Should Independent Inventors Prepare and File Their Own Utility Patent Applications?

I received a question today from a newbie inventor. She has read a book about pro se (doing it yourself) preparing and filing a utility patent application and believes that possibly she can successfully prepare and file a utility patent application on the product she is developing.

She worries though that she might not properly prepare her utility patent application and believes that she cannot modify her original application so she mustget it right the first time” (actually, that is incorrectthe application can be modified but: 1. new information callednew mattercannot be subsequently added and 2. она тврди како је првобитно представљен могао да је закључа у лошем положају као што је за добијање патента најширу могућу заштиту).

Она нема / желе да потроше свој новац на адвоката троскове (типично $3,500.00 до $7,500.00) да јој патентна пријава комуналне професионално припремљени за њу. Она се осећа њена једина алтернатива осим подношење про се је да се пронађе инвеститор, понекад назива “анђео”, да јој помогне са њеним трошковима. Она каже “То ми изгледа огромна.” што је типично државно-оф-ума у ​​којој се налазе независних проналазача.

Мој одговор је да јој искусни технички писац (или сличне исцрпна у свом раду писац који пише много – МНОГЕ проналазачи изоставити делове свог изума који су критични што се не може касније додати и задржи оригинални датум подношења… такозвани “new matter”) могу адекватно припреме и поднесу своје привремене пријаве патента, што је потпуно откривање проналаска, укључујући саставних делова и како они раде заједно (или за метод… кораци и како они раде заједно). Нисам користио неки од софтвера патента припреме на тржишту да припреми привремене пријаве патента.

По мом мишљењу, НИКО ко није добро обучени за ЗАКОНА (вичући намењен) могу адекватно припреме и поднесу своје пријаве комуналне патента камоли и да га гони кроз издавање у САД. Завод за патенте (УСПТО). Комунални патента имају строге услове за израду (посебно срце апликације… потраживања) и да ће бити испитана од стране суда, ако је ваш проналазак не постане комерцијални успех, а неко жели да га поништи.

Потребно је не само правну знања стечена полагањем правосудног испита за патенте дао УСПТО, већ о 2-3 година тренинга под свакодневним надзором искусног патенте. Дакле, почетник патенте или патенте агента (није адвокат) Патент који је на траку али није обучено од стране искусног патенте није ни квалификован за припрему пријаве патента по њега / њу! Да ли би ти “иду под нож” коришћењем “хирург” који само читају књигу о томе ради операцију мозга, а ви сте му / јој је први пацијент? Мислим да не!

Она је такође размишља користите софтверски пакет да поднесе пријаву патента привремену. Нисам користио такав софтвер, али то може бити драгоцена помоћ у припреми привремене патента (погледајте испод о томе да резултате прегледала за патенте). Што се тиче софтверске програме припремити пријаву патента корисности, “вештачка интелигенција” тренутно не могу ни адекватно симулирају процесе доношења одлука од бубашваба или А Фруит Фли… камоли процесу доношења одлука обученог патенте.

Међутим, Ја не препоручујем радиш пишемо и скице свог проналаска да појасни и кристалишу свој проналазак у глави. Можете користити књигу или софтвер да вам помогне у овом процесу. МЕЂУТИМ, пошаљете свој рад за патенте за уређивање и финализира! Позивам вас да прочитате све што можете о патентима и проналазак процес, али будите опрезни о својим ограничењима.

Разлог не чујете о недовољно припремљено патената пишу независних проналазача који поништени од стране судова је да практично нико га направи на судски систем постизањем комерцијални успех. Тако, независних проналазача су “уљуљкати” у лажан осећај сигурности да је од “Џо Проналазач” “успешно” припремљен, укњижен, и има свој патент, Ја могу да учине исто. Они не схватају да је издао Патент је практично БЕЗВРЕДНА (ИУ. потраживања нуде врло уску покривеност под којима конкуренти’ производи не падне или “крши патент” и / или стан од неважећим због грешака које је проналазач)!

Погледајте мој чланак о про се проналазача који су већ поднело пријаву патента (посебан пост доле).

Да ли сте урадили патента претрагу да видите да ли је проналазак патентибилан, чак (Корисно је да уради нешто, је ново, и није очигледна ствар)?

Можете користити УСПТО веб сајт ако желите, иако патента Претраживање је толико уметност колико и наука и узима ради пуно претраживања да савладају. Видети:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Ја могу да урадим професионално претрагу патента на јефтино:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Такође, Имам две посебне понуде на подношења пријаве патената за само одређено време:

Припремите привремене пријаве патента:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Припремите апликацију Утилити патената:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Надам се да ово помаже. Јавите ми ако имате додатних питања.

Срдачан поздрав,

Бриан Р. Раиве

Add to Technorati Favorites

независних проналазача комуналних пријава патената почетник проналазачи Про СЕ подношење потраживања патентне заштите корисност патента подношење про се инвеститори независних проналазача привремене патента проналазачи проналасци нова ствар откривање проналаска саставних делова методе Патент припрема софтвер за издавање гони нас. завод за патенте комерцијални успех поништава патента патента испита бар Патент адвокат Припрема захтеве комуналних патента пишемо проналазака скице својих проналазака патенти проналазак процес поништени од стране судова комерцијални успех издатих патената конкуренти производи крши патентна про се проналазачима патента претраживање нас патенте завод за патенте подношење пријаве патента

Оставите одговор