Ska fria uppfinnare förbereda och lämna sina egna program Utility Patent?

I received a question today from a newbie inventor. She has read a book about pro se (doing it yourself) preparing and filing a utility patent application and believes that possibly she can successfully prepare and file a utility patent application on the product she is developing.

She worries though that she might not properly prepare her utility patent application and believes that she cannot modify her original application so she mustget it right the first time” (actually, that is incorrectthe application can be modified but: 1. new information callednew mattercannot be subsequently added and 2. hennes påståenden som ursprungligen presente kan låsa in henne i en dålig position, t.ex. för att få ett så brett patentskydd är möjligt).

Hon har inte / vill spendera sina pengar på advokatkostnader (typiskt $3,500.00 till $7,500.00) att ha sin nytta patentansökan professionellt förberedd för henne. Hon känner hennes enda alternativ än arkivering pro SE är att finna en investerare, ibland kallas för ett “ängel”, att hjälpa henne med hennes kostnader. Hon säger “Det verkar bara så överväldigande.” vilket är en typisk state-of-mind där oberoende uppfinnare befinner sig.

Mitt svar till henne är att en erfaren teknisk skribent (eller liknande detalj orienterad författare som skriver mycket – MÅNGA uppfinnare lämna ut delar av sin uppfinning som är kritiska, som inte kan läggas till senare och behålla den ursprungliga ingivningsdagen… den så kallade “new matter”) kan ett adekvat sätt förbereda och lämna in sin egen provisorisk patentansökan, vilket är en fullständig beskrivning av uppfinningen, innefattande de beståndsdelar och hur de fungerar tillsammans (eller för en metod… stegen och hur de fungerar tillsammans). Jag har inte använt något av patent förberedelse programvara på marknaden för att förbereda en provisorisk patentansökan.

Enligt min åsikt, INGEN SOM INTE rätt utbildning patenträttsliga (skrika avsedd) kan ett adekvat sätt förbereda och lämna in sina egna verktyg patentansökan tala och åtala den till emission genom USA. PATENTVERK (USPTO). Utility patentansökningar har strikta krav på beredning (speciellt hjärtat av ansökan… påståendena) och kommer att granskas av en domstol om din uppfinning blir en kommersiell framgång och någon vill ogiltigförklara det.

Det tar inte bara den juridiska kunskap som förvärvats genom att patent Bar Exam ges av USPTO, utan om 2-3 år av träning under daglig tillsyn av en erfaren patentombud. Därför, en nybörjare patentombud eller patentombud (inte en advokat) som passerade patent Bar men har inte fått utbildning av en erfaren patentombud är inte ens kvalificerad att förbereda din patentansökan av honom / henne själv! Skulle du “gå under kniven” med användning av en “Kirurgen” som bara läst en bok om att göra hjärnkirurgi och du är hans / hennes första patienten? Jag tror inte!

Hon är också överväger att använda ett program för att lämna in en provisorisk patentansökan. Jag har inte använt sådan programvara, men det kan vara en värdefull hjälp vid framställning av en provisorisk patentansökan (se nedan om att ha granskats av en patentombud resultat). När det gäller program för att förbereda ett verktyg patentansökan, “artificiell intelligens” idag kan inte ens adekvat simulera beslutsprocesser för en kackerlacka eller en fruktfluga… än mindre de beslutsfattande processerna för en utbildad patentombud.

Men, Jag rekommenderar att göra en uppskrivning och skisser av din uppfinning för att förtydliga och kristallisera din uppfinning i ditt sinne. Du kan använda en bok eller programvara för att hjälpa dig i denna process. MEN, skicka in ditt arbete till ett patentombud för att redigera och färdigställa! Jag uppmuntrar dig att läsa allt du kan om patent och processen uppfinning, men var försiktig om dina begränsningar.

Anledningen till att du inte höra om de felaktigt beredda patent skrivna av oberoende uppfinnare som ogiltiga av domstolarna är att så gott som ingen gör det till domstolssystemet genom att uppnå kommersiell framgång. Således, oberoende uppfinnare är “vaggas” i en falsk känsla trygghet att eftersom “Joe Inventor” “framgångsrikt” framställd, inlämnad, och fick sin egen patent, Jag kan göra så också. De inser inte att det utfärdade patent är nästan VÄRDELÖSA (IE. påståenden erbjuder mycket smal täckning under vilka konkurrenter’ produkterna inte faller eller “intrång i patent” och / eller platta ut ogiltigt på grund av misstag som gjorts av uppfinnaren)!

Kolla in min artikel om pro SE uppfinnare som redan har lämnat in en patentansökan (separat post nedan).

Har du gjort en patentansökan för att se om din uppfinning är ännu patenterbar (är användbar för att göra något, är ny, och är inte en självklar sak att göra)?

Du kan använda webbplatsen USPTO om du gillar, även om patentökning är lika mycket en konst som en vetenskap och tar att göra en hel del sökningar att bemästra. Se:

http://www.inventionpatenting.com/us_patent_office.html

Jag kan göra en professionell patentansökan billigt på:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Också, Jag har två specialerbjudanden på lämna in patentansökningar för en begränsad tid:

Förbered en provisorisk patentansökan:

http://www.inventionpatenting.com/file_provisional_adwords.html

Förbered ett verktyg patentansökan:

http://www.inventionpatenting.com/file_utility_adwords.html

Jag hoppas att detta hjälper dig. Låt mig veta om du har ytterligare frågor.

Vänliga hälsningar,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

oberoende uppfinnare utility patentansökningar nybörjare uppfinnare pro SE arkivering påståenden patentskydd utility patentansökan arkivering pro SE investerare oberoende uppfinnare provisoriska patentansökningar uppfinnare uppfinningar ny materia avslöjande av delarna uppfinning komponent metoder patent förberedelse programvara åtala för utfärdande oss. patentverket kommersiell framgång ogiltiga patent patent pubexamen patentombud förbereda verktyg patentansökningar Uppskrivning av uppfinningar skisser av dina uppfinningar patent Uppfinningen process ogiltigförklaras av domstol kommersiell framgång utfärdade patent konkurrenternas produkter intrång i patent pro SE uppfinnare patentsökande oss patentverket patentverket arkivering patentansökningar

Lämna ett svar