A kam nevojë për një nënshkruar marrëveshje konfidencialiteti / Jo-të konkurruar me avokatin tim për Patentim?

Kam marrë një pyetje nga një shpikës i pavarur si veten pyesin nëse ajo ka nevojë për një marrëveshje të nënshkruar konfidencialiteti / jo-të konkurruar me avokatin e saj patentë para se të zbulohen shpikjen e saj.

Mirë, avokatët (licencuar nga Shoqata e Avokatëve të Shtetit) si dhe avokatët patentë (licencuar përveç kësaj nga U.S. Patentave dhe Zyra Tregtare – Pat) janë të lidhur përkatësisht nga shoqata shtetërore e avokatëve dhe rregullat etike USPTO. Këto rregulla etike zakonisht detyrojnë avokatët dhe avokatët patentë për të mbajtur çështjet e klientit të tyre dhe klientit të ardhshëm (e.g. një jo-kosto konsultim fillestar) sekret. Prandaj, ky nënshkruar konfidencialiteti / jo-të konkurrojnë marrëveshje nuk është e nevojshme në mënyrë tipike.

Pasi një avokat zyrtarisht merr një personi si një klient, aty zakonisht do të jetë një marrëveshje formale Angazhimi nënshkruar mes dy partive që mbulon fushën e angazhimit të avokati (punë), konfidencialiteti, dhe çështje të tjera të tilla. Megjithatë, një avokat patentë duhet të jenë të gatshëm për të nënshkruar një marrëveshje konfidencialiteti / jo-të konkurruar para se të diskutuar rastin tuaj nëse kjo ju bën të ndjeheni më mirë. Nëse nuk, të gjetur një avokat patentë të cilët do të nënshkruajnë një.

Agjentët patentë janë jo-avokatët të cilët janë të licencuara nga USPTO për të marrë pjesë për patentë (nuk trademark) çështje para Pat si të përgatisë dhe dorëzojë aplikacionet patentë, ndjekur penalisht ato të lëshimit, dhe post-lëshimi çështje të tilla si tarifat agjentëve të mirëmbajtjes për Patentim nuk mund të marrë pjesë në licencim (Kontrata shtet ligj), marka tregtare (Ligji shtetëror trademark), ose të marrë pjesë në detyra të tjera ligjore të cilat kërkojnë një avokat. Agjentët e patentë janë të lidhura me të njëjtat rregulla USPTO etike janë si avokatët patentë dhe kështu zakonisht nuk kërkojnë sekretin e nënshkruar / jo-të konkurruar marrëveshje nëse nuk ju bën të ndjeheni më mirë. Ju mund të dëshironi një marrëveshje të ngjashme me një marrëveshje angazhimin qe avokatët të përdorni anyways.

Vini re se vetëm për shkak se një avokat, avokati patent, ose patentë agjent është e licencuar nuk do të thotë se ata kanë aftësitë që ju kërkojnë për të marrë punë të bërë. Ajo thjesht do të thotë se ata kanë kaluar një “Kërkesat minimale testi” (i.e. zbatueshme Bar Shtetit provimin dhe / ose provimin Pat Bar). Ndërsa avokatët e reja, avokatët patentë, dhe agjentët e patentë janë të dashur për (nga kërkesat e tyre të licencimit) të kërkojë dhe të jetë nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat me përvojë apo agjent patentë, të jetë i sigurt për të kërkuar nivelin e tyre përvojë dhe numrin e kërkesave për patenta që ata kanë me shkrim para përdorimit të tyre. Gjithashtu vini re se ata duhet të kenë qenë të trajnuar për 2-3 vjet nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat patent përvojë ose agjent i pastërvitur Një avokat ose patentë patentë agjent i që ka shkruar një shumë të kërkesave për patenta ndoshta ka shkruar një shumë të Junk (patentat se çështja do të jetë jashtëzakonisht i ngushtë në uch fushëveprimi se ajo nuk mbulon produktet konkurrenti dhe / ose nuk do të mbajnë deri në gjykatë kur ju padisë dikë për shkelje të patentave).

Për ligjin e shtetit të tilla si licencimin shpikje tuaj, formuar një shoqëri, ose paraqitjen e një markë federale ose shtetërore, të jetë i sigurt që të konsultoheni me një avokat në gjendjen tuaj (ose në shtetin i cili është ligj që ju doni të aplikoni). Telefononi Odës së Avokatëve të Shtetit tuaj, nëse keni nevojë për një rekomandim avokat. Avokatët janë vetëm të njohur me të dhe të licencuar për të ushtruar ligjin e shtetit(s) në të cilën ata janë të licencuara.

