Disa nga shpikjet më të mira janë ato të zhvilluara në punë!

Njerëzit të dalë me ide të reja çdo ditë ata mendojnë se do të revolucionarizojnë botën dhe t'i bëjë ata ton të parave. Shumica e këtyre ideve janë konceptuar duke shikuar njerëzit bëjnë gjëra gjatë jetës së tyre të përditshme. Ndërsa unë nuk dua të dekurajuar dikush nga pas ëndrrat e tyre duke ndjekur idetë e tilla, disa nga shpikjet më të mirë që kam parë janë zhvilluar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë punën e tyre të përditshme.

Për shembull, disa vite më parë kam pasur një klient i cili ka zhvilluar një tip të ri të pikëllim për të bërë një punë të veçantë kur riparimi automobila. Ndërsa pikëllim i tij kishte të shërbimeve (ishte e dobishme për të bërë diçka) dhe ishte e re, U.S. Zyra e Patentave (Pat) nuk mund të jetë i bindur se ishte një pikëllim jo të dukshme përmirësimi mbi wrenches mëparshme artit. I kishte thënë atij kjo ishte rezultat i të ngjarë pas duke bërë një kërko patentë, por ai ndjeu se ajo ishte një vlerë të provoni (dhe wrenches mund të shënohen “Patent Pending” ndërsa patentë shërbimeve aplikimi i ngritur për të ishte në të vërtetë në pritje para USPTO).

Pse janë këto ide shpesh më të mirë se ato të konceptuar nga vëzhgimi?

Mirë, së pari, ju jeni të ngushtë të njohur me problemet që ju hasni në punë… të jetë kjo një punëtor fabrike duke u përpjekur për të hequr dhe pozita fletë metalike për vulosje në një shtyp, një nënë e re ose baba duke u përpjekur për shkatërrimin e atyre “i keq” pelena të pista ndërsa të paktën mbajtjen e disa nga dinjitetin e saj, apo edhe një fëmijë në e tij ose të saj “punë” duke u përpjekur të ngasin një skateboard poshtë një hekurudhë shkallë.

Në radhë të dytë, ju keni vënë një shumë e mendimit në duke u përpjekur për të bërë punën tuaj më të lehtë ose më të sigurt. Ju të përballet me sfidën çdo ditë dhe duhet të “merren me të”! Ju keni një interes të madh në zgjidhjen e problemit. Lejon të përballen me atë, ne të gjithë përpiqemi për të parë për numrin një. Nëse ne mund të kursejnë energji… pse nuk e bëjnë këtë. Veç kësaj, ne natyrisht që nuk doni të merrni lënduar duke bërë punën tonë.

Më në fund, ka mijëra mundshme… ndoshta miliona njerëz rreth botës që bëjnë të njëjtën punë që ju bëni. Ky është një treg i gatshëm për të “gëlltis up” Ideja tuaj të re në një zemër mundi! Ata të gjithë kanë të njëjtin problem JU THJESHT Solved! Ju merrni një patentë për idenë tuaj ku ju doni të kontrolluar përdorimin e ide dhe ju jeni në vendin e shoferit!

Një fjalë e kujdes. Jetë i sigurt se në qoftë se ju punoni për një kompani apo të bëjë “i pavarur” punojnë për të tjerët që ju keni avokatin tuaj lokale kontrolloni çdo kontratë pune keni nënshkruar dhe të shkurtër ju në çdo ligjet e shtetit në fuqi që zbatohen. Kjo është për shkak se ligjet e shtetit ose të punësimit tuaj ose kontrata të tjera që ju nënshkruar mund të diktojnë se punëdhënësi juaj, ose konsumatori i pavarur zotëron këtë ide (dhe çdo të drejtave të patentës me to) keni zhvilluar mbi ose në lidhje me punën tuaj në vend se ju. Jini të sigurt dhe check it out!

Edhe, mos harroni se mund të ketë pasoja negative në marrjen e një familje (SHBA) dhe patentat e huaj në qoftë se ju vendosni për të ndërtuar dhe shfrytëzojnë ideja juaj (apo metodë) në punë. Para se duke bërë kështu, flisni me një avokat patentë përvojë!

