Duke shpresuar Kërkesa juaj Patent Merr Publikuar Shpejt… Mendoni përsëri!

Kam marrë një pyetje sot nga një shpikës i pavarur si veten i cili është duke shpresuar që të ketë publikimin e tij Aplikimi për patentim brenda disa javësh. Ai gjithashtu tregon se shpikja e tij mund të jetë si një protectable “tregti të fshehtë” (interpretohet si nga mua).

Mirë, Unë ndoshta nuk do të postoj këtë pyetje dhe përgjigje me përjashtim të faktit që kam marrë të njëjtën pyetje para.

Unë mendoj se shpikësit janë të shqetësuar për të parë progres në procesin e patenting shumë herë gjatë. Publikimi i aplikimit të tyre patentë është diçka “i prekshëm” për ta për të ul receptorin e telefonit mbi.

Në rast se ju nuk e dini se çfarë jam duke folur rreth, Aplikimet për patentim të dorëzuara në pothuajse çdo vend të botës janë të publikuara 18 (tetëmbëdhjetë) muaj pas “data e prioritetit” (një kërkesë për patentë mund të pretendojnë prioritet i një aplikim më parë bashkë-pritje të patent një kohën e dorëzimit) e aplikimit për patentim për të gjithë botën për të parë.

Ky publikim është automatike nëse ju “zgjedhin nga” paraqitjen e aplikacione patentë të huaj në bazë të aplikimit për patent në kohën e dorëzimit të aplikimit për patentim.

Zgjedhur nga më tallash metali të ardhmen e huaj nuk është bërë zakonisht si shpikësit zakonisht duan të “mbajtur opsionet e tyre të hapur” për paraqitjen e aplikacione patentë të huaj. Për shembull, edhe pse një shpikës di se ai / ajo nuk ka shumën më të madhe parash për të paraqitur dhe për të marrë patenta në të gjitha vendet e dëshiruara, ai / ajo është i ditur të mjaftueshme për të dini se ruajtja e të drejtë të paraqesë patentat e huaj (duke mos zgjedhur nga tallash metali të huaj dhe jo para kohe publikisht të njohura shpikje) mund të jenë ekonomikisht të vlefshme, thonë se për shembull një kompani ndërkombëtare më pas vjen së bashku që do të paguajë “big bucks” për shpikjen tuaj, nëse ata ende mund të patentë atë në vendet forein ku tregjet e tyre janë të vendosura.

Aplikacionet e tilla të huaja patentë (ose një Traktati i Bashkëpunimit për Patentat Aplikimi – diskutoni me avokatin tuaj patentë) janë paraqitur zakonisht brenda periudhës njëvjeçare pas dorëzimit të aplikimit fillestar patentë për të kërkuar prioritet të saj në bazë të Traktatit të Parisit (jo-traktat vendet duhet të dorëzohen në para një deklarimi publik që të ketë një çështje të zbatueshme patentë – diskutojë me avokatin yor patentë).

Shpikësit zakonisht depozitojnë kërkesa të huaj patentë në ato vende ku ata: 1) doni të përjashtojë konkurrentët (i.e. tregjet kryesore për shpikjet e tyre – përfshirë aty ku ata duan të licencës shpikje e tyre; dhe 2) doni të parandaluar prodhimin e shpikjes së tyre nga të tjerët (e.g. Kinë).

Zgjedhur nga apo dështimin për të paraqitur para një “zbulimi publik” i shpikjes së tyre (të tilla si reklamat produktit apo publikimit të aplikimit për patentim të tyre) do të prish aftësinë tuaj për të marrë një patentë të vlefshme në vende të ndryshme të huaja.

Përveç kësaj, Konkurrentët e tashmja dhe e ardhmja mund të shikoni kërkesën tuaj patent të cilat sipas ligjit duhet të përfshijë si shpikje juaj punon dhe mënyra më e mirë për të bërë atë (the “Mënyra më e mirë” ose mënyrë për të praktikuar shpikje tuaj).

Shtrirja e mbulimit e dëshiruar tuaj patentë është zbuluar edhe që pretendimet (frazeologji juridike e shpikjes tuaj) është botuar. Prandaj, konkurrentët tuaj mund të merrni informacion të vlefshëm konkurrues në lidhje me shpikjen tuaj.

