Komunikoni me shokët shpikësit nga e gjithë bota në Nju jonë Forumi i Pavarur shpikësit!

Unë kam kërkuar për të ngritur një forum të rregullt (më tepër sesa një blog) ku Shpikësit e pavarur nga e gjithë bota mund të ndajnë eksperiencat e tyre dhe marketingun e patenting shpikje e tyre ose ide të reja të produktit. Mirë, ajo është në fund këtu.

Forumi është gjuhë në të dyja fund të përparme (Postime shikimin) dhe në fund mbrapa (llogarinë tuaj për të bërë postimet) kështu që ju mund të bisedoni me shpikësit nga e gjithë bota në gjuhët e tyre amtare!

Për të parë mesazhet në fund para në ndonjë nga 42 Gjuhë, thjesht klikoni mbi drop-down menu në këndin e majtë të çdo faqe web e forumit. Ju mund të vendosur gjuhën në fund mbrapa, kur ju regjistroheni si përdorues i ri.

Shpikësit janë pionierë… kështu që të jetë në mesin e parë për të nënshkruar dhe të postoni në Forumin e Pavarur shpikësit tonë.

Sign up për tonë Pavarur Shpikësit Forum nga klikuar këtu.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Jetë i sigurt për të më lejoni të dini se çfarë tema diskutimi dhe kategoritë që ju do të donte të: Forum@InventionPatenting.com.

Add to Technorati Favorites

Shpikësit bashkëveprojnë me Shpikësit Shpikësit e pavarur shpikësit forum forumi Shpikësit e pavarur patenting Shpikje Shpikje Marketing ide të reja të produktit shumëgjuhësh shumëgjuhëshe forum Gjuhë amtare inventionpatenting.com

Notebook humbur shpikësi dhe “Patenta të varfërit”… Oh ime!

Kohët e fundit kam marrë një pyetje nga një shpikës i pavarur si veten i cili ballafaqohet me një situatë në dukje të rëndë dhe nuk di të bëjë në lidhje me të.

Ajo ka qenë shpikur për disa vite dhe mbahen notebook një shpikës dhe “patentat njeriut të varfër” por ato gabuar. Në rast se ju nuk e dini se çfarë patentë një njeri i varfër është… se është vendi ku shpikësi vë një letër-dhe skica (quajtur një zbulimi) e shpikjes së tyre në një zarf dhe et atë për veten. Zarfi i vulosur me vulën postare ende mbahet nga shpikësi për gjoja të siguruar një formë e mbrojtjes ligjore për shpikje dhe shpikësi.

Ajo është e shqetësuar se shpikje e saj do të jetë vjedhur nga dikush gjetur fletoren ose me ndonjë nga disa kompani për të cilën ajo ka dërguar së fundmi deklarimet e shpikjeve të saj, ajo nuk ka “provë” ajo kishte shpikur ata. Ajo pyet veten nëse ka ndonjë gjë që ajo mund të bëjmë për të mbrojtur veten si ajo llogaritet në ato shpikje për jetesën e saj në të ardhmen.

Përgjigja ime ndaj saj është që patenta e të varfërit është një”legjenda urbane” dhe është i pavlefshëm në ofrimin e ndonjë mbrojtje për shpikësit një shpikjet e tyre. Gjithashtu, ndërsa notebook shpikësi saj ishte një kujtesë e mirë nga detajet e shpikjeve të saj të ndryshme, ajo nuk ofron mbrojtje për shpikje të saj apo të saj pasi ajo nuk ishte noterizuar ose dëshmitar.

Më tepër, Shpikësit duhet të mbani notebook një shpikës i bërë nga një fletore lidhur përgjithmonë, lloji në të cilën ju nuk mund të shtoni faqet e as nuk mund ta hiqni faqet pa qenë e qartë se një faqe u hoq. Të fletoret më të mira janë rreth 1/4 inch trasha me 8-1/2 nga 11 faqet inç në dispozicion në ndonjë nga dyqane të mëdha të furnizimit me zyra të tilla si Staples ose Zyra depo.

Të bëjë skica, shkruani një përshkrim të, dhe të përhershme zam ndonjë foto që ju keni marrë për shpikjen tuaj(s) në faqet e. Përdorni një faqe të re për fillimin e çdo shpikje të re. Rresht numrin e faqeve në fund dhe kanë fletore noterizuar në faqen e fundit ju keni përdorur. Ju mund të keni atë noterizuar në bankën tuaj lokale nga një noter publik, e cila është zakonisht një shërbim falas.

Ju mund të përdorni faqet e mbetura fletore me skemë dhe të përshkruajnë shpikje tjera ose përmirësime në shpikjet ekzistuese që ju të dalë me. Kanë fletoren tuaj noterizuar në faqe të re të fundit ju keni përdorur çdo herë që bëni një përditësim të rëndësishëm për fletoren tuaj (i.e. Kur ju shtoni një shpikje të re ose një përmirësim të rëndësishëm për një shpikje ekzistuese).

Pse ju duhet të mbani notebook një shpikës të? Mirë, lejon të jetë i qartë… kjo nuk është një kërkesë për patentë dhe shpikje juaj nuk është “patentë në pritje”. Më tepër, notebook një shpikës ka një përdorim të kufizuar në mënyrë rigoroze… si dëshmi të datës tuaj të konceptimit të shpikjes tuaj(s), por vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA). Kjo është për shkak se në SHBA, ju duhet të jetë një shpikës për të marrë një patentë të vlefshme dhe në qoftë se ka një mosmarrëveshje se kush është shpikësi i parë, U.S. Zyra e Patentave e pranon dëshminë e inventorship tilla si fletore shpikës noterizuar e (por jo patentat njeriun tuaj të varfër).

Vini re gjithashtu se ju nuk mund të “backdate” notebook shpikësi tuaj kur ju fillimisht konceptuar shpikje tuaj(s)… ju merrni vetëm datën e noterizimin si provë e datës së konceptimit të shpikjes tuaj(s).

Përndryshe për noterizimin, ju mund të keni notebook shpikësi suaj nënshkruar dhe me datë (dëshmitarë) nga dy njerëz, mundësisht njerëz të cilët nuk kanë asnjë interes monetare ose të tjera në shpikjen tuaj(s).

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” me një çmim të arsyeshëm duke parashtruar një Aplikimi për patentim të përkohshëm.

Add to Technorati Favorites

patentat njeriut notebook shpikësi i varfër trillues Shpikësit shkruaj-ups shpikje shpikje e skicon shpjeguese shpikje Shpikjet Shpalosjet e ligjore për mbrojtjen e shpikjeve legjenda urbane Mbrojtja për shpikësit shpikjet skemë përshkruajnë inovacionet përmirësime në shpikjet ekzistuese shpikje të reja aplikacione patentë patentë në pritje Data e patentave të vlefshme shpikësit konceptim para na. Zyra e Patentave prova e inventorship konceptuar shpikje

Çfarë është Juaj “Loja shpikje Plani”?

Unë. Parathënie

Shumica e shpikësit të reja kanë asnjë ide se çfarë të bëjë me idenë e tyre… dhe me të drejtë kështu! Kjo është territor i ri se shpikësit edhe përvojë dhe kompanitë e “luftoj me” për të prodhuar rezultatin e tyre dëshirë (e.g bëni të holla maksimale, mbrojë aktuale linjë produktin e tyre, përjashton një linjë produktesh nga konkurrentët).

Së pari, mendojnë rreth qëllimit tuaj për idenë tuaj, pastaj të marrë parasysh ekspertizën që ju sjellin në tavolinë (ose të kenë qasje në). Për shembull, duke u përpjekur për të filluar një strukturë prodhuese për të prodhuar produkte të bazuar në idenë tuaj mund të jetë brenda sferës së mundësive për një menaxher bimore kalitur apo inxhinier prodhimit, por jo për person mesatar.

Në të vërtetë, duke filluar kompaninë tuaj të parë është një punë me kohë të plotë në vetvete (e.g. Shkresa federale dhe shtetërore, ngritjen korporatë, gjetjen e një vendndodhje biznesi, ka produkte të dizajnuara) madje edhe kur keni sfond nevojshme. Këtu është një mostër e vendimeve të ju mund të bëni të bazuar në qëllimet tuaja, ose “fazë e fundit të luftës”.


II. Cila është loja juaj (i.e. Çfarë jeni duke u përpjekur për të përmbushur)?

1. Shitet gjitha të drejtat e mia në idenë time për një kompani të madhe dhe të bëhet me të.

Një. Zgjedhja më e mirë:

Have a kërko profesionale patentë bëhet me shkrim mendimin patentueshmerise për të përcaktuar: 1) nëse një patentë ka të ngjarë të jetë lëshuar në idenë tuaj; dhe 2) si të gjerë mbulimi i patentës që çështjet të ngjarë të jetë (dmth. vlera të ngjarë të idesë tuaj).

Paraqesë një patentë shërbimeve aplikimit Dhe kompanitë qasja pasi keni marrë një veprimi i parë Zyrën nga SHBA. Patentave dhe Zyra Tregtare (Pat) kështu që ju mund të tregojnë kompanitë: 1) se një patentë ka të ngjarë të jetë lëshuar në idenë tuaj; dhe 2) si të gjerë mbulimi i patentës që çështjet të ngjarë të jetë (dmth. vlera të ngjarë të idesë tuaj).

– Jetë i sigurt për të diskutuar pasojat e “zbulimi publik” me një avokat patentë dhe përdorimin e duhur të një “konfidencialiteti / jo të konkurrojnë (CNC) Marrëveshja para se të diskutuar idenë tuaj me ndonjë person apo kompani.

B. Zgjedhja më e mirë:

Have a kërko profesionale patentë bërë për qëllimet e përshkruara më lart.

Paraqesë një Aplikimi për patentim të përkohshëm Dhe kompanitë qasje me mendimin patentueshmerise në dorë kështu që ju mund të tregojnë kompanitë siç përshkruhet më sipër.

– Jetë i sigurt për të ndjekur deri Aplikimi për patentim të përkohshëm me një patentë shërbimeve aplikimit brenda një viti që pretendon prioritet të aplikimit për patentim të përkohshëm të mbajë data e dorëzimit.

– Jetë i sigurt për të diskutuar pasojat e “zbulimi publik” dhe përdorimi i një marrëveshjeje CNC me nje avokat patentë siç përshkruhet më sipër.

C. Zgjedhja më e mirë:

Paraqesë një Aplikimi për patentim të përkohshëm dhe jo kompanitë qasje të verbër ditur atë që ju keni për të shitur.

– Jetë i sigurt për të ndjekur zbatimin e dispozitave patentë me një kërkesë për patentë shërbimeve brenda një viti që pretendon prioritet i aplikimit për patentim të përkohshëm të mbajë data e dorëzimit.

– Jetë i sigurt për të diskutuar pasojat e “zbulimi publik” dhe përdorimi i një marrëveshjeje CNC me nje avokat patentë siç përshkruhet më sipër.

D. Zgjedhja më e mirë:

Kompanitë Qasja verbër duke mos ditur se çfarë keni për të shitur.

– Jetë i sigurt për të diskutuar pasojat e “zbulimi publik” dhe përdorimi i një marrëveshjeje CNC me nje avokat patentë siç përshkruhet më sipër.


2. Një ose më shumë License kompanitë për të prodhuar dhe shitur produkte të bazuar në idenë time dhe të mbledhë pagesat periodike (honorare) bazuar në numrin dhe vlerën e produkteve të shitura (plus shuma tjetër negociuar petë dhe pagesat minimale të familjes mbretërore).

Një. Zgjedhja më e mirë:

Have a kërko profesionale patentë bëhet me shkrim mendimin patentueshmerise për të përcaktuar: 1) nëse një patentë ka të ngjarë të jetë lëshuar në idenë tuaj; dhe 2) si të gjerë mbulimi i patentës që çështjet të ngjarë të jetë (dmth. vlera të ngjarë të idesë tuaj).

Paraqesë një patentë shërbimeve aplikimit Dhe kompanitë qasja pasi keni marrë një Njoftim Allowance duke deklaruar se një patentë do të lëshojë në idenë tuaj.

– Jetë i sigurt për të diskutuar mbulimin e patentë tuaj avokati juaj patentë. Ju duhet të bëni këtë përmes pendency gjithë e aplikimit tuaj patentë kështu që ju e dini nëse është i vlefshëm për të vazhduar procesin e patenting).

– Jetë i sigurt për të diskutuar idenë tuaj me një marketing ose specialist tjetër në industrinë e zbatueshëm për të përcaktuar vlerën e idesë tuaj në treg.

– Jetë i sigurt për të diskutuar pasojat e “zbulimi publik” dhe përdorimi i një marrëveshjeje CNC me nje avokat patentë siç përshkruhet më sipër.


3. Prodhimi (ose kanë prodhuar) dhe shesin produktet e vetë të bazuar në idenë time.

Një. Një Choice:

Shënim – kurs ju merrni është shumë e ndryshueshme bazuar në qëllimet tuaja afariste – diskutuar rrethanat tuaja të veçanta me një avokat patentë dhe profesionistët e duhura të biznesit:

Have a kërko profesionale patentë bëhet me shkrim mendimin patentueshmerise për të përcaktuar: 1) nëse një patentë ka të ngjarë të jetë lëshuar në idenë tuaj; dhe 2) si të gjerë mbulimi i patentës që çështjet të ngjarë të jetë (dmth. vlera të ngjarë të idesë tuaj).