Dëshironi të parë nëse ideja juaj është patentueshme? Klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Dëshironi të bllokoj-në patentë në pritje për shpikjen tuaj ose ide të reja produkt? Klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Të fala,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

Shpikjet zhvilluar në punë ide të reja Idetë revolucionarizojë botën fitoj para kërko patentë dobi dobishme për të bërë diçka u.s. Zyra e Patentave Jo-dukshme përmirësimi patentë në pritje patentë të shërbimeve aplikimit probleme në punë të bëjë punë më të lehtë të bëjë punë më të sigurt për zgjidhjen e problemit lëndohen duke bërë punë të marrë një patentë punë për kompaninë lokale të punësimit avokat kontratë të aplikueshme ligjet e shtetit ligji i shtetit Kontrata e punësimit punëdhënës drejtat patentë zhvilluar në punë zhvilluar në lidhje me patentat tuaja të punës vendas të huaj patentat avokati patent patentë në pritje ide e re produkt

Duhet të shpikësit Pavarur përgatisë dhe dorëzojë Aplikime e tyre Utility Patent?

I received a question today from a newbie inventor. She has read a book about pro se (doing it yourself) preparing and filing a utility patent application and believes that possibly she can successfully prepare and file a utility patent application on the product she is developing.

She worries though that she might not properly prepare her utility patent application and believes that she cannot modify her original application so she mustget it right the first time” (actually, that is incorrectthe application can be modified but: 1. new information callednew mattercannot be subsequently added and 2. pretendon saj siç janë paraqitur fillimisht mund të bllokoj atë në një pozitë të keqe të tillë si për të marrë mbrojtjen më të gjerë patentë të jetë e mundur).

Ajo nuk ka / duan të shpenzojnë paratë e saj mbi tarifat e avokatit (në mënyrë tipike $3,500.00 në $7,500.00) që të ketë patentë të saj utility aplikimit përgatitur profesionalisht për të. Ajo ndihet alternativë e vetme e saj përveç paraqitjes pro se është për të gjetur një investitor, ndonjëherë quhet një “engjëll”, për të ndihmuar atë me shpenzimet e saj. Ajo thotë se “Ajo thjesht duket aq e madhe.” cila eshte nje tipik shtet-i-mendjes në të cilën Shpikësit pavarur gjen vetveten.

Përgjigja ime ndaj saj është që një shkrimtar me përvojë teknike (apo shkrimtar ngjashme detaje të orientuar që shkruan shumë – Shpikësit SHUME largohet nga pjesët e shpikje të tyre që janë kritike të cilat nuk mund të shtohet më vonë dhe të mbajë nga data origjinale e depozitimit… ashtuquajtur “new matter”) mund në mënyrë adekuate të përgatisë dhe dorëzojë vet kërkesën e tyre të përkohshëm patentë, cila eshte nje zbulimi i plotë i shpikjes përfshirë pjesët përbërëse dhe si ato punuar bashku (ose për një metodë… hapat dhe se si ata punojnë së bashku). Unë nuk e kanë përdorur asnjë nga software përgatitjes patentë në treg për të përgatitur një aplikim të përkohshme patent.

Sipas mendimit tim, ASKUSH cili nuk është trajnuar siç duhet në Ligjin e Patentave (bërtasin qëllim) mund të përgatisë dhe dorëzojë në mënyrë adekuate e tyre patentë aplikimit shërbimeve le të vetëm dhe të ndjekur penalisht atë për lëshimin përmes SHBA. Zyra e Patentave (Pat). Aplikacione patentë utility kanë kërkesa të rrepta për përgatitjen (sidomos zemra e aplikimit… pretendimet) dhe do të shqyrtohet nga një gjykatë, nëse shpikja juaj të bëhet një sukses komercial dhe dikush dëshiron të zhvlerësuar atë.

Ajo merr jo vetëm njohuritë e fituara nga ligjor kaluar provimin e jurisprudencës për Patentim dhënë nga USPTO, por rreth 2-3 vjet e trajnimit nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat patentë kalitur. Prandaj, një Patent newbie avokatit apo Agjenti Patent (jo një avokat) i cili kaloi Bar Patentave por nuk ka qenë të trajnuar nga një avokat Patent me përvojë nuk është i kualifikuar edhe për të përgatitur kërkesën tuaj patentë prej tij / saj! Do të ju “shkojnë nën thikë” duke përdorur një “kirurg” të cilët vetëm lexojnë një libër për të bërë kirurgji të trurit dhe ju jeni e tij / saj pacienti i parë? Unë mendoj se jo!

