Du lämnade in en Utility patentansökan själv (Pro Se Uppfinnare) – Vad händer nu?

Så du förberett din egen utility patentansökan för att spara pengar. Medan du tar tid och kraft att göra det är lovvärt, du måste verkligen ha din utility patentansökan granskas av en erfaren patentombud (särskilt de krav) när du får ett första kontor åtgärd från USA. Patentverket för att se till att din ansökan täcker ordentligt din uppfinning. Du behöver också hans / hennes professionell hjälp med att svara på patentverket.

Det tar ungefär 2-3 år för ett patentombud som skall utbildas (under daglig tillsyn av en erfaren patentombud) att ordentligt förbereda ett verktyg patentansökan och åtala den genom patentverket att ett patent. En uppfinnare som själv kan omöjligen hoppas att göra det ordentligt första gången! Pengarna kommer att vara väl spenderade.

Tänk på tre principer…

1. bredden av täckning av ett beviljat patent är det som räknas… inte det faktum att ha ett patent. Det är så du maximera antalet enheter som bryter mot ditt patent (få din rättmätiga patent täckning av din uppfinning).

2. Verkställigheten av ett beviljat patent räknas också så att du kan göra dessa rättigheter.

3. Håll din uppfinning CONFIDENTIAL (Du kan använda ett sekretessavtal om de används rätt, som är ett separat ämne) tills du rådgöra med ett patentombud om vilka länder i världen där du vill få patentskydd. Det är dyrt att få patent och du kan säga till dig själv “Jag vill bara / råd patentskydd i mitt hemland”… men tänk på att vissa internationella företag kan komma till dig senare vilja att patentera det i många länder!

Bevara dina rättigheter att få patent i utlandet… konsultera ett patentombud! Notera att hålla din uppfinning hemlig innefattar sätter inte din uppfinning PÅ INTERNET.

Också, Observera att du kan marknadsföra din uppfinning innan din patentfrågor… bara vara säker på konsekvenserna av dina marknadsföringsaktiviteter i förväg genom att konsultera ett patentombud som jag föreslog ovan!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar