Надајући Ваш патента Гетс објављени ускоро… Тхинк Агаин!

Добио сам питање данас из независне проналазач попут тебе који се нада да објављивање његових патента у року од неколико недеља. Он такође указује да је његов изум бити протецтабле као “пословна тајна” (како тумаче од мене).

Добро, Ја вероватно не бих писати ово питање и одговор, осим чињенице да сам добио исто питање пре.

Мислим да проналазачи су нестрпљиви да виде напредак у процесу често дуготрајан Патентинг. Објављивање њихове пријаве патента је нешто “опипљив” за њих држи.

У случају да не знате шта ја говорим о, патентне пријаве поднете у практично било којој земљи у свету су објављени 18 (осамнаест) месеци након “Приоритет датум” (патента може тврдити првенства раније поднета сарадњи чекању патента време подношења) патентне пријаве за цео свет види.

Ова публикација је аутоматски осим ако “искључите” подношења страних патената на основу патента у тренутку подношења пријаве патента.

Опредељују се на будућим страним поднесака обично није урађено као проналазачи обично желе да “задрже опцијама” за подношење страних патената. На пример, иако проналазач зна да он / она нема прилично велику суму новца да поднесе и добију патенте у свим жељеним земљама, он / она познаје довољно да зна да је очување право да поднесе страних патената (што не бирајући из страних поднесака и не прерано јавно објављивање проналаска) може бити економски вредним, рећи за пример међународна компанија касније наиђе да ће платити “биг буцкс” за проналазак ако они још увек могу да патентирају у спољнотрговинском земљама где се налазе њихови тржишта.

Такве страних патената (или патената сарадња Уговор Примена – разговарате са вашим адвокатом патента) се обично подноси у року од једне године након подношења иницијалног патента да тврде приоритет њихове Паришком Уговора (не-споразумна земље морају се поднети пре него што јавно обелодањивање да има утуживо проблем патента – разговарају са адвокатом иор патента).

Проналазачи се обично подноси пријаву патента стране у оним земљама у којима су: 1) Желим да искључе конкуренцију (ИУ. главна тржишта за своје проналаске – укључујући и где желе да лиценцирају свој проналазак; и 2) Желим да спречи производњу свог проналаска других (е.г. Кина).

Искључење или не поднесе пре “јавно обелодањивање” њиховог проналаска (као што је рекламирање производа или објављивања њиховог патента) ће упропастити вашу способност да се важећи патент у различитим страним земљама.

Додатно, садашње и будуће такмичари могу да виде вашу пријаву патента која је по закону мора да обухвати како ваш проналазак функционише и најбољи начин да се одлука (the “Најбољи мод” или начин вежбања свој проналазак).

Обим жељеном патента покривеност је такође откривено од потраживања (правна фразеологија вашег проналаска) је објављен. Дакле, ваши конкуренти могу добити вредне информације о конкуренцији о свом проналаску.

Као проналазач, у време објављивања ваше апликације, надам се да сте у доброј позицији има конкурентног пословног:

1) Подастрт никакве стране патентних пријава (или ПЦТ пријава) пожелите;

2) A Патент Сеарцх са повољним написао патентибилности мишљење (урађено пре него што поднесете пријаву патента почетну) тако да имате разумну идеју о обиму заштите и да патент економске вредности ће издати; и 3) да производе вас на основу ваше тржиште изум тестиран и било спремно да прода или већ на тржишту (разговарају о томе са својим последице патента адвоката).

Уобичајена заблуда које проналазачи је да треба имати издат патент пред маркетинг производа на основу вашег проналаска. Заправо, треба да дискутују о овом питању са својим адвокатом патента до-фронта, која обухвата под-питања:

1) јавно обелодањивање проналасцима; и
2) повређује (кршећи) нечији патент.

Имајте на уму да чак и када добијете патент издат на проналаску, још увек можете да нарушавају нечији патент и треба да дсцусс овај проблем са својим адвокатом патента.

Коначно, постоји нешто што се зове “пословна тајна” што је још један начин да се заштити идеје које нису лако “преокренути пројектована”. Ово укључује како направити безалкохолна пића, Процеси да производе, и као, али је ван опсега овог пост. То је нешто што би требало да разговарају о уп-фронт са својим патентом адвокатом пре подношења пријаве патента почетну.

Тешко је чувати тајну трговински као тајну ако поднесете пријаву патента објелодањено је да је накнадно објављени за све свет види! Међутим, можда патентира производ направљен помоћу процеса који се води као пословна тајна. Предност је у томе што за разлику од патената у којој сте добили “монопол” на проналаску за коначних време, пословне тајне траје онолико дуго колико се чувају тајне.

Срдачан поздрав,

Бриан Р. Раиве
Власник, ИнвентионПатентинг.цом

П.С. Можете да закључате у ¢ а, ¬ А "Патент пендингА ¢ а, ¬ А по разумној цени у:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Add to Technorati Favorites

независних проналазача протецтабле пословне тајне проналазачи патентирања процеса публикација Приоритет датум Тврдња приоритет сарадња чекању патента страних патената страних поднесака патенти Земље филе страни патенти јавно обелодани економски вредним међународна компанија патента у спољнотрговинском земљама тржишта патента сарадња споразум одсто Патент адвокат Почетне пријава патента парис споразумна не споразумна земље јавно обелодањивање извршна патента Екцлуде конкуренти главна тржишта лиценца изум спречава производњу Кина Производ рекламе објављивање пријаве патента важећег патента иностранство конкуренти како изум функционише најбоље мод обима патентног покривености потраживања конкурентне информације пословна позиција филе страних патената одсто апликација патентибилности мишљење обим заштите економска вредност производи на бази проналаска тржишту тестиран издату патент рекламирање производа јавно обелодањивање проналасцима крши патент крше патент пословна тајна обрнути инжењеринг Датотека патента патента производ процес монопол brian r rayve brian rayve

2 thoughts on “Надајући Ваш патента Гетс објављени ускоро… Тхинк Агаин!

Оставите одговор