Ajo është gjithashtu mendon përdorur një paketë software të paraqesë një kërkesë të përkohshme patent. Unë nuk e kanë përdorur software të tillë, por ajo mund të jetë një ndihmë e vlefshme në përgatitjen e një kërkesë të përkohshme patent (shih më poshtë në lidhje me të paturit e rezultateve shqyrtohen nga një avokat Patent). Lidhur me programet software për të përgatitur një kërkesë për patentë shërbimeve, “inteligjencës artificiale” aktualisht nuk mund të stimulohet në mënyrë adekuate proceset vendimmarrëse të një kacabu ose një mizë frutash… le vetëm proceset vendim-marrëse të një avokat Patent trajnuar.

Megjithatë, Unë nuk rekomandoj duke bërë një shkruaj deri-dhe skica e shpikje tuaj për të sqaruar dhe të kristalizuar shpikje tuaj në mendjen tuaj. Ju mund të përdorni një libër ose software të ju ndihmuar në këtë proces. MEGJITHATE, paraqesë punën tuaj në një avokat Patent për të redaktuar dhe finalizuar! Unë ju inkurajoj për të lexuar të gjithë ju mund të për patentat dhe procesi shpikje, por të jenë të kujdesshëm në lidhje me kufizimet tuaja.

Arsyeja që ju nuk dëgjojnë për patentat përgatitur gabimisht me shkrim nga shpikësit e pavarur duke u zhvlerësua nga gjykatat është që pothuajse askush të bëjë atë të sistemit të gjykatave duke arritur sukses komercial. Kështu, Shpikësit e pavarur janë “nanurisemi” në një ndjenjë të rreme të sigurisë që nga viti “Joe Inventor” “sukses” i përgatitur, paraqitur, dhe mori patentën e tij, Unë mund të bëj kaq shumë. Ata nuk e kuptojnë se patentë të lëshuar është praktikisht i pavlefshëm (i.e. kërkesat ofrojnë mbulim shumë të ngushta në të cilat konkurrentët’ Produktet mos bien, ose “cenojnë patentën” dhe / ose banesë nga pavlefshme për shkak të gabimeve të bëra nga shpikësi)!

Check out artikullin tim në lidhje me pro se shpikësit të cilët kanë ngritur tashmë një kërkesë për patentë (post të veçantë më poshtë).

A keni bërë një kërkim patentë për të parë nëse shpikja juaj është edhe patentueshme (është e dobishme për të bërë diçka, është e re, dhe nuk është një gjë e qartë për të bërë)?

Ju mund të përdorni faqen e internetit USPTO nëse ju pëlqen, edhe pse kërkim patentë është sa një art si një shkencë dhe merr bërë shumë kërkime për të zotëruar. Shoh:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Unë mund të bëni një kërkim profesional patentë inexpensively në:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Edhe, Kam dy oferta speciale mbi paraqitjen e aplikacione patentë për një kohë të kufizuar vetëm:

Përgatitja e një Zbatimi i përkohshëm Patent:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Përgatitja e një aplikimit për patentim Utility:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Unë shpresoj se kjo ju ndihmon. Më lejoni të dini se ju keni pyetje të mëtejshme.

Të fala,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

Shpikësit e pavarur patentë shërbimeve aplikimet newbie shpikësit pro se paraqitjen e Pretendimet Mbrojtjet patentë patentë shërbimeve aplikimit paraqitjen e pro se investitorët Shpikësit e pavarur aplikimet e përkohshme patentë Shpikësit Shpikjet zbulimi i ri çështje e pjesëve përbërëse shpikje Metodat përgatitjen patentë software ndjekur penalisht për lëshimin na. Zyra e Patentave sukses komercial zhvlerësojë patentë patentë bar provimin avokati patent përgatitur aplikacione patentë të shërbimeve shkruaj-up e shpikjeve skica e shpikjeve tuaj Patenta Procesi i shpikje shfuqizuar nga gjykatat sukses komercial patentat e lëshuara konkurrentët produktet shkelë pro patentë SE shpikësit kërkim patentë na Zyra e Patentave Zyra e Patentave paraqitjen e aplikacione patentë

A Ju dekurajuar për paratë tuaja Marrja Nga shpikjen juaj?