Paraqesë një patentë shërbimeve aplikimit dhe nuk bëni ndonjë investime të konsiderueshme të parave deri sa ju të marrë një veprimi i parë Zyrën nga USPTO kështu që ju mund të vlerësojë: 1) nëse një patentë ka të ngjarë të jetë lëshuar në idenë tuaj; dhe 2) si të gjerë mbulimi i patentës që çështjet të ngjarë të jetë (dmth. vlera të ngjarë të idesë tuaj).

– Jetë i sigurt për të diskutuar pasojat e “zbulimi publik” me një avokat patentë dhe përdorimin e duhur të një “konfidencialiteti / jo të konkurrojnë (CNC) Marrëveshja para se të diskutuar idenë tuaj me ndonjë person apo kompani.

B. Një tjetër zgjedhje:

Have a kërko profesionale patentë bërë për qëllimet e përshkruara më lart.

Paraqesë një Aplikimi për patentim të përkohshëm dhe të jenë të kujdesshëm në marrjen e ndonjë investime të konsiderueshme të parave deri sa ju të paraqesë një patentë shërbimeve aplikimit dhe kanë marrë një veprimi i parë Zyrën nga USPTO për qëllime të përshkruara më lart. Dukshëm shënojë produkte të bazuar në idenë tuaj “Patent Pending” ose “Patent aplikuar për”. Kjo mund të dekurajojë konkurrentëve nga kopjimi produktin tuaj deri sa ju mund të marrë një patentë në të ardhmen.

– Jetë i sigurt për të ndjekur deri Aplikimi për patentim të përkohshëm me një patentë shërbimeve aplikimit brenda një viti që pretendon prioritet të aplikimit për patentim të përkohshëm të mbajë data e dorëzimit.

– Jetë i sigurt për të diskutuar ramfications e “zbulimi publik” dhe përdorimi i një marrëveshjeje CNC me nje avokat patentë siç përshkruhet më sipër.

Unë shpresoj se kjo ju jep disa ide se si të vazhdohet me komercializimin dhe duke e bërë të holla nga shpikje tuaj.

Add to Technorati Favorites

Loja shpikje plan Shpikësit Defend linjë produktesh përjashtojë konkurrentët e qëllimeve të reja të linjës produktit për idenë tuaj Struktura e prodhimit prodhojnë produkte menaxher bimore duke filluar nga federal kompani shkresa shtetërore shkresa ngritjen korporatë Vendndodhja e biznesit produkte të dizajnuara Loja e fundit fazë e fundit të luftës kërko profesionale patentë kërko patentë Opinioni PATENTUESHMËRIA patentë të lëshuar mbulimin e vlerës së shërbimeve patentë aplikimet ideore patentave patentë të shërbimeve aplikacione patentë Patenta Çështjet patentë zbulimi publik avokati patent konfidencialiteti / jo të konkurrojnë marrëveshje konfidencialiteti marrëveshje të konkurrojnë jo marrëveshje e përkohshme aplikimet për patentë pretendon prioritare patenta provizore Data e dorëzimit qasja kompanitë verbër pretendojnë kompanitë prioritare licencës prodhojnë produkte shesin produktet Pagesat periodike honorare Numri i produkteve të shitura në vlerën e produkteve shiten pagesa fikse pagesat minimale privilegjuese shkrim, mendimin patentimin e Patentave idenë tuaj Çështjet patentë Vlera e dosjes idea një kërkesë për patentë njoftim ndihmë avokati patent aplikacione patentë Procesi i patenting diskutuar idenë tuaj specialist marketingu Vlera e produkteve të prodhuar ide të ketë produkte të prodhuara shesin produktet objektivat e biznesit profesionistëve të biznesit Vlera e idesë tuaj Investimet e parave patentë në pritje patentë aplikuar për dekurajojnë konkurrentët kopjimi produktin komercializimin shpikje e bërë të holla nga shpikje

Duke shpresuar Kërkesa juaj Patent Merr Publikuar Shpejt… Mendoni përsëri!

Kam marrë një pyetje sot nga një shpikës i pavarur si veten i cili është duke shpresuar që të ketë publikimin e tij Aplikimi për patentim brenda disa javësh. Ai gjithashtu tregon se shpikja e tij mund të jetë si një protectable “tregti të fshehtë” (interpretohet si nga mua).

Mirë, Unë ndoshta nuk do të postoj këtë pyetje dhe përgjigje me përjashtim të faktit që kam marrë të njëjtën pyetje para.

Unë mendoj se shpikësit janë të shqetësuar për të parë progres në procesin e patenting shumë herë gjatë. Publikimi i aplikimit të tyre patentë është diçka “i prekshëm” për ta për të ul receptorin e telefonit mbi.

Në rast se ju nuk e dini se çfarë jam duke folur rreth, Aplikimet për patentim të dorëzuara në pothuajse çdo vend të botës janë të publikuara 18 (tetëmbëdhjetë) muaj pas “data e prioritetit” (një kërkesë për patentë mund të pretendojnë prioritet i një aplikim më parë bashkë-pritje të patent një kohën e dorëzimit) e aplikimit për patentim për të gjithë botën për të parë.

Ky publikim është automatike nëse ju “zgjedhin nga” paraqitjen e aplikacione patentë të huaj në bazë të aplikimit për patent në kohën e dorëzimit të aplikimit për patentim.

Zgjedhur nga më tallash metali të ardhmen e huaj nuk është bërë zakonisht si shpikësit zakonisht duan të “mbajtur opsionet e tyre të hapur” për paraqitjen e aplikacione patentë të huaj. Për shembull, edhe pse një shpikës di se ai / ajo nuk ka shumën më të madhe parash për të paraqitur dhe për të marrë patenta në të gjitha vendet e dëshiruara, ai / ajo është i ditur të mjaftueshme për të dini se ruajtja e të drejtë të paraqesë patentat e huaj (duke mos zgjedhur nga tallash metali të huaj dhe jo para kohe publikisht të njohura shpikje) mund të jenë ekonomikisht të vlefshme, thonë se për shembull një kompani ndërkombëtare më pas vjen së bashku që do të paguajë “big bucks” për shpikjen tuaj, nëse ata ende mund të patentë atë në vendet forein ku tregjet e tyre janë të vendosura.

Aplikacionet e tilla të huaja patentë (ose një Traktati i Bashkëpunimit për Patentat Aplikimi – diskutoni me avokatin tuaj patentë) janë paraqitur zakonisht brenda periudhës njëvjeçare pas dorëzimit të aplikimit fillestar patentë për të kërkuar prioritet të saj në bazë të Traktatit të Parisit (jo-traktat vendet duhet të dorëzohen në para një deklarimi publik që të ketë një çështje të zbatueshme patentë – diskutojë me avokatin yor patentë).