Një avokat ose patentë patentë agjent mund të ushtrojë ligjin patentë para USPTO pavarësisht se ku në botë jetojnë. Vini re se çdo vend (dhe grupit të traktatit të) Testet dhe licencat avokatët e veta patentë / agjentë. Shih artikullin tim “A Ka Vetëm Një Zyra e Patentave – Një Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës?”.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” në një çmim të arsyeshëm në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

marrëveshje konfidencialiteti jo të konkurrojnë marrëveshje avokati patent shpikësi i pavarur zbulojë shpikje avokatët shoqata shtetërore e avokatëve u.s. patentë dhe zyra trademark Pat Rregullat etike konsultimi fillestar sekret marrëveshje angazhimin konfidencialiteti Agjentët patentë Patenta marka tregtare aplikacione patentë penalisht për post-dhënje dhënje çështjet Tarifat e mirëmbajtjes Licencimi Kontrata shtet ligj shtetëror trademark ligj etik rregullat e shtetit bar provim bar Pat provim licencimin shpikje tuaj duke formuar një marka federale korporatës marka tregtare shtetërore Grupi traktat

A Ka Vetëm Një Zyra e Patentave – Një Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës?

Kam marrë një pyetje nga një shpikës i pavarur si veten në Mbretërinë e Bashkuar në thelb pyetur “nëse organi i vetëm patentë është U.S. Patentave dhe Zyra Tregtare (Pat) në Shtetet e Bashkuara?”.

Mirë, Përgjigja ime është se është se çdo vend ka një patentë zyrën e saj për të pranuar kërkesat patentë për atë vend dhe që lëshon patenta për atë vend. Ju merrni të drejtave të patentës vetëm në ato vende ku ju keni një patentë të lëshuar ose në një vend traktat në të cilin ju regjistroheni tuaj patentë traktat siç shpjegohet më poshtë.

Prandaj, ju mund të paraqesin aplikimet individuale patentë me Zyrën e Patentave në secilin vend në të cilin mbrojtja patentë është e dëshiruar (e.g. ndalem, postë, Shërbimi korrier, ose elektronike në varësi të zyrës së patentave të veçantë).

Alternativ, ka edhe disa traktate patentë të cilat lejojnë paraqitjen e një kërkese për patentë të vetme për të gjitha vendet anëtare. Për shembull, një shpikës (kudo në botë) mund të paraqesin kërkesat individuale patentë në Bashkimin Evropian ndryshme (BE) vende dhe individualisht penalisht ata që të lëshimit si patente. Avantazh – Nëse ju nuk merrni një patentë në një vend, ju mund të merrni një në një vend tjetër. Dëm – kosto për të ndjekur penalisht dhe tarifat e qeverisë për të marrë patentat veçanta.

BE-ja gjithashtu ka një nga këto traktate patentë që lejon paraqitjen e një aplikim të vetëm të BE-së Patentave. Ajo është shumë më e shtrenjtë do të ngrejë shumë se një në një vend të vetëm, por nuk është vetëm një kërkesë për të ndjekur penalisht për dhënien si një patentë. Ju pastaj të paguajë një tarifë relativisht të ulët për të regjistruar patentë në ato vende të BE-në të cilën ju doni patentë të jenë të zbatueshme. Avantazh – Vetëm një kërkesë për të ndjekur penalisht për dhënien si një patentë. Disavantazhet – Shtrenjtë të paraqesë. Ju keni “të gjitha vezët në një shportë” kështu që duke marrë një patentë të regjistrohen në të gjitha vendet e BE-së është e dëshiruar tuaj varet nga ne aplikimin.