Lejon të përballen me atë… starting a new business is tough! I have been running InventionPatenting.com since 1999 për të ndihmuar në shpikësit të pavarur të mbrojtur dhe të fituar para nga idetë e tyre të reja të produktit… të gjitha në një kosto të arsyeshme. Tingëllon si një koncept të thjeshtë dhe të realizueshëm biznesi drejtë… sidomos kur kaq shumë kompanive të marketingut shpikje kanë qenë duke përfituar të padrejtë nga shpikësit të reja për vite?

Mirë, një biznes të ri nuk “ik” më vete thjesht duke krijuar një web site (që kam mësuar pas përcaktimit se deri në fund të 1999). Ajo merr shumë njohuri dhe punë e vështirë! Edhe tani, duke mësuar se si të promovuar web faqen time, ajo është ende shpesh dekurajuese.

Pika ime është se këmbëngulje është kyç. Nëse ju keni një ide të re produkt që nuk e ka provuar një sukses të marketingut, ri-vlerësuar produktin tuaj. Është me të vërtetë aq i mirë sa ju mendoni se është? Shpikësit Shumë “bie në dashuri” me ide të reja produktin e tyre për të harruar realitetin e situatës. Pyetni konsumatorët e ardhshëm për të përdorur dhe të vlerësojnë produktin tuaj. A reagimet e tyre përputhen me mendimet tuaja në lidhje me produktin tuaj? Nëse nuk, në mënyrë specifike të gjetur se pse. Pyeti ata nëse ata do të blejnë produktin në qoftë se ata e panë atë në raftet dyqan. Çfarë çmimi do të jenë ata të gatshëm të paguajnë për të dhënë përparësitë e saj (dhe ndoshta disa mangësi – gjërat më në jetë janë një tregti-off) mbi produktet konkurruese.

Unë shpresoj se kjo ju jep një pasqyrë… dhe frymëzim rinovohet. Shumë për të ardhur!

Add to Technorati Favorites

fitoj para duke filluar inventionpatenting.com ri biznesi Shpikësit e pavarur ide të reja produkt të biznesit konceptet e marketingut kompanive shpikje promovuar faqet Web ide të reja të produktit vlerësuar prodhimet avantazhe produkteve produkteve konkurruese frymëzim rinovohet

Ju ngritur një patentë utility aplikimi Yourself (Pro Se Inventor) – Tani Çfarë?

Pra, jeni të përgatitur kërkesën tuaj patentë shërbimeve për të kursyer para. Ndërsa duke marrë kohë dhe përpjekje për ta bërë këtë është e lavdërueshme, ju me të vërtetë duhet të ketë kërkesë për patentë tuaj të shërbimeve të shqyrtohen nga një avokat patentë përvojë (veçanërisht pretendimet) kur ju merrni një veprimi i parë Zyrën nga SHBA. Zyra e Patentave për të siguruar aplikimin tuaj si duhet mbulon shpikje tuaj. Ju gjithashtu do të duhet ndihmën e tij / saj profesionale në përgjigje në Zyrën e Patentave.

Ajo merr rreth 2-3 vjet, për një avokat patentë të jenë të trajnuar (nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat patentë përvojë) të duhet të përgatisin një kërkesë për patentë shërbimeve dhe ndjekur penalisht atë nëpërmjet Zyrës së Patentave për një patentë. Një shpikës të tilla si vetë nuk mund të shpresojnë për të bërë atë kohën e duhur parë! Paratë do të shpenzohen mirë.

Mbani në mend tri parime…

1. gjerësia e mbulimit të një patentë të lëshuar është ajo që akuza… jo fakti i të paturit e një patentë. Kjo është kështu që ju maksimizuar numrin e pajisjeve që shkelin patentë tuaj (merrni ligjshëm mbulimin tuaj patentën e shpikjes tuaj).

2. Zbatueshmëria e një patentë të lëshuar edhe akuza kështu që ju mund të zbatojë këto të drejta.

3. Mbani shpikje tuaj sekret (ju mund të përdorni një marrëveshje konfidencialiteti, nëse përdoret siç duhet e cila është një lëndë e veçantë) derisa ju të konsultoheni me një avokat patentë për të cilën vende të botës në të cilën ju doni të merrni mbrojtjen e patentë. Ajo është e shtrenjtë për të marrë patentat dhe ju mund të thoni vetes “Unë vetëm dua / mund të përballojë mbrojtja me patentim në vendin e shtëpisë sime”… por mbani në mend se disa kompani ndërkombëtare të mund të vijnë tek ju më vonë dëshirojnë të patentë atë në shumë vende!