Shpikësit zakonisht depozitojnë kërkesa të huaj patentë në ato vende ku ata: 1) doni të përjashtojë konkurrentët (i.e. tregjet kryesore për shpikjet e tyre – përfshirë aty ku ata duan të licencës shpikje e tyre; dhe 2) doni të parandaluar prodhimin e shpikjes së tyre nga të tjerët (e.g. Kinë).

Zgjedhur nga apo dështimin për të paraqitur para një “zbulimi publik” i shpikjes së tyre (të tilla si reklamat produktit apo publikimit të aplikimit për patentim të tyre) do të prish aftësinë tuaj për të marrë një patentë të vlefshme në vende të ndryshme të huaja.

Përveç kësaj, Konkurrentët e tashmja dhe e ardhmja mund të shikoni kërkesën tuaj patent të cilat sipas ligjit duhet të përfshijë si shpikje juaj punon dhe mënyra më e mirë për të bërë atë (the “Mënyra më e mirë” ose mënyrë për të praktikuar shpikje tuaj).

Shtrirja e mbulimit e dëshiruar tuaj patentë është zbuluar edhe që pretendimet (frazeologji juridike e shpikjes tuaj) është botuar. Prandaj, konkurrentët tuaj mund të merrni informacion të vlefshëm konkurrues në lidhje me shpikjen tuaj.

Si një shpikës, në kohën e publikimit të aplikimit tuaj, shpresojmë se ju jeni në një pozitë të mirë të biznesit konkurrues që ka:

1) Paraqitur ndonjë aplikacione patentë të huaj (ose një aplikim PCT) keni dëshirë;

2) Një kërko patentë me një të favorshme Mendimi me shkrim PATENTUESHMËRIA (bërë para se të paraqesë fillestare aplikimin tuaj patentë) kështu që ju keni një ide të arsyeshme të fushës së mbrojtjes dhe se një patentë e vlerës ekonomike do të lëshojë; dhe 3) ju keni produkte të bazuar në tregun tuaj shpikje testuar dhe as të gatshëm për të shitur apo tashmë në treg (diskutuar pasojat e saj me avokatin tuaj patentë).

Një keqkuptim i zakonshëm nga shpikësit është se ju duhet të keni një patentë të lëshuar para marketingun e produkteve të bazuar në shpikjen tuaj. Në të vërtetë, ju keni nevojë për të diskutuar këtë çështje me avokatin tuaj patentë deri para-, e cila përfshin nën-çështjet e:

1) publikisht zbulimin shpikje tuaj; dhe
2) cenuar (shkelur) patentë dikujt.

Vini re se edhe kur ju të merrni një patentë të lëshuar në shpikjen tuaj, ju ende mund të shkelë patentë dikujt tjetër dhe kanë nevojë për të dscuss këtë çështje me avokatin tuaj patentë.

Më në fund, ka diçka që quhet një “tregti të fshehtë” e cila është një tjetër mënyrë për të mbrojtur idetë të cilat nuk janë lehtësisht të “kundërt engineered”. Kjo përfshin si për të bërë pije të buta, proceset për t'i bërë produktet, dhe si, por është përtej fushëveprimit të këtij postimi. Kjo është diçka që ju duhet të diskutojë deri para-me avokatin tuaj patentë para për paraqitjen fillestare aplikimin tuaj patentë.

Është e vështirë për të mbajtur një sekret tregtar si një sekret nëse jeni të dorëzojë një kërkesë për patentë zbuloj atë që është botuar më pas për të gjithë botën për të parë! Megjithatë, ju mund të patent një produkt bërë duke përdorur një proces që është mbajtur si sekret tregtar. Avantazhi është se ndryshe nga patentat në të cilën ju të merrni një “monopoli” në shpikjen tuaj për një periudhë të fundme të kohës, sekretet tregtare zgjasin për aq kohë sa ato mbahen të fshehta.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në à ¢ â, ¬ Å "Patentë pendingà ¢ â, ¬  në një çmim të arsyeshëm në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

Shpikësit e pavarur protectable sekretet tregtare Shpikësit patenting procesin publikim data e prioritetit Prioritet pretendojnë bashkë-pritje patentë aplikimit aplikacione patentë të huaj tallash metali të huaj Patenta Vendet fotografi patentat e huaj publikisht të ditur ekonomikisht të vlefshme kompani ndërkombëtare patentë në vendet forein Tregjet patentë bashkëpunim traktat PCT avokati patent fillestare të aplikimit për patentim paris traktat jo-traktateve vendet zbulimi publik zbatueshme patentë përjashtojë konkurrentët kryesor tregjet e licencës shpikje të parandaluar prodhimit Kinë reklamat produkt publikimit të aplikacionit për patentë patentë të vlefshme vendet e huaja Konkurrentët si shpikje punon fushëveprimin më të mirë në mënyrën e mbulimit patentë Pretendimet Informacioni konkurrues Pozicioni biznesit fotografi aplikacione patentë të huaj PCT aplikimit Mendimi PATENTUESHMËRIA Shtrirja e mbrojtjes Vlera ekonomike produkteve të bazuar mbi tregun e testuar shpikje patentë të lëshuar marketingun e produkteve publikisht zbulimin shpikje tuaj cenuar patentë cenojnë patentën tregti të fshehtë kundërt inxhinier Dosja e aplikimit patentë patentë një produkt proces monopoli brian r rayve brian rayve

A kam nevojë për një nënshkruar marrëveshje konfidencialiteti / Jo-të konkurruar me avokatin tim për Patentim?

Kam marrë një pyetje nga një shpikës i pavarur si veten pyesin nëse ajo ka nevojë për një marrëveshje të nënshkruar konfidencialiteti / jo-të konkurruar me avokatin e saj patentë para se të zbulohen shpikjen e saj.

Mirë, avokatët (licencuar nga Shoqata e Avokatëve të Shtetit) si dhe avokatët patentë (licencuar përveç kësaj nga U.S. Patentave dhe Zyra Tregtare – Pat) janë të lidhur përkatësisht nga shoqata shtetërore e avokatëve dhe rregullat etike USPTO. Këto rregulla etike zakonisht detyrojnë avokatët dhe avokatët patentë për të mbajtur çështjet e klientit të tyre dhe klientit të ardhshëm (e.g. një jo-kosto konsultim fillestar) sekret. Prandaj, ky nënshkruar konfidencialiteti / jo-të konkurrojnë marrëveshje nuk është e nevojshme në mënyrë tipike.