Kontaktoni një avokat patentë në çdo vend ku mbrojtja patentë është e dëshiruar për paraqitjen e aplikacioneve individuale patentë në ato vende. Kontaktoni një avokat patentë traktat të tillë si një avokat Patent BE-së për paraqitjen e një kërkese për patentë të BE.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” në një çmim të arsyeshëm në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

Zyra e Patentave Shtetet e Bashkuara Shpikësit e pavarur Angli u.s. Zyra e Patentave u.s. Zyra e Patentave u.s. patentë dhe zyra trademark aplikacione patentë çështje patentave drejtat patentë lëshuara fotografi aplikacione patentë patentë mbushnin aplikimet individuale patentë Mbrojtja patentë traktateve patentë paraqitjen aplikacione patentë Vendet anëtare Shpikësit aplikimet individuale patentë Bashkimi Europian eu Vendet e BE individualisht penalisht patentë lëshimin patentës në tarifat qeveria e vendit Patenta patentë traktati i BE-aplikacione patentë të vetme vendin ndjekur penalisht për lëshimin patentë regjistrin e patentës Vendi eu i detyrueshëm regjistruar patentë të regjistrohen në vendet e dëshiruara avokati patent Mbrojtja patentë paraqitjen e aplikacione patentë traktati avokat patentë eu patentë avokat be patentë aplikimit be patentë brian r. rayve inventionpatenting patenting shpikje inventionpatenting.com patentë shpikje patentë në pritje fotografinë çmim të arsyeshëm një kërkesë për patentë

A kam nevojë për një prototip të shpikjes mia apo ide të reja Produkt Para Paraqitjen e një kërkese për patentë?

Kam marrë një pyetje sot nga një shpikës i pavarur si veten pyetur “Unë kam një shpikje. Çfarë duhet të bëj të parë, mund ta bëjë një prototip pastaj patentë atë? Nëse është kështu unë do të duhet të ketë ndihmë me disa pjesë të. A ka kompani atje për të ndihmuar me pjesë për të bërë prototip?”.

Mirë, Përgjigja ime është se ju duhet të paraqesë një kërkesë për patentë të bllokoj-në “patentë në pritje” i parë. Ju natyrisht nuk duan idenë tuaj të vjedhura. Atëherë përdorni një fshehtësi / marrëveshje jo të konkurrojnë (Internet kërkoni për një përdorur për patentat) me të gjithë ju duhet të zbulojë shpikje tuaj për të, të tilla si dikush bën një prototip për ju. Përdorni marrëveshjen dhe nuk reklamuar ideja juaj (të tilla si në internet) së paku deri sa ju të diskutuar pasojat e një “zbulimi publik” me një avokat me përvojë patentë.

Në lidhje bërë një prototip, ju nuk keni nevojë për të bërë një në mënyrë që të dorëzojë një kërkesë për patentë nëse ju (ose një person që ju të merrni për të vlerësuar ideja juaj që është më me përvojë në teknologji të veçantë të përfshirë) nuk janë të sigurt ide do të punojë. Pastaj, ju mund të keni një prototip të lira e bëra për të vërtetuar konceptin. Ende, Unë nuk do të presin gjatë para dorëzimit të aplikimit për patentim si nuk mund të ketë kufizime kohore për paraqitjen e një kërkesë për patentë të bazuar në atë që aktivitetet e mëparshme të marketingut që ju keni bërë.

Prototipa janë bërë kryesisht për të ndihmuar të shitur idenë tuaj për investitorët potencialë, për të marrë reagime nga klientët potencial, dhe për të ju ndihmuar në shitjen e ndonjë të drejtave të patentës që mund të keni në idenë tuaj për një person ose kompani të interesuar në blerjen nga ju.

Unë shoh shumë njerëz duke e bërë prototipa të shtrenjta si gjëja e parë që ata bëjnë. Unë jam një avokat i “gërshërë, karton, dhe kasetë” (ose thikë kuti, kartoni shkumë-cored artistit, zam apo thumba, dhe bojë) Qasja për të bërë prototypes. Ju do të jetë i habitur se çfarë ju mund të bëni veten (edhe pa ndonjë përvojë). Avantazhet e të bërit të paktën prototip fillestare të përfshijë veten: 1) ajo është shumë më lirë se prototipa bërë profesionalisht; 2) kjo ju ndihmon të gjeni probleme dhe qasje të reja (harton edhe alternative ose më të mirë) për idenë tuaj (ju mund të keni investuar një shumë të holla në një dizajn më pak të preferuar); dhe 3) ajo mund të shërbejë më ose të gjitha qëllimet e një prototip bërë profesionalisht.

