Duhet të shpikësit Pavarur përgatisë dhe dorëzojë Aplikime e tyre Utility Patent?

I received a question today from a newbie inventor. She has read a book about pro se (doing it yourself) preparing and filing a utility patent application and believes that possibly she can successfully prepare and file a utility patent application on the product she is developing.

She worries though that she might not properly prepare her utility patent application and believes that she cannot modify her original application so she mustget it right the first time” (actually, that is incorrectthe application can be modified but: 1. new information callednew mattercannot be subsequently added and 2. pretendon saj siç janë paraqitur fillimisht mund të bllokoj atë në një pozitë të keqe të tillë si për të marrë mbrojtjen më të gjerë patentë të jetë e mundur).

Ajo nuk ka / duan të shpenzojnë paratë e saj mbi tarifat e avokatit (në mënyrë tipike $3,500.00 në $7,500.00) që të ketë patentë të saj utility aplikimit përgatitur profesionalisht për të. Ajo ndihet alternativë e vetme e saj përveç paraqitjes pro se është për të gjetur një investitor, ndonjëherë quhet një “engjëll”, për të ndihmuar atë me shpenzimet e saj. Ajo thotë se “Ajo thjesht duket aq e madhe.” cila eshte nje tipik shtet-i-mendjes në të cilën Shpikësit pavarur gjen vetveten.

Përgjigja ime ndaj saj është që një shkrimtar me përvojë teknike (apo shkrimtar ngjashme detaje të orientuar që shkruan shumë – Shpikësit SHUME largohet nga pjesët e shpikje të tyre që janë kritike të cilat nuk mund të shtohet më vonë dhe të mbajë nga data origjinale e depozitimit… ashtuquajtur “new matter”) mund në mënyrë adekuate të përgatisë dhe dorëzojë vet kërkesën e tyre të përkohshëm patentë, cila eshte nje zbulimi i plotë i shpikjes përfshirë pjesët përbërëse dhe si ato punuar bashku (ose për një metodë… hapat dhe se si ata punojnë së bashku). Unë nuk e kanë përdorur asnjë nga software përgatitjes patentë në treg për të përgatitur një aplikim të përkohshme patent.

Sipas mendimit tim, ASKUSH cili nuk është trajnuar siç duhet në Ligjin e Patentave (bërtasin qëllim) mund të përgatisë dhe dorëzojë në mënyrë adekuate e tyre patentë aplikimit shërbimeve le të vetëm dhe të ndjekur penalisht atë për lëshimin përmes SHBA. Zyra e Patentave (Pat). Aplikacione patentë utility kanë kërkesa të rrepta për përgatitjen (sidomos zemra e aplikimit… pretendimet) dhe do të shqyrtohet nga një gjykatë, nëse shpikja juaj të bëhet një sukses komercial dhe dikush dëshiron të zhvlerësuar atë.

Ajo merr jo vetëm njohuritë e fituara nga ligjor kaluar provimin e jurisprudencës për Patentim dhënë nga USPTO, por rreth 2-3 vjet e trajnimit nën mbikëqyrjen e përditshme të një avokat patentë kalitur. Prandaj, një Patent newbie avokatit apo Agjenti Patent (jo një avokat) i cili kaloi Bar Patentave por nuk ka qenë të trajnuar nga një avokat Patent me përvojë nuk është i kualifikuar edhe për të përgatitur kërkesën tuaj patentë prej tij / saj! Do të ju “shkojnë nën thikë” duke përdorur një “kirurg” të cilët vetëm lexojnë një libër për të bërë kirurgji të trurit dhe ju jeni e tij / saj pacienti i parë? Unë mendoj se jo!

