Några av de bästa uppfinningar är de som utvecklas på jobbet!

Människor kommer med nya idéer varje dag de tror kommer att revolutionera världen och göra dem massor av pengar. De flesta av dessa idéer är utformade genom att titta på folk gör saker under sin vardag. Medan Jag vill inte att avskräcka anybody från att följa sina drömmar bedriver sådana idéer, några av de bästa uppfinningar som jag har sett har utvecklats för att hjälpa människor att göra sitt dagliga jobb.

Till exempel, några år sedan jag hade en kund som utvecklat ett ny typ av skiftnyckel för att göra en specifikt jobb vid reparation automobiles. Medan hans skiftnyckel hade utility (var användbart för att göra något) och var ny, den US. PATENTVERK (USPTO) kunde inte vara övertygad om att skiftnyckel var en icke-uppenbar förbättring jämfört med tidigare kända skiftnycklar. Jag hade berättat för honom att detta var det sannolika resultatet efter gör en patentansökan, men han kände att det var värt ett försök (och skiftnycklar kunde märkas “PATENTSÖKT” medan nyttan patentansökan jag ansökte om honom faktiskt anhängiga USPTO).

Varför är dessa idéer ofta bättre än de som tillkommit genom observation?

Tja, för det första, du är väl förtrogen med de problem du stöter på jobbet… vara det en fabriksarbetare försöker lyfta och placera plåt för stämpling i en press, en ny mamma eller pappa försöker avyttra dem “nasty” smutsiga blöjor medan åtminstone hålla några av hennes värdighet, eller till och med ett barn på hans eller hennes “jobb” försöker rida en skateboard ner en trappa järnväg.

Det andra, du har lagt en hel del tankearbete på att försöka göra ditt jobb enklare eller säkrare. Du står inför utmaningen varje dag och måste “handskas med det”! Du har en stor insats för att lösa problemet. Lets face it, Vi försöker alla att hålla utkik efter nummer ett. Om vi ​​kan spara energi… varför inte göra det. Vidare, vi uppenbarligen inte vill bli sårad gör vårt jobb.

Slutligen, det finns sannolikt tusentals… förmodligen miljontals människor runt om i världen som gör samma jobb du gör. Detta är en marknad som är redo att “sluka” din nya idé i en hjärtrytm! De har alla samma problem DU JUST LÖST! Du får ett patent på din idé där du vill styra användningen av idén och du är i förarsätet!

Ett varningens ord. Var säker på att om du arbetar för ett företag eller göra “frilans” arbeta för andra att du har din lokala advokat kolla någon anställning avtal du undertecknat och informera er om eventuella statliga lagar som gäller. Detta beror på statens lag eller din anställning eller annat avtal du undertecknat kan diktera att din arbetsgivare eller frilansande kunden äger idén (och eventuella patenträttigheter därtill) du utvecklas eller om ditt jobb snarare än du. Vara säker och kolla upp det!

Också, kom ihåg att det kan finnas negativa konsekvenser av att få en inhemsk (USA) och utländska patent om du bestämmer dig för att bygga och använda din idé (eller metod) på jobbet. Innan så, prata med en erfaren patentingenjör!

Vill du se om din idé är patenterbar? Klicka på länken nedan:

http://www.inventionpatenting.com/order_patent.html

Vill låsa in patentsökt din uppfinning eller ny produkt idé? Klicka på länken nedan:

http://www.inventionpatenting.com/file_a_patent_application.html

Vänliga hälsningar,

Brian R. Rayve

Add to Technorati Favorites

uppfinningar utvecklas på jobbet nya idéer idéer revolutionera världen tjäna pengar patentansökan verktyget användbar för att göra något US-. patentverket Icke uppenbar förbättring patentsökt utility patentansökan problem på jobbet gör jobbet lättare gör jobbet säkrare lösa problemet bli sårad gör jobbet få patent arbete för företag lokal advokat anställningsavtal gällande statliga lagar statens lag anställningsavtal arbetsgivare patenträttigheter utvecklas på jobbet utvecklade rör ditt jobb inhemska patent utländska patent patentombud patentsökt ny produktidé

Lämna ett svar