Edhe nëse ju jeni përqendruar në marrjen e një prototip bërë profesionalisht bërë, e konsiderojnë të paturit e një prototip të tipit të përshkruar më lart fillimisht bërë profesionalisht për arsyet e cekura më lart. Pasi të keni vendosur dizajn të mirë dhe çfarëdo përmirësimi ju doni të bëni, ju mund të keni një “tulla dhe llaç” (druri, metal, ose plastike) prototip (Lloji i shtrenjtë) bërë nga dizajnit tuaj të preferuar me të gjitha përmirësimet!

Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” me një çmim të arsyeshëm nga paraqitja e përkohshme (flokët-në patentë në pritje për një vit – paraqesë një patentë të shërbimeve brenda periudhës një vjeçare që pretendon “prioritet” të aplikimit për patentim të përkohshëm) ose një patentë të shërbimeve aplikimit në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Unë do të jem duke shtuar një listë të kompanive prototip të Burimeve Ultimate tim Inventor në:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Add to Technorati Favorites

prototypes paraqitjen e aplikacione patentë Shpikësit e pavarur Shpikjet bërë prototypes Patenta Aplikimet patentë fotografi patentë në pritje Idetë e vjedhura në fshehtësi marrëveshje jo të konkurrojnë marrëveshje- zbulojë shpikje tuaj duke e bërë prototipa reklamuar ide internet zbulimi publik Aplikimi për patentim teknologji Aktivitetet e marketingut shes potencial tuaj ide e investitorëve reagime nga konsumatorët shitur të drejtat e patentë prototpes të shtrenjta të bërë prototypes prototipa fillestare harton alternative projektimit preferuar patentë në pritje patentat e shërbimeve pretendojnë Patenta prioritare të Përkohshme aplikacione patentë të përkohshme të shërbimeve patentë aplikimet inventionpatenting.com prototip kompani kompanitë prototip burimeve përfundimtare shpikësi

Si mund të hapur këtë “Gosh darned” Paketa plastike!

Si një follow-up në postin tim të mëparshëm “Disa nga shpikjet më të mira janë ato të zhvilluara në punë!”, Një tjetër mendim (në fakt një seri mendimet vetëm një nga të cilat është i përshtatshëm dhe i duhur për të postuar këtu) erdhi në mendje.

Rreth një vit më parë, me kërkesë të konsulentit im Internet, Shahar Boyanan i BuzzBoosters.com, Kam blerë një aparat fotografik Flip Video për të bërë video incizime për Internet. Mirë, dje unë në fund vendosi për të unpackage dhe të përdorin kamera.

Kamera ishte paketuar në një dy-gjysmave, një shell gojë lloj formuar enë plastike, e cila është e përbashkët për pajisje elektronike. Gjysmat janë formohem bukur me një të qetë S-kurbë dhe fut kartoni të cilat në përputhje me dhe janë të dukshme nëpërmjet gjysmave të qarta. Gjysmat janë të ngrohjes mbyllur së bashku në një shtresë periferike dhe një vrimë e varur është formuar në një fund të lartë të paketimit.

Mirë, paketimin duket e bukur dhe ndoshta është e lirë për prodhimin. Vakum gjysmat janë formuar automatikisht, fut karton janë futur në makinë paketimit të hapur, kamera dhe pjesëve përbërëse të (prepackaged në një më të vogël, jo-ngrohje vulosur varet paketimit) janë vendosur në makinë gjysmave, dhe shtresë periferik eshte formuar.

Megjithatë, si ju ndoshta e dini tashmë, ky lloj i paketimit është jashtëzakonisht e vështirë për të hapur. Gërshërë janë mia “Arma e zgjedhjes” kur u ndeshur me këtë lloj të paketimit (thika mund të kaloj dhe të prerë pjesët vitale të trupit). Problemi kryesor në hapjen e paketimit është se ka vend është e lejuar midis shtresë periferike dhe pjesa tjetër e paketimit në të cilën për të futur gërshërë. Përveç kësaj, damar periferike formon një kanal që komplikon edhe më tej gjërat. Unë kisha për të prerë nga të dy skajet e çdo anë drejt mes të anën e deri trajtojë e gërshërë goditi paketimit dhe pastaj pjesën e mbetur të shqyej off. Plastike është disi e ashpër shumë e cila pengon procesin e prerjes.

