Tapt oppfinnerens Notebook og “Fattigmanns Patents”… Oh My!

Jeg fikk nylig et spørsmål fra en uavhengig oppfinner som deg som møtte en tilsynelatende alvorlig situasjon og visste ikke å gjøre med det.

Hun har vært å finne opp i flere år og holdt en oppfinner bærbare og “fattigmanns patenter” men forlagt dem. I tilfelle du ikke vet hva en fattig manns patent er… det er der oppfinneren setter en skrive opp og skisser (kalt en avsløring) av sin oppfinnelse i en konvolutt og sender det til seg selv. Den fortsatt forseglet konvolutt med poststempel beholdes av oppfinneren til angivelig gi noen form for rettslig beskyttelse for oppfinnelsen og oppfinner.

Hun er bekymret for at hennes oppfinnelser blir stjålet av noen finne den bærbare eller noen av flere selskaper som hun nylig har sendt avsløringer av hennes oppfinnelser, hun ikke lenger har “bevis” hun hadde oppfunnet dem. Hun lurer på om det er noe som hun kan gjøre for å beskytte seg selv som hun regnet med disse oppfinnelsene for hennes fremtidige levebrød.

Mitt svar til henne er at den fattige manns patent er en”urban legende” og er verdiløs i å gi noen beskyttelse for oppfinnere en sine oppfinnelser. Likeledes, mens hennes oppfinner bærbare var en god påminnelse om detaljene for sine ulike oppfinnelser, det gir ingen beskyttelse for henne eller hennes oppfinnelser siden det ikke var attestert eller vitne.

Snarere, oppfinnere bør holde en oppfinner notatbok laget av en permanent bundet notatbok, den typen der du ikke kan legge til sider du kan heller fjerne sider uten at det er klart at en side ble fjernet. De beste bærbare er i ferd med 1/4 tomme tykk med 8-1/2 av 11 tommers sider tilgjengelig på noen av de store kontorrekvisita butikker som Staples eller Office Depot.

Lage skisser, skrive en beskrivelse, og permanent lim noen bilder du har tatt av din oppfinnelse(s) på sidene. Bruk en ny side for starten av hver ny oppfinnelse. Fortløpende nummer sidene nederst og har bærbare certifiserte på den siste siden du har brukt. Du kan ha det attestert i din lokale bank av notarius publicus, som vanligvis er en gratistjeneste.

Du kan bruke de gjenværende bærbare sidene til skisse og beskrive andre oppfinnelser eller forbedringer til eksisterende oppfinnelser du kommer opp med. Har din bærbare certifiserte på den nye siste siden du har brukt hver gang du gjør en større oppdatering til den bærbare PCen (i.e. når du legger til en ny oppfinnelse eller en betydelig forbedring i en eksisterende oppfinnelse).

Hvorfor du bør du holde en oppfinner notatbok? Vel, lar være klart… det er ikke en patentsøknad og oppfinnelsen er IKKE “patentsøkt”. Snarere, en oppfinner bærbare har et strengt begrenset bruk… som bekreftelse på datoen for unnfangelsen av din oppfinnelse(s), men bare i USA (USA). Det er fordi i USA, du må være en oppfinner å få en gyldig patent, og hvis det er en tvist om hvem som er den første oppfinner, den U.S.. Patentstyret innrømmer bevis på inventorship som attestert oppfinner notatbøker (men ikke fattigmanns patenter).

Også oppmerksom på at du ikke kan “tilbakedatere” oppfinnerprofilen din notatbok til når du opprinnelig tenkt din oppfinnelse(s)… du får bare datoen for notarization som bevis på datoen for unnfangelsen av din oppfinnelse(s).

Alternativt notarization, du kan ha din oppfinner bærbare signert og datert (vitne) av to personer, fortrinnsvis folk som ikke har penger eller andre interesser i din oppfinnelse(s).

Vennlig hilsen,

Brian R. Rayve
Eier, InventionPatenting.com

P.S. Du kan låse inn “patentsøkt” til en rimelig pris ved å sende en foreløpig patentsøknad.

Add to Technorati Favorites

oppfinner bærbare fattigmanns patenter oppfinne oppfinnere oppfinnelse oppskrivninger oppfinnelse skisserer oppfinnelse avsløringer oppfinnelser rettssikkerheten avsløringer av oppfinnelser urbane legender beskyttelse for oppfinnere skisse oppfinnelser beskrive oppfinnelser forbedringer av eksisterende oppfinnelser nye oppfinnelser patentsøknader patentsøkt dato for unnfangelse gyldige patenter første oppfinnere oss. Patentstyret bevis på inventorship unnfanget oppfinnelser

2 thoughts on "Tapt oppfinnerens Notebook og “Fattigmanns Patents”… Oh My!
  1. Jeg ble fortalt av US-. Postkontor, GOV. og de sa at det var en måte å beskytte en idé! Nå hvis den US-. Gov. utstedt disse poorman forelegg så jeg ble fortalt at de ble kalt, og de er ikke bra hva som er årsaken til de i første omgang? Og kan jeg saksøke, for å bli villedet av US-. Gov. Postkontor? Og hva om refusjon?

Legg igjen en kommentar