Pasi një avokat zyrtarisht merr një personi si një klient, aty zakonisht do të jetë një marrëveshje formale Angazhimi nënshkruar mes dy partive që mbulon fushën e angazhimit të avokati (punë), konfidencialiteti, dhe çështje të tjera të tilla. Megjithatë, një avokat patentë duhet të jenë të gatshëm për të nënshkruar një marrëveshje konfidencialiteti / jo-të konkurruar para se të diskutuar rastin tuaj nëse kjo ju bën të ndjeheni më mirë. Nëse nuk, të gjetur një avokat patentë të cilët do të nënshkruajnë një.

Agjentët patentë janë jo-avokatët të cilët janë të licencuara nga USPTO për të marrë pjesë për patentë (nuk trademark) çështje para Pat si të përgatisë dhe dorëzojë aplikacionet patentë, ndjekur penalisht ato të lëshimit, dhe post-lëshimi çështje të tilla si tarifat agjentëve të mirëmbajtjes për Patentim nuk mund të marrë pjesë në licencim (Kontrata shtet ligj), marka tregtare (Ligji shtetëror trademark), ose të marrë pjesë në detyra të tjera ligjore të cilat kërkojnë një avokat. Agjentët e patentë janë të lidhura me të njëjtat rregulla USPTO etike janë si avokatët patentë dhe kështu zakonisht nuk kërkojnë sekretin e nënshkruar / jo-të konkurruar marrëveshje nëse nuk ju bën të ndjeheni më mirë. Ju mund të dëshironi një marrëveshje të ngjashme me një marrëveshje angazhimin qe avokatët të përdorni anyways.

Vini re se vetëm për shkak se një avokat, avokati patent, ose patentë agjent është e licencuar nuk do të thotë se ata kanë aftësitë që ju kërkojnë për të marrë punë të bërë. Ajo thjesht do të thotë se ata kanë kaluar një “Kërkesat minimale testi” (i.e. zbatueshme Bar Shtetit provimin dhe / ose provimin Pat Bar). Ndërsa avokatët e reja, avokatët patentë, dhe agjentët e patentë janë të dashur për (nga kërkesat e tyre të licencimit) të kërkojë dhe të jetë nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat me përvojë apo agjent patentë, të jetë i sigurt për të kërkuar nivelin e tyre përvojë dhe numrin e kërkesave për patenta që ata kanë me shkrim para përdorimit të tyre. Gjithashtu vini re se ata duhet të kenë qenë të trajnuar për 2-3 vjet nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat patent përvojë ose agjent i pastërvitur Një avokat ose patentë patentë agjent i që ka shkruar një shumë të kërkesave për patenta ndoshta ka shkruar një shumë të Junk (patentat se çështja do të jetë jashtëzakonisht i ngushtë në uch fushëveprimi se ajo nuk mbulon produktet konkurrenti dhe / ose nuk do të mbajnë deri në gjykatë kur ju padisë dikë për shkelje të patentave).

Për ligjin e shtetit të tilla si licencimin shpikje tuaj, formuar një shoqëri, ose paraqitjen e një markë federale ose shtetërore, të jetë i sigurt që të konsultoheni me një avokat në gjendjen tuaj (ose në shtetin i cili është ligj që ju doni të aplikoni). Telefononi Odës së Avokatëve të Shtetit tuaj, nëse keni nevojë për një rekomandim avokat. Avokatët janë vetëm të njohur me të dhe të licencuar për të ushtruar ligjin e shtetit(s) në të cilën ata janë të licencuara.

Një avokat ose patentë patentë agjent mund të ushtrojë ligjin patentë para USPTO pavarësisht se ku në botë jetojnë. Vini re se çdo vend (dhe grupit të traktatit të) Testet dhe licencat avokatët e veta patentë / agjentë. Shih artikullin tim “A Ka Vetëm Një Zyra e Patentave – Një Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës?”.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” në një çmim të arsyeshëm në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

marrëveshje konfidencialiteti jo të konkurrojnë marrëveshje avokati patent shpikësi i pavarur zbulojë shpikje avokatët shoqata shtetërore e avokatëve u.s. patentë dhe zyra trademark Pat Rregullat etike konsultimi fillestar sekret marrëveshje angazhimin konfidencialiteti Agjentët patentë Patenta marka tregtare aplikacione patentë penalisht për post-dhënje dhënje çështjet Tarifat e mirëmbajtjes Licencimi Kontrata shtet ligj shtetëror trademark ligj etik rregullat e shtetit bar provim bar Pat provim licencimin shpikje tuaj duke formuar një marka federale korporatës marka tregtare shtetërore Grupi traktat

A Ka Vetëm Një Zyra e Patentave – Një Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës?

Kam marrë një pyetje nga një shpikës i pavarur si veten në Mbretërinë e Bashkuar në thelb pyetur “nëse organi i vetëm patentë është U.S. Patentave dhe Zyra Tregtare (Pat) në Shtetet e Bashkuara?”.

Mirë, Përgjigja ime është se është se çdo vend ka një patentë zyrën e saj për të pranuar kërkesat patentë për atë vend dhe që lëshon patenta për atë vend. Ju merrni të drejtave të patentës vetëm në ato vende ku ju keni një patentë të lëshuar ose në një vend traktat në të cilin ju regjistroheni tuaj patentë traktat siç shpjegohet më poshtë.

Prandaj, ju mund të paraqesin aplikimet individuale patentë me Zyrën e Patentave në secilin vend në të cilin mbrojtja patentë është e dëshiruar (e.g. ndalem, postë, Shërbimi korrier, ose elektronike në varësi të zyrës së patentave të veçantë).

Alternativ, ka edhe disa traktate patentë të cilat lejojnë paraqitjen e një kërkese për patentë të vetme për të gjitha vendet anëtare. Për shembull, një shpikës (kudo në botë) mund të paraqesin kërkesat individuale patentë në Bashkimin Evropian ndryshme (BE) vende dhe individualisht penalisht ata që të lëshimit si patente. Avantazh – Nëse ju nuk merrni një patentë në një vend, ju mund të merrni një në një vend tjetër. Dëm – kosto për të ndjekur penalisht dhe tarifat e qeverisë për të marrë patentat veçanta.

BE-ja gjithashtu ka një nga këto traktate patentë që lejon paraqitjen e një aplikim të vetëm të BE-së Patentave. Ajo është shumë më e shtrenjtë do të ngrejë shumë se një në një vend të vetëm, por nuk është vetëm një kërkesë për të ndjekur penalisht për dhënien si një patentë. Ju pastaj të paguajë një tarifë relativisht të ulët për të regjistruar patentë në ato vende të BE-në të cilën ju doni patentë të jenë të zbatueshme. Avantazh – Vetëm një kërkesë për të ndjekur penalisht për dhënien si një patentë. Disavantazhet – Shtrenjtë të paraqesë. Ju keni “të gjitha vezët në një shportë” kështu që duke marrë një patentë të regjistrohen në të gjitha vendet e BE-së është e dëshiruar tuaj varet nga ne aplikimin.

