V upanju Vaš patentna prijava Gets Kmalu Objavljeno… Pomislite še enkrat!

Prejel sem vprašanje danes neodvisnega izumitelj, kot ste vi, ki je upal, da objavo njegovega Patentna prijava v nekaj tednih. Prav tako kaže, da lahko njegov izum zaščititi kot “poslovna skrivnost” (kot ga razlaga mene).

Dobro, Jaz verjetno ne bi objavili na to vprašanje odgovoriti z izjemo dejstva, da sem prejel isto vprašanje, preden.

Mislim, da so izumitelji želijo videti napredek v dolgotrajnem postopku patentiranja velikokrat. Objava njihove patentne prijave je nekaj “opredmetena” jim viseti na.

V primeru, da ne veste, kaj govorim o, patentne prijave, vložene v katerikoli državi na svetu, so objavljene 18 (18) mesecev po “prednostni datum” (patentno prijavo lahko zahteva prednostno pravico iz že vložen sodelovanja v teku patentne prijave ob prijavi) za patentne prijave za ves svet videti.

Ta objava je samodejna, razen če “opt out” vložitve tujih patentnih prijav, ki se nanašajo na patentno prijavo v času vložitve patentne prijave.

Odločitev iz prihodnjih tujih prijav se ponavadi ne storijo, kot izumitelji običajno želijo “obdržijo svoje možnosti odprte” za vložitev tujih patentnih prijav. Na primer:, čeprav izumitelj ve, da on / ona nima precej veliko vsoto denarja, da datoteko za patente in se v vseh državah želena, on / ona je dovolj znanja, da veš, da je ohranjanje pravico do vlaganja tujih patentov (če ne onemogočite tujih prijav in ne prehitro javno razkritje izuma) Morda bi bilo ekonomsko koristna, torej na primer mednarodno podjetje, potem pride skupaj, da bo plačilo “velike denarje” za svoj izum, če lahko še vedno patentiranje v forein državah, kjer se nahajajo njihovi trgi.

Te tuje patentne prijave (ali sodelovanju na področju patentov pogodba Uporaba – posvetovati s svojim patentnim zastopnikom) se običajno vloži v roku enega leta po vložitvi prvotne patentne prijave zahtevati prednostno tega po Pariški pogodbi (brez pogodbene države, je treba vložiti v pred javnim razkritjem, da ima iztožljivo vprašanje patenta – posvetovati s patentnim zastopnikom yor).

Izumitelji običajno vložijo tuje patentne prijave v tistih državah, kjer so: 1) želijo izključiti konkurente (i.e. Glavni trgi za svoje izume – tudi takrat, ko želijo dati licenco za svoj izum; in 2) želite preprečiti proizvodnjo svojega izuma z drugimi (e.g. Kitajsko).

Odločitev, oziroma če vložiti pred “javno razkritje” svojega izuma (kot je oglaševanje izdelkov ali objavo svoje patentne prijave) bo pokvaril vaše možnosti, da bi dobili patent veljaven v različnih tujih državah.

Poleg tega, sedanjih in prihodnjih konkurentov lahko ogledate patentno prijavo, ki mora po zakonu vsebovati, kako je vaš izum deluje in najboljši način, zaradi česar (the “Najboljši način” ali način prakticiranja svojega izuma).

Obseg želeno pokritost patenta je tudi razkrila, saj terjatev (Pravna frazeologija izuma) je objavljena. Zato, vaši konkurenti lahko dobili dragocene konkurenčne informacije o izumu.

Kot izumitelj, v času objave vaše vloge, upam, da ste v dobri konkurenčni položaj podjetij, ki imajo:

1) Pila nobenih tujih patentnih prijav (ali uporabo PCT) Željo;

2) A Patent iskanje z ugodno pisno mnenje patentiranja (storiti, preden vložite svoj prvotni patentno prijavo) tako da boste imeli zadostno predstavo o obsegu varstva in da bo patent za ekonomske vrednosti izda; in 3) ste izdelke na vaš izum na trgu preizkušen in so pripravljena za prodajo ali pa so že na trgu (razpravljali posledice teh s svojim patentnim zastopnikom).

Skupno napačno izumitelji je, da morate imeti izdal patent, preden trženje proizvodov, ki temeljijo na vaš izum. Pravzaprav, morate o tem vprašanju razpravljajo s svojim patentnim zastopnikom znanemu, ki vključuje sub-vprašanja:

1) javno razkritje izuma; in
2) krši (kršijo) nekdo patent.

Upoštevajte, da tudi takrat, ko boste dobili patent izdan na vaš izum, lahko še vedno krši nekoga drugega patenta in potrebno dscuss to vprašanje s svojim patentnim zastopnikom.

Končno, obstaja nekaj, kar se imenuje “poslovna skrivnost” kar je še en način za zaščito ideje, ki jih ni mogoče zlahka “povratne inženirstva”. To vključuje tudi, kako bi brezalkoholne pijače, procesov, da bi izdelke, in podobno, vendar je zunaj področja uporabe tega mesta. To je nekaj, kar bi razpravljali o vnaprejšnjih s svojim patentnim zastopnikom pred vložitvijo svojo začetno patentne prijave.

Težko je, da so poslovna skrivnost kot skrivnost, če vloži prijavo patenta ga razkrilo, da je bila nato objavljena na ves svet videti! Vendar, Morda vam bodo patent izdelek, ki z uporabo postopka, ki je shranjen kot poslovno skrivnost. Prednost je, da za razliko od patentov, ki ga dobite “monopol” na vaš izum za omejeno časovno obdobje, poslovne skrivnosti, traja tako dolgo, dokler se hranijo skrivnost.

Lep pozdrav,

Brian R. Rayve
Lastnik, InventionPatenting.com

P.S. Lahko zaklenete v â, ¬ Å "patent pendingà ¢ â, ¬  po razumni ceni:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

neodvisni izumitelji zavarovati poslovne skrivnosti izumitelji patentiranje postopka objava prednostni datum Trditev prednost sodelovanja v teku patentne prijave tuje patentne prijave vpisov v tujini patenti države datotek tuji patenti javno razkrije ekonomsko koristna mednarodno podjetje patent v državah forein Trgi Pogodba o sodelovanju na patent pct patentni zastopnik Začetne patentna prijava paris Pogodbo o neširjenju pogodbene države javno razkritje izvršljiva konkurenti izključijo patentna licenca glavni trgi izum preprečevanje proizvodnje Kitajska izdelek oglaševanje objava patentne prijave veljavnim patentom Tujina tekmovalcev kako izum deluje najbolje način obsega kritja patentnega terjatve konkurenčno informacije poslovni položaj datotek tuje patentne prijave PCT patentiranje mnenje obseg varstva Tržna vrednost , ki temeljijo na trgu izum testirajo izdal patent trženje proizvodov javno razkritje izuma krši patent kršitev patenta poslovna skrivnost dekompilirati Datoteka patentna prijava patenta izdelek Postopek monopol Brian r rayve brian rayve

2 thoughts on “V upanju Vaš patentna prijava Gets Kmalu Objavljeno… Pomislite še enkrat!

Pustite Odgovori