Si një shpikës, në kohën e publikimit të aplikimit tuaj, shpresojmë se ju jeni në një pozitë të mirë të biznesit konkurrues që ka:

1) Paraqitur ndonjë aplikacione patentë të huaj (ose një aplikim PCT) keni dëshirë;

2) Një kërko patentë me një të favorshme Mendimi me shkrim PATENTUESHMËRIA (bërë para se të paraqesë fillestare aplikimin tuaj patentë) kështu që ju keni një ide të arsyeshme të fushës së mbrojtjes dhe se një patentë e vlerës ekonomike do të lëshojë; dhe 3) ju keni produkte të bazuar në tregun tuaj shpikje testuar dhe as të gatshëm për të shitur apo tashmë në treg (diskutuar pasojat e saj me avokatin tuaj patentë).

Një keqkuptim i zakonshëm nga shpikësit është se ju duhet të keni një patentë të lëshuar para marketingun e produkteve të bazuar në shpikjen tuaj. Në të vërtetë, ju keni nevojë për të diskutuar këtë çështje me avokatin tuaj patentë deri para-, e cila përfshin nën-çështjet e:

1) publikisht zbulimin shpikje tuaj; dhe
2) cenuar (shkelur) patentë dikujt.

Vini re se edhe kur ju të merrni një patentë të lëshuar në shpikjen tuaj, ju ende mund të shkelë patentë dikujt tjetër dhe kanë nevojë për të dscuss këtë çështje me avokatin tuaj patentë.

Më në fund, ka diçka që quhet një “tregti të fshehtë” e cila është një tjetër mënyrë për të mbrojtur idetë të cilat nuk janë lehtësisht të “kundërt engineered”. Kjo përfshin si për të bërë pije të buta, proceset për t'i bërë produktet, dhe si, por është përtej fushëveprimit të këtij postimi. Kjo është diçka që ju duhet të diskutojë deri para-me avokatin tuaj patentë para për paraqitjen fillestare aplikimin tuaj patentë.

Është e vështirë për të mbajtur një sekret tregtar si një sekret nëse jeni të dorëzojë një kërkesë për patentë zbuloj atë që është botuar më pas për të gjithë botën për të parë! Megjithatë, ju mund të patent një produkt bërë duke përdorur një proces që është mbajtur si sekret tregtar. Avantazhi është se ndryshe nga patentat në të cilën ju të merrni një “monopoli” në shpikjen tuaj për një periudhë të fundme të kohës, sekretet tregtare zgjasin për aq kohë sa ato mbahen të fshehta.

Të fala,

Brian R. Rayve
Pronar, InventionPatenting.com

P.S. Ju mund të bllokohet në à ¢ â, ¬ Å "Patentë pendingà ¢ â, ¬  në një çmim të arsyeshëm në:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

Shpikësit e pavarur protectable sekretet tregtare Shpikësit patenting procesin publikim data e prioritetit Prioritet pretendojnë bashkë-pritje patentë aplikimit aplikacione patentë të huaj tallash metali të huaj Patenta Vendet fotografi patentat e huaj publikisht të ditur ekonomikisht të vlefshme kompani ndërkombëtare patentë në vendet forein Tregjet patentë bashkëpunim traktat PCT avokati patent fillestare të aplikimit për patentim paris traktat jo-traktateve vendet zbulimi publik zbatueshme patentë përjashtojë konkurrentët kryesor tregjet e licencës shpikje të parandaluar prodhimit Kinë reklamat produkt publikimit të aplikacionit për patentë patentë të vlefshme vendet e huaja Konkurrentët si shpikje punon fushëveprimin më të mirë në mënyrën e mbulimit patentë Pretendimet Informacioni konkurrues Pozicioni biznesit fotografi aplikacione patentë të huaj PCT aplikimit Mendimi PATENTUESHMËRIA Shtrirja e mbrojtjes Vlera ekonomike produkteve të bazuar mbi tregun e testuar shpikje patentë të lëshuar marketingun e produkteve publikisht zbulimin shpikje tuaj cenuar patentë cenojnë patentën tregti të fshehtë kundërt inxhinier Dosja e aplikimit patentë patentë një produkt proces monopoli brian r rayve brian rayve

2 thoughts on “Duke shpresuar Kërkesa juaj Patent Merr Publikuar Shpejt… Mendoni përsëri!

Lini një Përgjigju