Kontaktoni një avokat patentë në çdo vend ku mbrojtja patentë është e dëshiruar për paraqitjen e aplikacioneve individuale patentë në ato vende. Kontaktoni një avokat patentë traktat të tillë si një avokat Patent BE-së për paraqitjen e një kërkese për patentë të BE.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” në një çmim të arsyeshëm në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

Zyra e Patentave Shtetet e Bashkuara Shpikësit e pavarur Angli u.s. Zyra e Patentave u.s. Zyra e Patentave u.s. patentë dhe zyra trademark aplikacione patentë çështje patentave drejtat patentë lëshuara fotografi aplikacione patentë patentë mbushnin aplikimet individuale patentë Mbrojtja patentë traktateve patentë paraqitjen aplikacione patentë Vendet anëtare Shpikësit aplikimet individuale patentë Bashkimi Europian eu Vendet e BE individualisht penalisht patentë lëshimin patentës në tarifat qeveria e vendit Patenta patentë traktati i BE-aplikacione patentë të vetme vendin ndjekur penalisht për lëshimin patentë regjistrin e patentës Vendi eu i detyrueshëm regjistruar patentë të regjistrohen në vendet e dëshiruara avokati patent Mbrojtja patentë paraqitjen e aplikacione patentë traktati avokat patentë eu patentë avokat be patentë aplikimit be patentë brian r. rayve inventionpatenting patenting shpikje inventionpatenting.com patentë shpikje patentë në pritje fotografinë çmim të arsyeshëm një kërkesë për patentë

A kam nevojë për një prototip të shpikjes mia apo ide të reja Produkt Para Paraqitjen e një kërkese për patentë?

Kam marrë një pyetje sot nga një shpikës i pavarur si veten pyetur “Unë kam një shpikje. Çfarë duhet të bëj të parë, mund ta bëjë një prototip pastaj patentë atë? Nëse është kështu unë do të duhet të ketë ndihmë me disa pjesë të. A ka kompani atje për të ndihmuar me pjesë për të bërë prototip?”.

Mirë, Përgjigja ime është se ju duhet të paraqesë një kërkesë për patentë të bllokoj-në “patentë në pritje” i parë. Ju natyrisht nuk duan idenë tuaj të vjedhura. Atëherë përdorni një fshehtësi / marrëveshje jo të konkurrojnë (Internet kërkoni për një përdorur për patentat) me të gjithë ju duhet të zbulojë shpikje tuaj për të, të tilla si dikush bën një prototip për ju. Përdorni marrëveshjen dhe nuk reklamuar ideja juaj (të tilla si në internet) së paku deri sa ju të diskutuar pasojat e një “zbulimi publik” me një avokat me përvojë patentë.

Në lidhje bërë një prototip, ju nuk keni nevojë për të bërë një në mënyrë që të dorëzojë një kërkesë për patentë nëse ju (ose një person që ju të merrni për të vlerësuar ideja juaj që është më me përvojë në teknologji të veçantë të përfshirë) nuk janë të sigurt ide do të punojë. Pastaj, ju mund të keni një prototip të lira e bëra për të vërtetuar konceptin. Ende, Unë nuk do të presin gjatë para dorëzimit të aplikimit për patentim si nuk mund të ketë kufizime kohore për paraqitjen e një kërkesë për patentë të bazuar në atë që aktivitetet e mëparshme të marketingut që ju keni bërë.

Prototipa janë bërë kryesisht për të ndihmuar të shitur idenë tuaj për investitorët potencialë, për të marrë reagime nga klientët potencial, dhe për të ju ndihmuar në shitjen e ndonjë të drejtave të patentës që mund të keni në idenë tuaj për një person ose kompani të interesuar në blerjen nga ju.

Unë shoh shumë njerëz duke e bërë prototipa të shtrenjta si gjëja e parë që ata bëjnë. Unë jam një avokat i “gërshërë, karton, dhe kasetë” (ose thikë kuti, kartoni shkumë-cored artistit, zam apo thumba, dhe bojë) Qasja për të bërë prototypes. Ju do të jetë i habitur se çfarë ju mund të bëni veten (edhe pa ndonjë përvojë). Avantazhet e të bërit të paktën prototip fillestare të përfshijë veten: 1) ajo është shumë më lirë se prototipa bërë profesionalisht; 2) kjo ju ndihmon të gjeni probleme dhe qasje të reja (harton edhe alternative ose më të mirë) për idenë tuaj (ju mund të keni investuar një shumë të holla në një dizajn më pak të preferuar); dhe 3) ajo mund të shërbejë më ose të gjitha qëllimet e një prototip bërë profesionalisht.

Edhe nëse ju jeni përqendruar në marrjen e një prototip bërë profesionalisht bërë, e konsiderojnë të paturit e një prototip të tipit të përshkruar më lart fillimisht bërë profesionalisht për arsyet e cekura më lart. Pasi të keni vendosur dizajn të mirë dhe çfarëdo përmirësimi ju doni të bëni, ju mund të keni një “tulla dhe llaç” (druri, metal, ose plastike) prototip (Lloji i shtrenjtë) bërë nga dizajnit tuaj të preferuar me të gjitha përmirësimet!

Ju mund të bllokohet në “patentë në pritje” me një çmim të arsyeshëm nga paraqitja e përkohshme (flokët-në patentë në pritje për një vit – paraqesë një patentë të shërbimeve brenda periudhës një vjeçare që pretendon “prioritet” të aplikimit për patentim të përkohshëm) ose një patentë të shërbimeve aplikimit në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Unë do të jem duke shtuar një listë të kompanive prototip të Burimeve Ultimate tim Inventor në:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Add to Technorati Favorites

prototypes paraqitjen e aplikacione patentë Shpikësit e pavarur Shpikjet bërë prototypes Patenta Aplikimet patentë fotografi patentë në pritje Idetë e vjedhura në fshehtësi marrëveshje jo të konkurrojnë marrëveshje- zbulojë shpikje tuaj duke e bërë prototipa reklamuar ide internet zbulimi publik Aplikimi për patentim teknologji Aktivitetet e marketingut shes potencial tuaj ide e investitorëve reagime nga konsumatorët shitur të drejtat e patentë prototpes të shtrenjta të bërë prototypes prototipa fillestare harton alternative projektimit preferuar patentë në pritje patentat e shërbimeve pretendojnë Patenta prioritare të Përkohshme aplikacione patentë të përkohshme të shërbimeve patentë aplikimet inventionpatenting.com prototip kompani kompanitë prototip burimeve përfundimtare shpikësi

Si mund të hapur këtë “Gosh darned” Paketa plastike!