Pra, çfarë është pika ime… në “bushtër” në lidhje me sa e vështirë është jeta ime? Nuk, por më tepër për të theksoj një mundësi për ju shpikësit të pavarur për përmirësimin e paketimit ekzistuese. Ky është një shembull i një “Problemi përditshme” hasur nga miliona njerëz. Mund ta imagjinoni se sa njeriu-orë (ose grua-orë) janë të humbur çdo vit duke përdorur këtë paketimit? Kjo është lloji i problemit (në fakt një mundësi për të përmirësuar diçka shpikësit me një potencial të provuar treg të madh – miliona e paketave në raftet dyqan) ju nuk keni nevojë të jetë një inxhinier ose kanë një PhD. për të zgjidhur problemin.

Çfarë përmirësime do të jetë e dëshirueshme? Mirë, paketimit duhet të jenë të sigurtë në dyqane kështu që askush nuk mund të hapur dhe vjedhin relativisht të vogël (lehtësisht pocketable) kamera ende relativisht e lehtë për të hapur pas blerjes së produktit dhe duke marrë atë në shtëpi. Kjo është përmirësimi nevojshme. Ju mund të mendoni për nevojat tuaja si një konsumator dhe të imagjinojmë nevojat e tregtarët me shumicë / pakicë.

Megjithatë, disa tanishme (më pak i dukshëm) tiparet e paketimit duhet të ruhet. Kjo është ajo ku një kërkim në Internet mund të “mbush” disa nga detajet që një inxhinier si unë është trajnuar për të bërë. Paketimi duhet të jetë bërë e materialeve me kosto të ulët (e.g. plastike të qartë fletë) që lejon prodhimin (vakum formimin) on derdhur pajisjet e automatizuar paketë. Paketimi duhet të jetë i përdorshëm me pajisje paketimi aktuale (me modifikimet minimale) për paketën automatikisht dhe vulë kamera dhe pjesë të lidhura aty. Paketimit duhet të shikojmë të mirë të konsumatorëve dhe të jenë të dyja hangable nga grepa ekranit dhe të jenë në gjendje të qëndrojnë deri në raftet dyqan. Paketimit gjithashtu duhet të jetë të paktën gjysmë-të ngurtë për të lejuar stacking në kuti për të anijeve dhe për të mbrojtur kamera. E gjithë kjo mund të gjenden në internet duke bërë disa kërkime mbi paketimin e elektronike për të shfaqur me pakicë dhe shitje.

Kjo është një mundësi kryeministër: 1) nuk duket të jetë një nevojë reale për paketimin e përmirësuar të produkteve me pakicë elektronike siç është treguar shumë lehtë (një treg të provuar për produktin); 2) ju nuk keni nevojë të jetë një inxhinier apo një PhD. për të punuar në këtë problem pasi ajo nuk është një produkt i komplikuar; 3) dhënat e nevojshme sfond është gjetur lehtësisht duke bërë një hulumtim pak në internet; 4) prototipa mund të bëhet duke përdorur inexpensively bukur prej druri dhe një makinë vakum formimin; dhe 5) shitjen e paketimit tuaj përmirësuar për prodhuesit është e mundshme një të shitur relativisht e lehtë në qoftë se ju tregoni atyre të mirat (ata duan për të ndihmuar konsumatorët nëse është e pak ose pa kosto shtesë për ta).

Mirë, qe eshte nje mbyllur per sot! Meqë ra fjala, Kamera Flip Video really works great! Ajo është kompakt, lehtë për t'u përdorur, vetëfunksionues, dhe është me çmime të arsyeshme (varet nga cili model ju merrni). Ajo dhënat për një orë në të ngurta-shtet kujtesës dhe shkarkime videot direkt përmes USB portit në kompjuterin tuaj. I përdorur atë sot për të regjistruar Alex parrots tim dhe Sebastian. Ata me të vërtetë “hmmed it up” për kamera dhe unë jam duke shkuar të ngarkoj video për Facebook faqen time. Ju mund të shikoni modelet e ndryshme kamera në Amazon.com:

Të fala,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

paketa plastike internet konsulentëve Shahar boyanan nashlah boyanan video kamera flip buzzbooster.com video incizime internet aparat fotografik pajisjet elektronike paketim Shpikësit e pavarur mundësi për shpikësit Potenciali i tregut raftet dyqan Inxhinierë tregtarët me shumicë shitësit kërkim në internet prodhim pajisje paketimi Hulumtimi internet paketimin e elektronike përmirësuara me pakicë paketimin e produkteve elektronike sfondi informacion prototypes molds druri makina vakum formimin Prodhuesit Përfitimet kamera flip