Ajo është gjithashtu mendon përdorur një paketë software të paraqesë një kërkesë të përkohshme patent. Unë nuk e kanë përdorur software të tillë, por ajo mund të jetë një ndihmë e vlefshme në përgatitjen e një kërkesë të përkohshme patent (shih më poshtë në lidhje me të paturit e rezultateve shqyrtohen nga një avokat Patent). Lidhur me programet software për të përgatitur një kërkesë për patentë shërbimeve, “inteligjencës artificiale” aktualisht nuk mund të stimulohet në mënyrë adekuate proceset vendimmarrëse të një kacabu ose një mizë frutash… le vetëm proceset vendim-marrëse të një avokat Patent trajnuar.

Megjithatë, Unë nuk rekomandoj duke bërë një shkruaj deri-dhe skica e shpikje tuaj për të sqaruar dhe të kristalizuar shpikje tuaj në mendjen tuaj. Ju mund të përdorni një libër ose software të ju ndihmuar në këtë proces. MEGJITHATE, paraqesë punën tuaj në një avokat Patent për të redaktuar dhe finalizuar! Unë ju inkurajoj për të lexuar të gjithë ju mund të për patentat dhe procesi shpikje, por të jenë të kujdesshëm në lidhje me kufizimet tuaja.

Arsyeja që ju nuk dëgjojnë për patentat përgatitur gabimisht me shkrim nga shpikësit e pavarur duke u zhvlerësua nga gjykatat është që pothuajse askush të bëjë atë të sistemit të gjykatave duke arritur sukses komercial. Kështu, Shpikësit e pavarur janë “nanurisemi” në një ndjenjë të rreme të sigurisë që nga viti “Joe Inventor” “sukses” i përgatitur, paraqitur, dhe mori patentën e tij, Unë mund të bëj kaq shumë. Ata nuk e kuptojnë se patentë të lëshuar është praktikisht i pavlefshëm (i.e. kërkesat ofrojnë mbulim shumë të ngushta në të cilat konkurrentët’ Produktet mos bien, ose “cenojnë patentën” dhe / ose banesë nga pavlefshme për shkak të gabimeve të bëra nga shpikësi)!

Check out artikullin tim në lidhje me pro se shpikësit të cilët kanë ngritur tashmë një kërkesë për patentë (post të veçantë më poshtë).

A keni bërë një kërkim patentë për të parë nëse shpikja juaj është edhe patentueshme (është e dobishme për të bërë diçka, është e re, dhe nuk është një gjë e qartë për të bërë)?

Ju mund të përdorni faqen e internetit USPTO nëse ju pëlqen, edhe pse kërkim patentë është sa një art si një shkencë dhe merr bërë shumë kërkime për të zotëruar. Shoh:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Unë mund të bëni një kërkim profesional patentë inexpensively në:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Edhe, Kam dy oferta speciale mbi paraqitjen e aplikacione patentë për një kohë të kufizuar vetëm:

Përgatitja e një Zbatimi i përkohshëm Patent:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Përgatitja e një aplikimit për patentim Utility:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Unë shpresoj se kjo ju ndihmon. Më lejoni të dini se ju keni pyetje të mëtejshme.

Të fala,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

Shpikësit e pavarur patentë shërbimeve aplikimet newbie shpikësit pro se paraqitjen e Pretendimet Mbrojtjet patentë patentë shërbimeve aplikimit paraqitjen e pro se investitorët Shpikësit e pavarur aplikimet e përkohshme patentë Shpikësit Shpikjet zbulimi i ri çështje e pjesëve përbërëse shpikje Metodat përgatitjen patentë software ndjekur penalisht për lëshimin na. Zyra e Patentave sukses komercial zhvlerësojë patentë patentë bar provimin avokati patent përgatitur aplikacione patentë të shërbimeve shkruaj-up e shpikjeve skica e shpikjeve tuaj Patenta Procesi i shpikje shfuqizuar nga gjykatat sukses komercial patentat e lëshuara konkurrentët produktet shkelë pro patentë SE shpikësit kërkim patentë na Zyra e Patentave Zyra e Patentave paraqitjen e aplikacione patentë

Lini një Përgjigju