Si një follow-up në postin tim të mëparshëm “Disa nga shpikjet më të mira janë ato të zhvilluara në punë!”, Një tjetër mendim (në fakt një seri mendimet vetëm një nga të cilat është i përshtatshëm dhe i duhur për të postuar këtu) erdhi në mendje.

Rreth një vit më parë, me kërkesë të konsulentit im Internet, Shahar Boyanan i BuzzBoosters.com, Kam blerë një aparat fotografik Flip Video për të bërë video incizime për Internet. Mirë, dje unë në fund vendosi për të unpackage dhe të përdorin kamera.

Kamera ishte paketuar në një dy-gjysmave, një shell gojë lloj formuar enë plastike, e cila është e përbashkët për pajisje elektronike. Gjysmat janë formohem bukur me një të qetë S-kurbë dhe fut kartoni të cilat në përputhje me dhe janë të dukshme nëpërmjet gjysmave të qarta. Gjysmat janë të ngrohjes mbyllur së bashku në një shtresë periferike dhe një vrimë e varur është formuar në një fund të lartë të paketimit.

Mirë, paketimin duket e bukur dhe ndoshta është e lirë për prodhimin. Vakum gjysmat janë formuar automatikisht, fut karton janë futur në makinë paketimit të hapur, kamera dhe pjesëve përbërëse të (prepackaged në një më të vogël, jo-ngrohje vulosur varet paketimit) janë vendosur në makinë gjysmave, dhe shtresë periferik eshte formuar.

Megjithatë, si ju ndoshta e dini tashmë, ky lloj i paketimit është jashtëzakonisht e vështirë për të hapur. Gërshërë janë mia “Arma e zgjedhjes” kur u ndeshur me këtë lloj të paketimit (thika mund të kaloj dhe të prerë pjesët vitale të trupit). Problemi kryesor në hapjen e paketimit është se ka vend është e lejuar midis shtresë periferike dhe pjesa tjetër e paketimit në të cilën për të futur gërshërë. Përveç kësaj, damar periferike formon një kanal që komplikon edhe më tej gjërat. Unë kisha për të prerë nga të dy skajet e çdo anë drejt mes të anën e deri trajtojë e gërshërë goditi paketimit dhe pastaj pjesën e mbetur të shqyej off. Plastike është disi e ashpër shumë e cila pengon procesin e prerjes.

Pra, çfarë është pika ime… në “bushtër” në lidhje me sa e vështirë është jeta ime? Nuk, por më tepër për të theksoj një mundësi për ju shpikësit të pavarur për përmirësimin e paketimit ekzistuese. Ky është një shembull i një “Problemi përditshme” hasur nga miliona njerëz. Mund ta imagjinoni se sa njeriu-orë (ose grua-orë) janë të humbur çdo vit duke përdorur këtë paketimit? Kjo është lloji i problemit (në fakt një mundësi për të përmirësuar diçka shpikësit me një potencial të provuar treg të madh – miliona e paketave në raftet dyqan) ju nuk keni nevojë të jetë një inxhinier ose kanë një PhD. për të zgjidhur problemin.

Çfarë përmirësime do të jetë e dëshirueshme? Mirë, paketimit duhet të jenë të sigurtë në dyqane kështu që askush nuk mund të hapur dhe vjedhin relativisht të vogël (lehtësisht pocketable) kamera ende relativisht e lehtë për të hapur pas blerjes së produktit dhe duke marrë atë në shtëpi. Kjo është përmirësimi nevojshme. Ju mund të mendoni për nevojat tuaja si një konsumator dhe të imagjinojmë nevojat e tregtarët me shumicë / pakicë.

Megjithatë, disa tanishme (më pak i dukshëm) tiparet e paketimit duhet të ruhet. Kjo është ajo ku një kërkim në Internet mund të “mbush” disa nga detajet që një inxhinier si unë është trajnuar për të bërë. Paketimi duhet të jetë bërë e materialeve me kosto të ulët (e.g. plastike të qartë fletë) që lejon prodhimin (vakum formimin) on derdhur pajisjet e automatizuar paketë. Paketimi duhet të jetë i përdorshëm me pajisje paketimi aktuale (me modifikimet minimale) për paketën automatikisht dhe vulë kamera dhe pjesë të lidhura aty. Paketimit duhet të shikojmë të mirë të konsumatorëve dhe të jenë të dyja hangable nga grepa ekranit dhe të jenë në gjendje të qëndrojnë deri në raftet dyqan. Paketimit gjithashtu duhet të jetë të paktën gjysmë-të ngurtë për të lejuar stacking në kuti për të anijeve dhe për të mbrojtur kamera. E gjithë kjo mund të gjenden në internet duke bërë disa kërkime mbi paketimin e elektronike për të shfaqur me pakicë dhe shitje.

Kjo është një mundësi kryeministër: 1) nuk duket të jetë një nevojë reale për paketimin e përmirësuar të produkteve me pakicë elektronike siç është treguar shumë lehtë (një treg të provuar për produktin); 2) ju nuk keni nevojë të jetë një inxhinier apo një PhD. për të punuar në këtë problem pasi ajo nuk është një produkt i komplikuar; 3) dhënat e nevojshme sfond është gjetur lehtësisht duke bërë një hulumtim pak në internet; 4) prototipa mund të bëhet duke përdorur inexpensively bukur prej druri dhe një makinë vakum formimin; dhe 5) shitjen e paketimit tuaj përmirësuar për prodhuesit është e mundshme një të shitur relativisht e lehtë në qoftë se ju tregoni atyre të mirat (ata duan për të ndihmuar konsumatorët nëse është e pak ose pa kosto shtesë për ta).

Mirë, qe eshte nje mbyllur per sot! Meqë ra fjala, Kamera Flip Video really works great! Ajo është kompakt, lehtë për t'u përdorur, vetëfunksionues, dhe është me çmime të arsyeshme (varet nga cili model ju merrni). Ajo dhënat për një orë në të ngurta-shtet kujtesës dhe shkarkime videot direkt përmes USB portit në kompjuterin tuaj. I përdorur atë sot për të regjistruar Alex parrots tim dhe Sebastian. Ata me të vërtetë “hmmed it up” për kamera dhe unë jam duke shkuar të ngarkoj video për Facebook faqen time. Ju mund të shikoni modelet e ndryshme kamera në Amazon.com:

Të fala,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

paketa plastike internet konsulentëve Shahar boyanan nashlah boyanan video kamera flip buzzbooster.com video incizime internet aparat fotografik pajisjet elektronike paketim Shpikësit e pavarur mundësi për shpikësit Potenciali i tregut raftet dyqan Inxhinierë tregtarët me shumicë shitësit kërkim në internet prodhim pajisje paketimi Hulumtimi internet paketimin e elektronike përmirësuara me pakicë paketimin e produkteve elektronike sfondi informacion prototypes molds druri makina vakum formimin Prodhuesit Përfitimet kamera flip

Cili Inventor dhe Tregtisë Shows Industrisë duhet të shpikësit Pavarur Frekuentoni?