Ruajtur të drejtat tuaja për të marrë patenta në vendet e huaja… të konsultoheni me një avokat patentë! Vini re se mbajtja shpikja tuaj sekret përfshin mos vënë SHPIKJET tuaj në internet.

Edhe, vini re se ju mund të tregut shpikje tuaj para se çështjet tuaja patentë… vetëm të jetë i sigurt për degëzime të aktiviteteve tuaja të marketingut para kohe duke u konsultuar një avokat patentë si unë sugjeruar më lart!

Burimet Ultimate Pavarur Inventor ka Arriti!

Dear shpikësit e Pavarur,

Dëshironi një listë të plotë të burimeve të hartuar për të ndihmuar Shpikësit e pavarur të tilla si veten sukses në mbrojtjen dhe marrjen e parave nga shpikje tuaj ose ide të reja produkt?

Check out Resources Ultimate Inventor Unë vetëm shtuar në:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources.html

Pse nuk bookmark web faqe referencë për të ardhmen si ne do të përditësimit atë shpesh me informacion të ri?

Ju gjithashtu mund të shkarkoni markë tim të ri Ultimate Inventor vegël Burimet në:

http://www.inventionpatenting.com/ultimate_inventor_resources_gadget.html

Best Regards,

Brian R. Rayve

Frantic Inventors Wanted!

A jeni një shpikës tipike newbie… furishëm për të marrë filluar të bërë para nga ide të re produktin tuaj, por nuk ka një çelës çfarë të bëni?

Mos u shqetësoni, shumica e njerëzve mendojnë njëjtë si ju, kur ata fillojnë nga. Gjëja e parë që bëni është të paraqesë një kërkesë për patentë të kyçur në të drejtat tuaja ligjore për shpikje tuaj. Ju mund të paraqesë një kërkesë të përkohshme patent të kyçur në “patentë në pritje” për një vit. Ajo nuk mund të nxjerrë si një patentë, por një kërkesë për patentë të shërbimeve mund të bazohet në atë nëse paraqitur gjatë periudhës patentë në pritje të një viti mund të dhe të mbajë data e dorëzimit.

Aplikimi për patentë shërbimeve mund të nxjerrë si një patentë pasi kalon nëpër një proces të provimit në SHBA. Zyra e Patentave. Për të qenë patentueshme, juaj “ide” domosdoshmëri e re dhe jo-dukshme. Zakonisht, para paraqitjen e një aplikimi për patentë utility, një kërkim patentë është kryer për të parë nëse shpikësi duhet të investojnë paratë të paraqesë një. Një kërkesë e përkohshme patent është shumë më pak e shtrenjtë dhe në këtë mënyrë një kërkim patentë është fakultative, këshilloi pse në qoftë se investimet e tjera do të jetë bërë për të sjellë një produkt në treg.

Pasi të keni mbyllur në një patentë në pritje të depozitimit ose lloj tjetër të aplikimit për patentim, ju mund të trajtojë tregtueshmëri dhe licencimit çështje, të cilat unë do të diskutojnë në një datë të mëvonshme.

Ju mund të regjistroheni për një kërkesë për patentë të përkohshme ose shërbimeve në:

http://www.inventionpatenting.com / file_provisional.html

Ju mund të shihni më shumë informacion në lidhje me aplikimet për patentë të përkohshme në:

http://www.inventionpatenting.com/provisional_patents.html

Të fala

Brian Rayve

Çfarë është Konventa Ndërkombëtare, quajtur edhe Traktati i Parisit?

Shumë vende janë anëtare të Konventës Ndërkombëtare, quajtur edhe Traktati i Parisit.

Këto vende lejojnë shpikës(s) pretendimit “prioritet të huaj” bazuar në datën e depozitimit të aplikimit të parë e ngritur për patentë në një vend anëtar, siguruar një kërkesë për patentë është ngritur në vend anëtar brenda një viti të parë të aplikimit për patentim të tillë depozituar (brenda 6 muaj për aplikacione patentë dizajn).

Shtetet e Bashkuara është anëtar i Traktatit të Parisit në mënyrë që të japë prioritet të tillë në bazë të një aplikimi për patentë të huaj.

