel waardeloos (dat wil zeggen. aanspraken bieden zeer smalle dekking onder welke concurrenten’ producten niet vallen of “inbreuk op het octrooi” en / of flat out ongeldig zijn wegens fouten van de uitvinder)!

Check out mijn artikel over pro se uitvinders die al een patentaanvraag ingediend (afzonderlijke post hieronder).

Heb je gedaan een octrooionderzoek te zien of uw uitvinding is nog octrooieerbaar (nuttig is iets, nieuw, en is geen voor de hand liggende ding om te doen)?

U kunt gebruik maken van de USPTO website als je wilt, hoewel octrooi zoeken is evenzeer een kunst als een wetenschap en houdt het doen van een veel zoekopdrachten te beheersen. Zien:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Ik kan een professionele octrooionderzoek goedkoop bij:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Ook, Ik heb twee aanbiedingen op octrooiaanvragen in voor een beperkte tijd alleen:

Bereid een voorlopige octrooiaanvraag:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Bereid een Utility octrooiaanvrage:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Ik hoop dat dit helpt u. Laat het me weten als u nog vragen heeft.

Met vriendelijke groet,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

onafhankelijke uitvinders hulpprogramma octrooiaanvragen newbie uitvinders pro se indienen vorderingen octrooibescherming hulpprogramma octrooiaanvraag indienen pro se investeerders onafhankelijke uitvinders voorlopige octrooiaanvragen uitvinders uitvindingen nieuwe materie openbaarmaking van de uitvinding onderdelen methoden octrooi voorbereiding software te vervolgen op de uitgifte ons. octrooibureau commercieel succes ongeldig octrooi octrooi bar-examen octrooigemachtigde bereiden hulpprogramma octrooiaanvragen schrijf-up van uitvindingen schetsen van uw uitvindingen patenten werkwijze volgens de uitvinding ontkracht door rechtbanken commercieel succes verleende octrooien concurrenten producten inbreuk op het octrooi pro se uitvinders patent searching us patent office octrooibureau het indienen van octrooiaanvragen

Laat een reactie achter