Kam marrë një pyetje sot nga një shpikës i pavarur si veten pyetur “Cilat janë disa prej më të mirë tregon tregtisë shpikësi si Inpex?”.

Mirë, Përgjigja ime është se nuk ka asnjë “një” tregtisë tregojnë për të marrë pjesë. Ka tregon tregtisë shpikës për shpikësit për të treguar-off dhe të përpiqemi për të shitur shpikjet e tyre.

Ka shumë më tregon tregtisë industrisë që janë specifike në industri të veçanta të tilla si housewares, shëtitje me varkë, jashtë, dhe si.

Këtu është një lidhje për të Tregtisë Shows pjesa e mia Burimet Inventor Ultimate:

http://www.inventionpatenting.com / inventor_trade_shows.html

Check out tregon tregtisë shpikës dhe tregti industri tregon të veçanta për shpikje tuaj.

Unë shpresoj se kjo ju ndihmon.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Sigurohuni që keni mbyllur-në “patentë në pritje” e parë dhe e di pasojat e treguar shpikje tuaj në një shfaqje tregtare para se të bëjnë kështu! Lexoni blogun tim për hollësi në postet më poshtë.

Ju mund të bllokoj-në patentë në pritje në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

tregtisë shpikësi tregon tregtisë industrisë tregon Shpikësit e pavarur Shpikësit shesin shpikjet burimet përfundimtare shpikësi Shpikjet inventionpatenting.com patentë në pritje Dosja e aplikimit patentë

Disa nga shpikjet më të mira janë ato të zhvilluara në punë!

Njerëzit të dalë me ide të reja çdo ditë ata mendojnë se do të revolucionarizojnë botën dhe t'i bëjë ata ton të parave. Shumica e këtyre ideve janë konceptuar duke shikuar njerëzit bëjnë gjëra gjatë jetës së tyre të përditshme. Ndërsa unë nuk dua të dekurajuar dikush nga pas ëndrrat e tyre duke ndjekur idetë e tilla, disa nga shpikjet më të mirë që kam parë janë zhvilluar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë punën e tyre të përditshme.

Për shembull, disa vite më parë kam pasur një klient i cili ka zhvilluar një tip të ri të pikëllim për të bërë një punë të veçantë kur riparimi automobila. Ndërsa pikëllim i tij kishte të shërbimeve (ishte e dobishme për të bërë diçka) dhe ishte e re, U.S. Zyra e Patentave (Pat) nuk mund të jetë i bindur se ishte një pikëllim jo të dukshme përmirësimi mbi wrenches mëparshme artit. I kishte thënë atij kjo ishte rezultat i të ngjarë pas duke bërë një kërko patentë, por ai ndjeu se ajo ishte një vlerë të provoni (dhe wrenches mund të shënohen “Patent Pending” ndërsa patentë shërbimeve aplikimi i ngritur për të ishte në të vërtetë në pritje para USPTO).

Pse janë këto ide shpesh më të mirë se ato të konceptuar nga vëzhgimi?

Mirë, së pari, ju jeni të ngushtë të njohur me problemet që ju hasni në punë… të jetë kjo një punëtor fabrike duke u përpjekur për të hequr dhe pozita fletë metalike për vulosje në një shtyp, një nënë e re ose baba duke u përpjekur për shkatërrimin e atyre “i keq” pelena të pista ndërsa të paktën mbajtjen e disa nga dinjitetin e saj, apo edhe një fëmijë në e tij ose të saj “punë” duke u përpjekur të ngasin një skateboard poshtë një hekurudhë shkallë.

Në radhë të dytë, ju keni vënë një shumë e mendimit në duke u përpjekur për të bërë punën tuaj më të lehtë ose më të sigurt. Ju të përballet me sfidën çdo ditë dhe duhet të “merren me të”! Ju keni një interes të madh në zgjidhjen e problemit. Lejon të përballen me atë, ne të gjithë përpiqemi për të parë për numrin një. Nëse ne mund të kursejnë energji… pse nuk e bëjnë këtë. Veç kësaj, ne natyrisht që nuk doni të merrni lënduar duke bërë punën tonë.

Më në fund, ka mijëra mundshme… ndoshta miliona njerëz rreth botës që bëjnë të njëjtën punë që ju bëni. Ky është një treg i gatshëm për të “gëlltis up” Ideja tuaj të re në një zemër mundi! Ata të gjithë kanë të njëjtin problem JU THJESHT Solved! Ju merrni një patentë për idenë tuaj ku ju doni të kontrolluar përdorimin e ide dhe ju jeni në vendin e shoferit!

Një fjalë e kujdes. Jetë i sigurt se në qoftë se ju punoni për një kompani apo të bëjë “i pavarur” punojnë për të tjerët që ju keni avokatin tuaj lokale kontrolloni çdo kontratë pune keni nënshkruar dhe të shkurtër ju në çdo ligjet e shtetit në fuqi që zbatohen. Kjo është për shkak se ligjet e shtetit ose të punësimit tuaj ose kontrata të tjera që ju nënshkruar mund të diktojnë se punëdhënësi juaj, ose konsumatori i pavarur zotëron këtë ide (dhe çdo të drejtave të patentës me to) keni zhvilluar mbi ose në lidhje me punën tuaj në vend se ju. Jini të sigurt dhe check it out!

Edhe, mos harroni se mund të ketë pasoja negative në marrjen e një familje (SHBA) dhe patentat e huaj në qoftë se ju vendosni për të ndërtuar dhe shfrytëzojnë ideja juaj (apo metodë) në punë. Para se duke bërë kështu, flisni me një avokat patentë përvojë!

Dëshironi të parë nëse ideja juaj është patentueshme? Klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Dëshironi të bllokoj-në patentë në pritje për shpikjen tuaj ose ide të reja produkt? Klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Të fala,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

Shpikjet zhvilluar në punë ide të reja Idetë revolucionarizojë botën fitoj para kërko patentë dobi dobishme për të bërë diçka u.s. Zyra e Patentave Jo-dukshme përmirësimi patentë në pritje patentë të shërbimeve aplikimit probleme në punë të bëjë punë më të lehtë të bëjë punë më të sigurt për zgjidhjen e problemit lëndohen duke bërë punë të marrë një patentë punë për kompaninë lokale të punësimit avokat kontratë të aplikueshme ligjet e shtetit ligji i shtetit Kontrata e punësimit punëdhënës drejtat patentë zhvilluar në punë zhvilluar në lidhje me patentat tuaja të punës vendas të huaj patentat avokati patent patentë në pritje ide e re produkt