Mos numërimin e klikimeve tuaj para se të çelin!

Patents For Inventors on Their Inventions - Relationships

A ju keni një website promovimin ide të re produktin tuaj? Ajo mund të jetë një mënyrë e madhe për të promovuar produktet. Megjithatë, ka shumë grackave për të bërë këtë naivitet.

Për shembull, Unë kam qenë shpenzimet e mijëra dollarë në paguaj-per-click motorët e kërkimit gjatë disa viteve të fundit për të promovuar faqen time. Unë kam marrë shumë click-throughs por kostot më tani janë mbizotëruese ndonjë fitimet e bëra nga klikimeve.

Kohët e fundit kam lexuar se MARRËDHËNIET numërimin, jo Klikime! Mendova me vete duh! Pse unë nuk duhet të ndjekin-up me të gjithë njerëzit që klikuar përmes dhe të nënshkruar-up për të shkarkuar Kit tim të lirë shpikësit të Pavarur? Duket kaq e thjeshtë tani.

Mirë, kjo është arsyeja pse unë jam tani Blogging rregullisht dhe emailing ato click-throughs për të krijuar marrëdhënie me ta! Shumica e ndoshta kurrë nuk do të blej ndonjë nga produktet ose shërbimet mua, por ata që do të bëjnë të jetë e vlefshme (financiarisht duke folur).

Pavarësisht, Unë nuk e kam marrë në biznes vetëm për të fituar para (edhe pse ajo ndihmon për të paguar faturat), por për të ndihmuar njerëzit. Unë shpresoj se ata njerëz të cilët kurrë nuk bëhen konsumatorët janë ndihmuar nga informacioni që ata marrin falas nga web faqen time.

Mirë, Unë shpresoj se ju do të ndiqni-up çon në, përfshirë klikimeve paguar, që ju të merrni… ata janë me vlerë ndjek për të ndërtuar këto marrëdhënie dhe disa të përfundojë si miqësi.

Mos harroni të ofrojmë disa nxitje (që ndihmon njerëzit) për të kapur informacionin e kontaktit… Emri zakonisht të paktën të parë dhe email… kështu që ju mund të ndiqni deri. Gjithashtu mbani në mend se njerëzit janë të përmbytur me email këto ditë. Shumica e njerëzve hedhin jashtë 9 nga 10 email ata marrin… prandaj sigurohuni që emailet tuaj të ofrojnë vlerë për të marrësit (i.e. ofrojë disa njohuri ose produkt me vlerë të shpenzimeve kohën e tyre gjithnjë e më të pakta për të hapur dhe të kërkoni në).

Në artikuj të ardhmen unë do të shkruaj më shumë këshilla mbi alternativat në email follow-up. Stay tuned!

Bisedoni me ju përsëri së shpejti… mos harroni të ndjekin-up dhe për të ndërtuar këto marrëdhënie!

Një zgjidhje Cutting Edge për kositje lëndinë!

Patents For Inventors on Their Inventions - Lawn Mower

Unë nuk e di kush është ky… por drejtues në mënyrë që të shkurtojë të gjithë lëndinë mund të jetë një problem i! Gjithashtu, Unë shpresoj që një sy gjumë mbyllur-off është i përfshirë në mënyrë kositës lëndinë nuk padashur prerë lëndinë e fqinjit… dhe lëndinë fqinjit e fqinjit të… dhe kështu-në.

Në të vërtetë, babai im u përpoq duke përdorur një nga vetëlëvizës me zinxhir para shtytje për të prerë automatikisht lëndinë në oborrin e shtëpisë tonë në fillim të viteve 1970. Ai vendosi një post në mes të oborrin e shtëpisë tonë dhe e lidhur atë në kositës lëndinë duke përdorur një litar të gjatë të mjaftueshme për të arritur skajet e jashtme e lëndinë.

Diametri i postit ishte i tillë që një udhëtim rreth postimi i shkaktoi një gjatësi prej litar gati të barabartë me gjerësinë e prerjes së kositës lëndinë për të përfunduar rreth postin. Kjo vazhdimisht lëvizur kositës lëndinë brendshmi drejt postin shkurtime për të siguruar pak mbivendosjes.

Vetëm një problem babai im nuk e llogarisin në… lëndinë ishte në formë drejtkëndëshe!